|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim imeti dojenčka, vendar me je strah poroda
4.2.2008 18:11:48   
Tejči H
Že nekaj časa sanjam o tem,da bi rada imela user posted image . Komaj čakam, da se pokažeuser posted image Sanjam o tem, kako bi ga prvič prijela v roke in s ponosom rekla:To je pa moje dete.Vendar me je neskončno strah poroda. Mislim, da mi ne bo uspelo brez sredstev proti bolečinam. Premišljujem o epiduralni ali o neki novi metodi, ki sem jo prebrala tu: Ultriva-saj mislim, da se tako imenuje. Saj vem, da je na koncu ves trud poplačan ko vidiš user posted image , vendar me je zelo strah.
V preteklosti sem imela splav, to pa zato, ker otroka nisem mogla imeti zaradi težav, ki sem jih imela s starši in tedanjim fantom. Zato sem se raje odločila, da se mu odpovem, pa čeprav sem to naradila zelo zelo tažkouser posted image . Tudi zaradi tega me je strah,da me bom mogla zanositi. Sedaj sem stara 23 let in mislim, da je prišel moj čas, da tudi jaz postanem mama.
Resnično ne vem, kaj naj pričakujem. Ko prijateljice govorijo svojo izkušnjo o porodu, me kar stisne pri srcu.
Upam, da se bo našla tu kakšna mamica, ki je bo znala vsaj malce potolažiti, da bom bila bolje pripravljena. Želim se rešiti teh strahov še preden zanosim, da bom potem uživala v nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim imeti dojenčka, vendar me je strah ...
4.2.2008 18:13:59   
Anonimen
A partnerja imaš ali ti to kar tako, sama s sabo, sanjaš o otroku? Ker za to morata biti ponavadi dva.

(odgovor članu Tejči H)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2008 18:17:59   
Tejči H
Ja seveda, da ga imam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2008 18:20:35   
*alja*
Meni vsi pravijo, da če sem jas rodila potem nemore bit tolk strašnouser posted image . Omedlim če mi sam kri vzamejo. Verjetno sem tudi zaradi straha pred porodom rodila 15 dni čez rok. user posted image

Ampak tolaži se z tem da smo vse rodile in da nobena ni dobila otroka brez poroda (no razen posvojitev), ko pride ta čas te noben ne vpraša če te je strah, ampak gre vse tako hitro da sploh nemisliš na strah in bolečine ampak sam na tisto malo bitjece ki ga boš dobila v naročje.

Tako da če si želiš otroka in sta pripravljena na njega nikar ne odlašaj zaradi straha. Želi si sam lepo nosečnost in zdravega otroka.

Pa vso srečo user posted image

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Tejči H)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2008 18:20:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tejči H

Ja seveda, da ga imam.

Ja, kaj pa on pravi? Mislim, na to, da te je tako strah? A potem ne bosta imela otrok? Ker danes skoraj nobena ne rodi več brez protibolečinskih zadev user posted image

(odgovor članu Tejči H)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2008 18:22:19   
Lunca1
Tejči jaz sem bila enaka kot ti, me je moj 5 let prepričeval za otročka. in to samo zaradi strahu pred porodom. no zdaj imam dva otročka user posted image . Lahko ti rečem samo epiduralna analgezija je super.user posted image  Seveda če te je strah bolečine in nimaš kakšnih drugačnih pomislekov. Ultivo tudi zelo pohvalijo, vendar pa manj omili bolečino kot EA. Meni je prvič EA prijela v nulo in res nisem čutila nobene bolečine do iztisa. Takrat me je zapeklo. Drugič pa mi je prijela malo slabše, ampak je bilo kljub temu za zdržat. v glavnem kar pogumno user posted image  naproti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2008 18:23:20   
Lunca1
Jaz sem pa prvič rodila 9 dni čez rok, zdaj drugič pa en teden čez. psiha dela.user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2008 18:23:50   
Rubin.
Glede na tvoj post mislim, da še nisi zrela za otroka. Sicer pa te lahko potolažim, da je še vsaka rodila, nobeni ni ostal not in večina jih preživi user posted image . No šalo na stran. Glede na to, da še nisi noseča se kar veliko obremenjuješ s tem. Danes se skoraj v vsaki porodnišnici da zmenit za epiduralno ali pa greš v tujino rodit, to je zdaj v Mb zelo moderno user posted image . Kar se samega poroda tiče, jaz nisem res nobene spraševala kako je bilo, ker ima vsaka drugačen prag bolečine in ene to vzamejo kot nekaj zelo težkega in potem na dolgo in široko opisujejo kako so rojevale, ne vem, 20 ur in podobno, druge pa to vzamejo kot nekaj normalnega, ki da vsaka nosečnica skozi in ne vzganjajo nobenega teatra.
Jaz ti priporčam, da čimmanj sprašuješ mamice, ki so pravkar rodile, se pa sama dobro pripraviš, prebereš kakšno knjigo, greš na kakšen tečaj ( v MB jih imajo v Štorklji), obiščeš materinsko šolo, ampak seveda ko boš že noseča. Do takrat pa uživaj user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2008 18:27:21   
Anonimen
Porod ni to, kar kažejo razni filmi po tv. Ko tisto gledaš, se ga zagotovo bojiš. Danes je na voljo že toliko sredstev za lajšanje bolečine, da je porod dejansko lahko brez bolečin. če se teh bojiš, preveri sredstva za lajšanje bolečine. če te je strah česa drugega, pa ti priporočam, da pogledaš realne filmčke iz poroda, na:

