|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec-vsakodnevna katastrofa!!!!
4.2.2008 8:39:51   
TIA22
Jaz sem na koncu z živci. Moj sin bo aprila star 5 let. Jeseni sem ga vpisala v vrtec in od takrat pa do zdaj vsako jutro jok, pa ne navaden jok. Bruha, dere, cvili... Moji živci so na koncu... Sem ostala brez službe, ampak malega nisem izpisala iz vrtca, ker pač menim, da je dobro, da je med svojimi vrstniki. Danes pa glih razmišljam če ga nebi izpisala. Pa jaz enostavno ne zdržim več tega njegovega joka. Saj vem da je normalno da se ne navadijo takoj, ampak tole pa je že čez mejo. Res je , da je bil vmes doma ko je bil bolan, ampak da to traja že od septembrauser posted image user posted image user posted image

Vzgojiteljica je rekla da je zelo pridn fant, najbolj pridn, ampak ko pride čas kosila, ko on ve, da po kosilu pa gre domov, takrat pa joka joka joka, da jaz ko pridem po njega je cel zabuhel. Pa jaz pridem vedno po njega, ko še pojejo ne. Ampak on ko vidi da se nosijo krožniki, je gotovo z njim.  NIKOLI ga nisem nikjer pustila, da bi me čakal-da bi mogoče se bal, da ga bom pozabila v vrtcu!!!!!!  Sem govorila z psihologinjo, pa je rekla da je to pač tako obdobjeuser posted image .
A to obdobje traja že 5 mesecev in to obdobje bo meni živce požrlo.....

Zdaj sem se malo razpisala, ker sem jezna ko hudič..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vrtec-vsakodnevna katastrofa!!!!
4.2.2008 8:44:18   
Marogica
Poznam dva primera, ko so otroka tako "pozno" vpisali v vrtec, torej s ca. 5 leti. In oboji so imeli velike probleme...tako velike, da so oba otroka izpisali. Mogoče je razlog pač ta, da je že prevelik, da preveč podoživlja in enostavno ni navajen tako pisane druščine, kot je v vrtcu.

Majhni otroci prebrodijo to začetno "krizo" bolj avtomatsko. Enostavno je lažje....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2008 8:47:22   
Anonimen
Jaz osebno ga ne bi izpisala.

Ker če ga zdaj ven vzameš, kaj bo potem delal ko bo šel v šolo?

(odgovor članu TIA22)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2008 8:49:51   
Blejka26
tud jaz ga ne bi izpisala,ker se mora navaditi in bolje je da se navadi sedaj kot potem ko bo prava šola.in takrat bo huje..jaz bom svojo ravno zaradi tega dala pri treh mesecih v vrtec

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2008 8:50:10   
Skabi
Moj je jokal od septembra do pomaldi. AMpak je bil star 2 leti.  Petletnik pa zna dobro preračunati, kdaj se mu splača jokati (vsaj naš je tak). Mogoče pa ima od tega joka kakšno korist? Si zato bolj popustljiva? Dobi kaj, kar sicer ne bi?

JAz bi tudi vztrajala, da je v vrtcu, saj bo ja šel septembra v šolo, najbrž bodo sovrtičkarji njegovi sošolci.

Aja, kaj pa če je ak sovrtičkar nesramen do njega in zato noče  tja?  Našega je pred kratkim eno dvoletno dete tako užalilo (rekel mu je prdecuser posted image ) , da res ni hotel v vrtec

