metuLJchy
|
Moja taščica pa me je res razkurila včeraj, in kolikor si dopovedujem, da se da na lep način vse zmenit, nikakor ne najdem skupnega jezika, kako se z njo zmenit dolečene stvari. Stvar je takšna, včeraj sva se z mojim odločila da greva junija za 2 tedna na morje. Ker ima moj sinkota od prej sva termin prilagodila šoli, njegovim počitnicam z mamico, pa da ni ravno najbolj vroče...in ko dobiva edini termin, ki vsem zahtevam ustreza pokličem taščico, če je takrat doma, in bo lahko našega kužka imela ta čas. Pa mi pove, da ne, da ona gre tudi takrat na morje (1. teden šolskih počitnic, drugače je upokojenka). Do tu še vse lepo in prav, ker nas ni dolžna spraševat za mnenje glede terminov, in da si morda uskladimo termine in drug drugemo pomagamo. Ne, moja taščica me čez 10 minut kliče nazaj, naj prestavimo termin, ker ima tudi ona psa, in seveda, če grem jaz na morje takrat kot ona ga nima kje pustit. Pa ji rečem, bosta pač šla oba kužka v pasji hotel, pa kar protestira. Skratka, gospa upokojenka je rezervirala termin v prvem tednu šolskih počitnic, računala na to, da bomo čuvali njenega psa in me o tem sploh ni obvestila. In še več - potem izvem da ima za prvomajske praznike spet rezervirane počitnice (ko imam jaz fraj, moj pa tamalega), in spet me ni vprašala če lahko čuvam psa...kar rezervirala je. Mi je kar dvignilo pritisk, ker nam je že lanskoletne prvomajske praznike na ta način uničila, da je ona se šla potepat, mi smo pa doma pse in mačke čuvali (živimo v isti hiši, ločeni vhodi). Punce, ali se vam zdi normalno, da ženska v pokoju razmišlja le tako nase, da ne pomisli, da ima glede na to da je v penziji ves ljubi cajt, in da če bi malo dobrosrčno planirala svoje počitnice (recimo 1 teden pred šolskimi počitnicami ali po nih, ko so cene po moje še cenejše) bi imeli od praznikov nekaj tako mi kot ona. Enostavno si ne da dopovedat, da ni ravno fer do nas takšno razmišljanje, če ji kaj rečemo, pa pravi da ji ne privoščimo. Kaj naredit z njo, da začne vsaj malo solidarno razmišljat in ne le (oprostite izrazu) svojo rit??
|