In dobrodošla na forumu!user posted image

Za to pa smo tukaj, da odženemo strahove...

aspirinčica

(odgovor članu Tejči H)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2008 18:55:57   
Taula
Sej ne vem če bi te filme pogledala. Ker mene je tudi strah.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2008 19:04:28   
Netopirčy81
Strah je normalen. Tut mene je blo, ampak šele ko sem bila že v porodni.
1. stvar, ki sem jo zagledala v porodni, je bila posteljica za dojenčka, in to me je potolažilo in vlilo moči, saj sem vedla, da bo še tisti večer notri pančkala moja user posted image .
Drugače pa se popolnoma strinjam z ostalimi.

(odgovor članu Tejči H)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2008 19:06:15   
Tejči H
Hvala vsem, ki ste mi tako hitro odpisale. Sem si ogledala filmčke.
Moj dragi me podpira in tudi on si želi user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2008 19:12:15   
Lorencia
Ja glede filmčkov je tako - eni so bolj okusni drugi manj...tako, da jaz če jih grem gledat , si izberem samo lepe in ostanem v pozitivnem vzdušju, ker ponekod je ful čudna kamera in potem dogodkov itd...internet pač, najdeš vse živo.user posted image

(odgovor članu Tejči H)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2008 20:18:41   
lex
Poglej eni porodi so boleči, drugi minejo brez, da bi vedel da si rodil. Jaz sem šele po 2 porodu videla kako me je bolelo prvič. Res je tudi tisto, da sčasoma pozabiš na bolečino - lahko pa ti ostane vsaj spomin na kakšen detajl in potem te je drugič česa lahko še bolj strah. Meni ni bilo prijetno razmišljat o EA, ker me križ že itak velikokrat boli, pa sem rekla da ne pustim tam not šturat.

Veliko ti lahko pomaga partner pri samem porodu. Jaz vem, da če bila 1 sama bi dala noge skup in gasa iz porodne od strahauser posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.2.2008 20:25:27   
s@nny
Mene je tud ful strah poroda, sam želja po user posted image  je pa večja. Jz si skoz govorim, da če so druge zmogle bom pa jz valda tud. In probam, da sploh ne misl na to.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.2.2008 20:27:08   
spps
ojla!kar se poroda tiče,ni tak bavbav,velik je odvisno kako se pripraviš nanj.če skoz študiraš da je to nevem kako gooznooo,pol ni fajn.nobena ne ve kaj jo čaka in verjetn je to krivo,da nas je strah.vsak se boji nečesa,česa nepozna.veliko sreče.
LP!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.2.2008 21:04:36   
Lunca1
Aja še to, mene je zelo sprostilo to, da sem hodila na tečaj Eve Horvat Kuhar. Je ponavadi objavljen, ne vem ali v mami ali pa Mojem malčku.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.2.2008 21:16:22   
Anonimen
Ni tako grozno hudo, pa sem rojevala kar precej časa (dolga zgodba), na koncu bi (zadnje 3 ure) kr rekla konec, zdej pa mi dajte en mesec mir da se odpočijem in potem naprej user posted image , je bolelo, takrat sem si rekla, da bo moj sinko edinček, ampak če še ne 11 mesecev po porodu načrtujemo še enega (od oktobra delamo na drugem otroku, ampak ne gre tako hitro), potem veš vse! user posted image

(odgovor članu Lunca1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.2.2008 21:24:48   
Anonimen
Nikar se ne boj poroda. Kako boš pa drugače imela otroka? Če se tako bojiš, imej ultivo, dobro je priporočena. Jaz nisem mislila na to, kako bo porod potekal, in kakšne bolečine bodo. Prepustila sem se toku. In, ni bilo hudo. Res je, da so bili popadki hudič od hudiča, a vseeno. Porod sam ne boli, ko potiskaš. Ne boj se, ne misli na to. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.2.2008 21:27:07   
suzanamai
Draga Tejči naj te ne bo strah. Če vprašaša mene, je bil porod zame obakrat najlepša izkušnja.