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2008 9:00:00   
TIA22
Moj je bil vpisan v vrtec pri letu in pol, ampak smo ga bili prisiljeni izpisati, ker je bilo nevzdržno in je bil potem pri babici v varstvu. Takrat pa je sama vzgojiteljica predlagala da če imamo drugo možnost-babico, naj jo uporabimo. Takrat je vse pobruhal, vsak dan. Drl tak, da so mislili da ga pretepam...
No, pa smo rekli, da ga bomo vpisali ko bo malo večji ker si da stvari lažje dopovedati. Vsak dan išče izgovore, da ga uha boli, pa zob, pa trebušček, pa da ga kuha...bla bla bla. Nič ne doseže, jaz ga vsak dan vlečem v vrtec. Pri meni nič ne doseže z jokom, niti dobi ne kakšne stvari, ki je sicer nebi. Nisem nekaj popustljiva mamica. Ga pa obužujem, kot verjetno vsaka mamica svojga sončka. Včasih si prav želim, da bi v kaki stvari popustila, da nebi bila tak " zategnjena ", ampak kaj ko ti mali vrageci znajo potem to tako izkoristit!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2008 10:24:58   
luka jan
Po mojem je najboljše da vztrajaš. Kaj pa ko bo šel v šolo? Takrat ga pa ne boš mogla izpisat.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2008 10:36:44   
Pobalami
Če nisi sam na tem je lažje dajati nasvete. Pogovori se s svetovalko\psihologinjo v vrtcu kaj je bolje. Bo treba najti kak poseben pristop.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2008 11:36:40   
Anonimen
joj, to pa je čist isto, kot z mojo ta starejšo.
po končanju porodniške jo je čuvala moja mama. saj smo imeli kredit, moj brez službe, tako da smo pač izkoristili to "cenejšo" varianto. pa tudi vsem nam je pasalo da je tako. ampak pri sist.pregledu nam je psihologinja svetovala, naj jo vseeno vpišemo v vrtec, ker je dobro da bi bila med vrstniki. no, in smo jo s septembrom vpisali v vrtec (stara je bila 3 leta). takrat še brez uvajanja (nisem vedela) in smo jo iz babičinega varstva direkt v vrtec.. ena živa katastrofa. dretje tam, ko sem prišla po njo tudi. doma se me je držala ko klop. še ponoči je spala v veliki postelji in me držala. začela je nazaj lulat - v glavnem groza. pa bolana je gratala. tako da smo jo po enem času izpisali.
zadnje leto pred šolo pa sem si rekla, da bi pa vseeno bilo dobro, da bi jo dala malo v vrtec. in res sem jo in sicer s pretvezo, da je to mala šola - kar še danes govoriuser posted image . in da je to obvezno!!!!!!!!!!!! sicer sem jo vpisala v drugo enoto, tako da ni bila ista savba.  se je na začetku nekaj cmihala in hotela izsiljevati. ampak sem ji lepo rekla, da je mala šola obvezna, da tja hodijo vsi in da sploh nima nobenega smisla se cmihat. tako smo jo lepo vrgli na finto.

kaj tebi svetovati???
sedaj sem razmišljala, da smo mi imeli tudi eno obdobje, ko je začela izsiljevati, in jokati - in to proti koncu "male šole". pa smo se zmenili, da je bila lahko ob sredah doma, če bo ostale dni lepo normalno šla tja, pa brez jokanja. in je pomagalo.
sedaj če si ti doma, in če praviš, da si da dopovedat, pa bi ga mogoče probala s to finto??? da je lahko na primer en dan doma, če bo ostale dni priden....

pa, uapm, da ti uspe ga pretentat........ pa javi, kako ti je gratalouser posted image

(odgovor članu TIA22)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2008 12:12:33   
pety78
Kaj pa če bi nekaj časa hodila ponj pred kosilom, oziroma pred časom, ko začne jokati? Če bo nekaj časa v vrtcu brez joka, mu bo verjetno lažje.
Bošček mali. Je res hudo, če ima take traume. To lahko pusti posledice in se bo težko vklopil v katerokoli družbo.

