Kakanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


anita4 -> Kakanje (4.2.2008 10:22:12)

Doma imamo mesec in pol starega dojenčka.In do zdaj je bilo kakanje čist vredu včasih 2x včasih3x na dan in to enkrat gosto enkrat mal redko.Ampak dober to vem da je pri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako.
Sedaj pa par dni nazaj mi je zjutraj kakl ful ampak es ful redko oziroma bolje rečeno čist tekoče in potem zvečer enako zelooooo tekoče.Naslednji dan se je situacija ponovila.Pa sem najprej pomislila da ima drisko, ampak če bil imel drisko potem bi za vsako ko bi se najedu dobu drisko, saj jaz tako mislim?!No in potem sem si rekla če naslednji dan ne bo boljše bom poklicala P. In kaj se je zgodilo naslednji da ni popolnoma nič kakal( to je bilo včeraj).Tako da sem za vsako figo ko je "prdel" šla gledat v upanju da je kakal.
Nakar danes zjutraj je le napolnil plenničkoin v čem je problem.SPET tekoče kakanje.
Kaj je to????????????
A naj grem k zdravniku???????
Ali je to čisto normalno pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ???????
Prosim za vaš nasvet ker sem že čisto obupana.
Hvala
Lp
Anita




*pepelka* -> RE: PRESTRAŠENA....kaj je zdaj to???? (4.2.2008 10:34:55)

Pri dojenčkih je to pač čisto normalno. Če je otrok dojen, je marsikaj odvisno od tvoje prehrane. V kolikor otrok normalno je in nima kakšnih posebnih znakov, razen tega kakca ni nobene panike. Otroci pač kakajo enkrat več, drugič manj. Tudi to, da ne kaka prav vsak dan je pri otrocih normalen pojav.




sanca -> RE: PRESTRAŠENA....kaj je zdaj to???? (4.2.2008 10:35:06)

lep pozdrav. js mislim da bi se mogla it pokazat malo zdravniku ker taki mali lahko kar hitro zdihidrirajo kljub temu da jejo normalno. možno je da je dobil kak virus ki so zdaj kar pogosti al pa da si ti kaj takega jedla in da tvojemu sončeku ne odgovarja. mislim da bo bolše da greta. lp




r1ta -> RE: PRESTRAŠENA....kaj je zdaj to???? (4.2.2008 10:43:13)

Za dojene otroke je normalno da kakajo tudi do 7x na dan. Če je driska pa najbolje oceniš tako, da če je ves kakec plenička popivnala potem je driska, če pa je samo bolj tekoče in je ostalo na plenički potem je to normalno.




anita4 -> RE: PRESTRAŠENA....kaj je zdaj to???? (4.2.2008 10:48:55)

ja plenička ke res vse popivnala , se pravi da je to driska??!!
Potem mi druga ne preostane kot P???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ali lahko kaj storim sama doma , ker mi ni hodit k P še posebej zdaj ko razhajajo virusi.




tinaaja -> RE: PRESTRAŠENA....kaj je zdaj to???? (4.2.2008 10:52:35)

Konsistenca blata lahko ornk varira. Driska je, ce kaka 10-12 na dan, ne 2x.
Lahko si pojedla kaj takega, da se pri otrocku kaze kot bolj tekoce odvajane, pri nas so bile nor to suhe marelice.
Sicer mislim, da ni panike, ce je drugace vse OK, v kolikor te pa ful skrbi, pa poklici P in bo ona presodila, a se prit pokazat. Brez veze je, da se tok sekiras.




sanca -> RE: PRESTRAŠENA....kaj je zdaj to???? (4.2.2008 10:54:30)

cuj sej verjetno lahko pokličeš in se pogovoriš z zdravnico in ti bo ona povedala kako in kaj naprej. najbolše da pokličeš in vprašaš.




sanca -> RE: PRESTRAŠENA....kaj je zdaj to???? (4.2.2008 10:56:40)

aja. pa ne se sekirat pa panike zganjat. vse se bo popravlo.




Katrin -> RE: kakanje (4.2.2008 11:07:39)

Da boš bolj mirna, vsekakor pokliči pediatra, preden hodiš tja z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], da ne bosta v ambulanti še kaj drugega pobrala.

Sicer pa mislim, da je vse ok. Pri dojenih otrocih je vse normalno, driska pa je ponavadi zelene barve - razen, če si ti jedla špinačo - npr. Dokler je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zadovoljen in je tak kot ponavadi, mu nič ne manjka.

Srečno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




janja -> RE: kakanje (4.2.2008 18:58:24)

Jaz mislim, da ni nič narobe. Sem že skoraj diplomirala iz dojenčkovega kakca. Naš kaka skoraj po vsakem obroku, tekoče. Je dojen. Dokler je blato rumene ali zelene barve ni panike. Če pa postane sivo in smrdi (rota virus in ostali hudi virusi - takrat blato obupno smrdi in tudi kaka se takoj ko otrok nekaj poje!) pa takoj k zdravniku. Naše blato smrdi na trenutke celo po kislini, pa so nam na Pediatrični kl. rekli, da je še vedno v mejah normale. Je pa tako blato lahko znak kake alergije. Pri nas je to alergija na kravje mleko in laktozo, tako da sem na dieti. Žal traja nekaj časa, da se normalno stanje spet vzpostavi, hitro pa se lahko spet pokvari, če poješ kaj prepovedanega.

Tako, da mislim, da si kaj takega pojedla, kar dojenčku ne paše. Malo glej kaj ješ in kako kaka (pazi, zamik je cca. 2 dni).




Stran: [1]