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.2.2008 21:30:17   
tititi
Živjo! Še ena takak kot jazuser posted image .

Ravno v četrtek so mi jemali kri ker sem bolna in sem skori znorela, ko so mi mogli 4 ampule vzeti. In pol zmeri razmišljam, kako za vraga bom šla rodit, ko ti tam skozi inekcija v roki visi (če sem informirana je to za "hudo silo" prpravljeno, čene pa na koncu dobiš zdravilo za porodit posteljco), ko še 1 minutko ne zdržim z iglo v roki... Dobesedno se mi hoče strgat ko dobim iglo v roko... in ne vem kako bom šla preko tega. Želja je velika po otročku. Mogoče ne v tem letu ampak pač kmalu že...

Strinjam se z vsemi, da preveč ni dobro gledat krutih posnetkov, sem pa za to da se informiraš kaj te čaka, da te pol ne še večji šok.

Bolj pametnega nasveta ti nimam za dat... jaz mislm da bom pol nekak tako nardila, da pač otročička si želim, vse so preživele porod, pa ga bom tudi jaz a ne. In bom pač zanosila, pol pa ne bom mela izbire ko preživet tisto iglo v žili user posted image  user posted image

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.2.2008 21:36:56   
pika74
Kako že gre ena stara pesem... Ni cvetja brez trnja...

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu Tejči H)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.2.2008 21:47:24   
smotka lonib
IZVIRNO SPOROČILO: Tejči H

Že nekaj časa sanjam o tem,da bi rada imela user posted image . Komaj čakam, da se pokažeuser posted image Sanjam o tem, kako bi ga prvič prijela v roke in s ponosom rekla:To je pa moje dete.Vendar me je neskončno strah poroda. Mislim, da mi ne bo uspelo brez sredstev proti bolečinam. Premišljujem o epiduralni ali o neki novi metodi, ki sem jo prebrala tu: Ultriva-saj mislim, da se tako imenuje. Saj vem, da je na koncu ves trud poplačan ko vidiš user posted image , vendar me je zelo strah.
V preteklosti sem imela splav, to pa zato, ker otroka nisem mogla imeti zaradi težav, ki sem jih imela s starši in tedanjim fantom. Zato sem se raje odločila, da se mu odpovem, pa čeprav sem to naradila zelo zelo tažkouser posted image . Tudi zaradi tega me je strah,da me bom mogla zanositi. Sedaj sem stara 23 let in mislim, da je prišel moj čas, da tudi jaz postanem mama.
Resnično ne vem, kaj naj pričakujem. Ko prijateljice govorijo svojo izkušnjo o porodu, me kar stisne pri srcu.
Upam, da se bo našla tu kakšna mamica, ki je bo znala vsaj malce potolažiti, da bom bila bolje pripravljena. Želim se rešiti teh strahov še preden zanosim, da bom potem uživala v nosečnosti.

Mislim, da ene dekleta preveč poslušajo druge mamice kakšen porod so imele in kako so se matrale in trpele. Ne poslušaj tega, ker lahko boš rodila hitro , lahko pa se boš matrala.

Srečno!user posted image

Nejc 15.9.1995 (53cm, 3320g)
Vanja, 24.11.2000 (59cm, 4880g)
Zala 29.3.2007 (54cm, 3970g)

(odgovor članu Tejči H)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.2.2008 8:05:00   
Blejka26
čisto razumem tvoje občutke.Verjetno si slišala veliko slabih izkušenj o porodu,samo ti svetujem da tukaj na RR-ju piščeš temo"zgodbe o porodu"in videla boš da so tudi lepe izkušnje.Tako si boš nabrala dovolj pozitivnih stvari in strah bo delno izginil.Lahko pa prosiš Al bino da ti prilepi link na to temo ker jaz tega ne znam,ona pa je najboljša o tem.
jaz osebno sem imela prvi porod lep,dolg tri urce..to je bila čudovita izkušnja..seveda je bila prisotna bolečina,to je normalno in kmalu jo pozabiš,verjami..pri drugi nosečnosti sem imela CR..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.2.2008 9:11:15   
sneška_
Hehe  ne se bat. Moj primer evo: Ko sem prvo hčerko rodila,porod je bil super čeprav je bil 11 pa pol ur. Nič skoraj nisem občutila.  Drugi porod,hudiča kratek skoraj 4 ure amapk me je bolelo kot vrag .Čisto odvisno od ženske ki rojeva .Nobeden otročiček ne ostane not v trbuhu. tako da nimaš kaj se bat   

Najdojenček

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.