Če imaš možnost, naj bo v vrtcu nekaj časa bolj kratek čas, potem pa ga s pogovorom podaljšujta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2008 12:25:16   
TIA22
Danes sem šla po njega že ob 11h. In je rekla vzgojiteljica da je bilo grozno danes. Saj ostane kak dan doma-še nikoli ni bil 5 dni na teden v vrtcuuser posted image , ker je bil tak dogovor med nama z očimom, da bo verjetno potem bolje, če ga malo izsiliva da če ne bo jokal, potem je lahko doma-brez efekta! Kaj pa če bi probala, da ga očim pelje???? Saj mu mali reče ati, in je on to v pravem pomenu besede.Res nevem kam to pelje. To je grozno za mene, kako je šele za malega??!!
Ve slučajno kera za kakega psihologa tu na internetu, da bi ga malo povprašala kaj je za naredit!!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2008 14:02:43   
frutka_
Izsiljuje te. 5letni otrok je sposoben preživeti del dneva ločen od mame. Pri uvajanju ste ga najbrž nekje ustrelili mimo...Poznam primer otroka, ki je vzganjal podobno histerijo kot tvoj. Pomagalo je edino to, da smo ga pregovarjali, se z njim pogovarjali, mu razlagali ipd. ter se držali dogovora, ki so mu ga dali starši.
Morda poskusita z uro, naj jo ima na roki in mu pokaži koliko bo ura, ko bo šel domov.
Skoraj ziher sem, da nima občutka varnosti in da se ni pravilno navezal na vrtec, vzgojiteljico. Najbrž nima niti možnosti, ker ve da z jokom lahko doseže stres iz tvoje strani.  Z jesenjo gre v šolo in takrat bosta dala celi cirkus spet skozi.
Hudo je ampak vztrajaj, bodi prijazna, povej mu, da je bolje zanj da je v vrtcu kjer so prijatelji. Pojdi na pogovorno uro in se o njegovi trmi pogovori tudi z njegovo vzgojiteljico. Pa srečno!

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2008 15:15:41   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: TIA22
Ve slučajno kera za kakega psihologa tu na internetu, da bi ga malo povprašala kaj je za naredit!!

Ponavadi imajo v vrtcih svetovalce prav za take reči.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2008 16:38:26   
pinki3
Poskusi se z otrokom cimvec pogovarjati o vrtcu. Pomagaj mu, da pove, kako se pocuti. Ce se ima v vrtcu do neke mere lepo, mu je pa tezko se od tebe posloviti, ga vprasaj, ali je temu tako, in morda ti bo potrdil. Mozno je, da se ne zna vkljuciti v igro. Povprasaj ga po tem. Ce je res tako, ga vprasaj, ali bi mu bilo lazje, ce bi ga vzgojiteljica kako vpeljala v igro drugih otrok. Kateri otroci so mu vsec? Ali se jim zna priblizati? Katere igre se doma rad igra in bi jih morda zelel prenesti tudi v vrtec? Povprasaj ga tudi, ali bi mu pomagalo, ce bi vedel, da bos prisla pred kosilom. Ali je morda kaj narobe s kosilom kot takim? Beri: ali ga silijo jesti hrano, ki mu ne pase, oz. bi ga silili ce se ne bi ze preventivno drl?

Verjetno bo trajalo, ampak s pogovorom se da z otrokom veliko bolje sodelovati kot odrasli pogosto mislijo. Skozi pogovor se bo naucil prepoznavati, kaj cuti in kako bi si to lahko olajsal. In skupaj bosta nasla resitev. In ne nasedaj tistim, ki pravijo, da z jokom izsiljuje. Joka zato, ker mu je tezko. Ugotoviti moras le, zakaj mu je tako tezko oz. kaj se da storiti, da bi mu bilo lazje. Dejstvo je namrec, da otroci, ki v vrtcu uzivajo, ne jokajo. Zato naj mi nihce ne govori, da gre za izsiljevanje. Z jokom ti nekaj sporoca. In le v pogovoru z njim lahko skupaj ugotovita, kaj. Pa srecno!

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.2.2008 17:01:06   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: pinki3

Verjetno bo trajalo, ampak s pogovorom se da z otrokom veliko bolje sodelovati kot odrasli pogosto mislijo. Skozi pogovor se bo naucil prepoznavati, kaj cuti in kako bi si to lahko olajsal. In skupaj bosta nasla resitev. In ne nasedaj tistim, ki pravijo, da z jokom izsiljuje. Joka zato, ker mu je tezko. Ugotoviti moras le, zakaj mu je tako tezko oz. kaj se da storiti, da bi mu bilo lazje. Dejstvo je namrec, da otroci, ki v vrtcu uzivajo, ne jokajo. Zato naj mi nihce ne govori, da gre za izsiljevanje. Z jokom ti nekaj sporoca. In le v pogovoru z njim lahko skupaj ugotovita, kaj. Pa srecno!

Se strinjam s tem, bom poskusila! Hvala za nasvet!

