Anonimen -> RE: goveja juha (4.2.2008 12:01:26)
|
Juho lahko daš zmrzniti, ker je bilo meso v njej toplotno obdelano - torej skuhalo. Jaz npr. mleto meso zamrznem, pa potem mesni ragu za makarone ravnotako zmrznem. Ni pa dobro eno stvar odtajat in jo potem dati takoj nazaj v skinjo. Jaz iz mesa iz juhe naredim mesne cmočke kot prikuho za juho. Naredim vlečeno testo, kot za jabolčni zavitek in ga nadevam z maso. Nadev naredim tako, da meso iz juhe zmiksam v multipraktiku, dam zraven še pol čebule, en česen, malo petršilja, poper, sol in eno jajce. To oblikujem v majhne kroglice, velike za dva oreha in zavijem v vlečeno testo. Nato zakuham v juho, vre na majhnem ognju kakih 10 minut. Mljask, mljask. Če jih je preveč, kroglice zamrznem tako, da jih dam na pomokan krožnik, ga pokrijem z alofolijo in vse skupaj dam za nekaj ur v skrinjo, da malo pomrznejo in potem zložim v vrečko in dokončno zamrznem. Če jih sveže dam v vrečko, se kroglice sprimejo med sabo in potem v juhi razpadejo.
|
|
|
|