frutka_ -> Pa je prišel ta dan.... (24.1.2005 16:51:54)
|
Pomočnica in varuška NI ENAKO!!!!!!!:ups: Varušk v vrtcih več ni.:ups: To so bile nekoč varuhinje, ki so imele nekoč,še srednjo dvoletno vzgoijteljsko šolo. Ampak tega programa že dooooolgo več ni! Namesto njih so prišle pomočnice, za katere večina staršev meni, da imajo nižjo stopnjo izobrazbe ampak tudi to ne drži. Vzgojiteljica in pomoćnica delata v tandemu, skupaj načrtujeta ter izvajata dejavnosti. Običajno je vzgojiteljica tista strokovna delavka, ki ima opravljeno diplomo, strokovni izpit ter določeno št. let delovne dobe. Jaz imam 7. stopnjo izobrazbe, sem dipl. VPO, pa sem v vrtcu zaposlena "le" kot pomočnica, vzgojiteljica s katero sem delala pa še diplome nima pa mi je vendar superiorna. Kako to? Ima že večletne delovne izkušnje, strokovni naziv svetovalke,... Morda še to, da v LJ ne uporabljajo nazivov kot so pomočnica in vzgojiteljica ampak vzgojiteljica 1 ter vzgojiteljica 2, kar sem mi zdi boljše predvsem zato, da je jasno, da sva v pogledu vzgoje predšol. otrok dokaj izenačeni!
|
|
|
|