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.2.2008 19:54:39   
hel1
naj ga v vrtec začne voziti nekdo drug in ne ti. dokler sem jaz vozila tamalega v vrtec, je jokal, sedaj ko ga vozi oči je pa ok. in tudi ko ga sedaj jaz včasih peljem je sedaj ok. no čeprev naš primer je malce drugačen, ker je šel v jasli že pri letu in pol in je sedaj v vrtcu že več kot leto.

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.2.2008 23:15:38   
TIA22
hel1 saj sem rekla očiju naj ga on pelje, ampak on ga " noče terorozirat"-kot navaja. On bi ga kar doma pustil, samo da ubošček nebi jokal!!!user posted image

(odgovor članu hel1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.2.2008 11:26:39   
frutka_
Upam, da boste ugodno zrihtali. Res vam želim čimmanj solzic. user posted image

Pinki, če poznaš otroke boš vedela,da 5letnik odlično izraža svoja čustva in potrebe. 5letnik govori! Ne podcenjuj ga!
In da v tem primeru ni govora o majhnem otroku, ki se ne more privaditi na jaslice. Madona, v jeseni gre v šolo!Tam še bo manj časa za uvajanje.
In Tia je napisala, da se ima v vrtcu lepo, da je težava zjutraj ko pride ter tik pred kosilom, ko ve da bo čas za odhod.
Upam, da bo mali sam  ugotovil koliko lepše se lahko začne dan.user posted image

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.2.2008 11:52:01   
CIPRESA
TIA  naš še ni star toliko kot vaš ampak se pridružujem vsem ki pravijo da gre za izsiljevanje. Tudi naš pa je star 2,5 leti je pri uvajanju jokal in se cmeril in ne samo 5 mesecev ampak tja do 8-9 mesecev. Imeli smo  obupne dni, v službi non stop premišljevala ali joka ali ne, ko je prišel domov je bil ves bogi in se stiskal k meni, zato vem kako se počutiš. Tudi jaz sem takrat spraševala kaj naj za user posted image naredim, ker nisem mogla več, vsak dan posebej sem se bala kaj bo naslednji dan. Ampak MORAŠ VSTRAJATI, ne obupaj ker to je dobro zanj. Enostavno mislim da se pri teh letih pa že mora privaditi temu, da ima vsak dan neko obveznost (zanj je to vrtec)  da gre vsaj za pol dneva stran od tebe in domačih. Ko bo šola bo še huje, ker tam pa enostavno bo moral biti, zato si naredila prav da si ga vpisala.

In meni so moje vzgojiteljice v vrtcu zelo pomagale, ker  so vstrajale tudi one. Po njega sem hodila ob 12h samo en mesec, potem je moral tam jesti in spati, enostavno ni imel izbire. To so mi svetovale vzgojiteljice in se je obrestovalo. Pred otrokom moraš enostavno biti odločen, da se zave da misliš resno in ne cincati, ker to je on pri meni takoj začutil in potem se je začel spet jok in stok.
Sedaj ko je mimo že leto dni je sprejel dejstvo, da enostavno mora v vrtec in da drugače ne gre. Pride še vedno včasih kak dan ko mi zjutraj reče "jaz pa nebi šel v vrtec" ampak mu vsakič znova obrazložim da morava z atijem v službo in da nemoreva biti z njim, zato mora v vrtec.

Pomagalo je tudi to, da se je navezal na eno vzgojiteljico in sicer sem ji približno povedala kako  preživljam dneve z njim, ali ga crkljam, ko je pil je hotel da ga objamem in da pije.....to je prevzela počasi sama in v njej vidi zaupanja vredno osebo in počasi se sedaj navajamo da ko nje ni zaupa vsem vzgojiteljicam ne samo nje.

Se mi pa zdi da so nekateri otroci bolj občutljivi in še malo bolj navezani na starše kot drugi in za tiste je pač težje.
Vso srečo pri uvajanju in NE OBUPAJ, to delaš zanj, za njegovo dobro!!

