goveja juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


urskas -> goveja juha (4.2.2008 10:42:37)

Danes kuham govejo juho. Meso sem imela  zamrznjeno. Zdaj me pa zanima, ali lahko juho dam zmrznit al rajš ne.
Pa še to, kako naj zmeljem meso za recimo polpete. A bo vredu če ga dam kar v multipraktik?!?




Anonimen -> RE: goveja juha (4.2.2008 10:46:19)

Meso sem imela zamrznjeno. Zdaj me pa zanima, ali lahko juho dam zmrznit al rajš ne.


Ne razumem, zakaj ne.




Sandra* -> RE: goveja juha (4.2.2008 11:02:24)

Ah jaz bi dala isto zmrznit, saj boš zamrznila samo juho, mesa ne?

Za polpete ti pa ne vem svetovat.




urskas -> RE: goveja juha (4.2.2008 11:50:25)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Meso sem imela zamrznjeno. Zdaj me pa zanima, ali lahko juho dam zmrznit al rajš ne.


Ne razumem, zakaj ne.


ker se hrana ne sme dvakrat zamrzovat!




Laubica -> RE: goveja juha (4.2.2008 11:53:29)

Juho daš -brez mesa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: goveja juha (4.2.2008 12:01:26)

Juho lahko daš zmrzniti, ker je bilo meso v njej toplotno obdelano - torej skuhalo. Jaz npr. mleto meso zamrznem, pa potem mesni ragu za makarone ravnotako zmrznem. Ni pa dobro eno stvar odtajat in jo potem dati takoj nazaj v skinjo.

Jaz iz mesa iz juhe naredim mesne cmočke kot prikuho za juho.

Naredim vlečeno testo, kot za jabolčni zavitek in ga nadevam z maso. Nadev naredim tako, da meso iz juhe zmiksam v multipraktiku, dam zraven še pol čebule, en česen, malo petršilja, poper, sol in eno jajce. To oblikujem v majhne kroglice, velike za dva oreha in zavijem v vlečeno testo. Nato zakuham v juho, vre na majhnem ognju kakih 10 minut. Mljask, mljask.
Če jih je preveč, kroglice zamrznem tako, da jih dam na pomokan krožnik, ga pokrijem z alofolijo in vse skupaj dam za nekaj ur v skrinjo, da malo pomrznejo in potem zložim v vrečko in dokončno zamrznem. Če jih sveže dam v vrečko, se kroglice sprimejo med sabo in potem v juhi razpadejo.




Stran: [1]