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.2.2008 12:11:49   
Jančika_
Ne bom ponavljala, kar so punce svetovale, bom pa samo napisala nekaj, česar v primeru takih vprašanj nikoli ne preberemo. Namreč, da eni otroci enostavno niso narejeni za institucije. Čisto karakterno. To vem, ker sem sama taka. Trpela sem, ko sem hodila v vrtec, trpela, ko sem hodila v šolo, trpela, ko sem hodila na faks. Nikjer mi ni bilo hudega, imela sem se fino, šola mi je šla dobro, a v sebi sem resnično hudo trpela. Kaj vse sem počela, da mi ne bi bilo treba it v vrtec, o tem raje ne biuser posted image . Po moje se je moji mami mešalo; med drugim sem večkrat pobegnila domov in s sabo pripeljala še brata (pobegnila sem z igrišča, ki je bilo poleg našega bloka). Kolikor lahko zdaj presodim, starši niso naredili nič kaj narobe, takšna pač sem. Dodala bi še, da od rojstva nisem bila posebej navezana na starše, nisem marala cartanja, in še zdaj smo bolj na distanci (zaradi mene, ne zaradi staršev; brat ima z njima zelo tesen odnos).

To pa seveda ne pomeni, da otroka vzameš domov in ga ne daš v vrtec. Ne, še vedno je bolje, da gre, ampak mogoče dobiš dodaten pogled v to, kako se počuti (če seveda gre za tak primer kot pri meni) in ga  poskusiš temu primerno spodbujati. Jaz sem dokončno zabluzila na faksu in odnehala tik pred diplomo (po več letih pavze sem se zdaj končno lotila končati zadevo). Sem prav vesela, da moja otroka uživata v vrtcu in upam, da bosta tudi v šolo rada hodila. Meni res ni bilo fajn...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.2.2008 18:22:16   
pinki3
Pinki, če poznaš otroke boš vedela,da 5letnik odlično izraža svoja čustva in potrebe. 5letnik govori!

Veš, Frutka, jaz sem pa mnenja, da "govoriti" in "biti sposoben uspešno skomunicirati svoja čustva" še zdaleč ni isto. In pri tem nikakor ne gre za podcenjevanje petletnikov. Sem namreč mnenja, da pri izražanju čustev potrebuje pomoč tudi marsikateri odrasel. Verjetno ravno zato, ker ga tega ni nihče naučil, ko je bil še otrok.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.2.2008 9:38:02   
skuštrana
To, da je v vrtcu priden fant še ne pomeni da se ima lepouser posted image Po moje mu že ni lepo v vrtcu, če je vsak dan tak halo okoli tega. Jaz vem da je naši v vrtcu lepo po tem, da jo zjutraj kar odnese k vzgojiteljicam, ko pridem po njo ima pa nasmeh od ust do ust in je full dobre volje..če bi bila pa vsak dan čisto zjokana bi se pa malo vprašala kaj tu ne štima...

Se pa strinjam z Jančiko,meni je bilo v vrtcu MUUUKKKAAA. In me je mama na koncu izpsala, ker vse skupaj ni vodilo nikamor...Pa nisem potem v šoli imela nobenih problemov zaradi tega...

Otrok se lahko socializira tudi na drug način, ni vrtec edini način socializacije.

Jaz vem, da bi našo izpisala, če bi imela možnost in bi tako očitno ne prenašala vrtca...Ne bi mogla gledat vsak dan tak jok in stok zaradi tistih parih ur v vrtcu.

Pa ne me narobe razumet, jaz sem za to, da gre otrok v vrtec, ampak ne za vsako ceno.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 22
6.2.2008 9:55:17   
April
Še ena, ki so ji inštitucije muka.user posted image  Že pri 3 letih sem prvič pobegnila iz vrtca. V oš sem se velikokrat hlinila bolezen, sam da so me domov poslal. V gimnaziji je blo spet več možnosti, da si bil doma. Fax me pa itak skor ne vidi.user posted image  Sam na izpite sem hodila.
Jaz ti ne znam svetovat. Moj je tud kar dolgo jokal. Zdaj je malo bolje, ampak  vseeno že pri dobrih 2 letih govori, da je bolan, samo da bi doma ostal.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.2.2008 20:45:14   
Pi-kica 1
Namreč, da eni otroci enostavno niso narejeni za institucije. Čisto karakterno.

Se kar strinjam s tem. V dolgoletni praksi sem imela priložnost videti nekaj takih otrok. Dejansko jim v vrtcu ni bilo hudega, pa se vseeno niso prilagodili. Več ali manj so ves ljubi dan čakali na starše, zraven mnogo jokali in malo jedli. Enega sem imela priložnost opazovati kasneje v šoli, pa se je lepo unesel in so vse težave izzvenele. Z zorenjem mu je uspelo sprejeti institucijo. Se mi je pa v vrtcu prav smilil in jaz bi ga na mestu njegovih staršev takrat izpisala in poskusila spet malo kasneje. Ti pa boš verjetno sama najbolje vedela, kaj je najboljše zate in za tvojega otroka.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
6.2.2008 21:16:12   
Anonimen
Uf, tole pa verjamem, da mora biti grozno.

Pri ans je bilo že vse sorte, tako da vem, koliko energije ti to pobere. Vsak dan greš najbrž s cmokom v grlu in solzami na očeh iz vrtca. Mnei je bilo res grozno.

Ampak hotela sem povedati nekaj drugega. Pri moji sodelavki je bila do pred parimi dnevi zgodba čisto podobna kot pri tebi, samo d aje njen točno eno leto mlajši. Pri njih je bilo tako, da ga je uvajati začela ona, pa so imeli celo štalo. Otrok je že zvečer jokal, pa zjutraj, pa tudi bruhal je doma, ko so bili že komplet oblečeni in take stvari. Ona je že čisto obupala, doma imajo dedka in babico, ki sta ga pred tem pazila. Tako da je mamica želela, naj kar lepo doma ostane. Nato pa je akcijo stopil očka. Odlično je digral svojo vlogo v družini in mladiča soočil z zunajjim svetom. Otrok je sicer zjutraj še vedno tulil in tudibruhal enkrat, ampak čedalje manj, dokler nazadnje ni že čisto normalno hodil v vrtec. Vendar ker morata z očkom iti že veliko prej, kot bi šla z mamico (zaradi službe), so se potem spet zamnejali in ga je v vrtec vozila mamica. In je soet bilo čedalje slabše. Diokler ni zbolel in bil (po nepotrebnem, bolj zadai crkljanja in oraznikov) doma skoraj mesec dni. No, in potem ga je naprej spet vozila v vrtec mamica in grooooza. Vsak dan hujše. S čokoladko ga je iz avtomobila spravljala, da je sploh hotel ven. Na vratih igralnice so ga trgali z nje dol, ona je s solzami v očeh hitro stekla iz vrtca. In ker se to ni in ni nehalo, ona pa je bila že čisto hin, je rekla, da ona ga v vrtec vozila ne bo, naj delajo, kar hočejo (dedek, babica in mož). No, in je rekel mož, da ga bo pa pač spet on vozil in ga je. Sicer se je mali spet drl, ampak bistveno manj kot pri mamici.
Potem pa se je par dni nazaj mamica pogovarkala z eno znanko, ki ima tudi tri otroke (tako kot ona) in ji je znanka rekla, a veš kaj, lepo mu reči, da v vrtec bo hodil in pika, da pa lahko edino izbira, ali ga boš vozila ti ali pa očka.
In je sodelavka malemu tudi točno tako rekla, da brez debate bo hodil v vrtec, kdo ga bo vozil, pa lahko izbere. In je izbral mamico in zdaj že 3 dni hodi v vrtec brez problema. Samo da je on izbral ... Sicer zvečer, ko mu sestrica reče, da kdor bo šel z njim spat (ni nikoli hotel iti sam), ga bo naslednji dan tudi v vrtec peljal, reče, da potem gre pa sam (kar poveže s tem, da ga potem pa nihče ne bo v vrtec vlekel ...), ampak naslednji dan gre spet brez problema z mamico v vrtec.
Mislim, da je tu prav lep primer izsiljevanja. Ko so mu čisto mirno ampak strogo razložili, da v vrtec bo hodil, pa če se na trepalnice vrže, da pa lahko izbira, ali ga bo vodila mamica, na katero je zelo navezan, ali pa očka, je pač izbral zanj boljšo varianto. In je zadovoljen.
Ne vem, kako bi sicer vi to izpeljali, če oče noče sodelovati, škoda. Kaj pa babica? Kaj pa če bi njo vpletli? Sicer bi bilomziprno, če bi morala nastopiti kot "grdi policaj", ampak je fino, da ima otrok neko izbiro in potem nekako misli, da jo je dobro odnesel. Malo finte, malo pa dejstva.

(odgovor članu Pi-kica 1)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?