|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko etika popolnoma zataji
24.1.2005 11:51:46   
KIRA
Kira_in_Vikica

67 LET pa otrok !!! [18.1.05 ob 12:45] [Odgovori]

stara babica oz. upokojenka, da se pra izrazim - saj ste najbrž že čule v poročilih - je ravno pozaslugi IVF in ICSI zanosila in povila otroka. baje da je večlet bila zdravljena zaradi neplodnosti, dzaj pa je zanosila z jajčecem darovalke.
njena največja želja je, da bi vsaj 80 let postala stara, da bi lahko videla, kako otrok rase.

moje osebno mnenje: (da ne bo kdo užaljen)
ona misli samo nase in ne na otroka. kdo pa bo skrbel za njega - taka stara baba prav ne more skrbet za detece. upam, da bo vsaj kaj pomoči imela, men se otroček smili.
mislim, da bi blo treba določut eno mejo, do kdaj lahk oše imaš oz. rodiš otroke - 67 let je definitvno preveč.
pomislite - ko bo ptrok 10 let star, bo ona 77. ko bo polnoleten bo 85!
ne morem pomagat, ampak jaz sem proti da TAKO stare ženske še umetno oplojujejo. po mojem bi mogla meja bit nekje v petdesetih, poznih petdesetih recimo.
mislim - vsaka ji čast da je zdržala nosečnost, ampak otroček je nedonošenček, pa še taka stara mama - kako se bo igrala z njim, kako ga bo ure in ure nosila, kako mu bo dala napotke z v prihodnost, kako mu bo vzor. nič ne misli na otroka in njegov razvoj ter dobrobit, samo na neizpolnjeno željo po otroku. zakaj pa pred leti ni posvojila, na svetu je toliko sirot!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.1.2005 12:29:27   
wawa
Mislim, da je narava pošteno in jasno določila mejo - menopavza - izguba M. Žal se mi zdi, da vse prepogosto prekoračimo naravne meje. Umetne oploditve so namenjene tistim, ki v okviru rednega časa rodnosti ne morejo zanositi in ne tistim, ki so svoj naravni čas za rojevanje že pošteno prešli.

kar se tiče skrbi za otroka pa naslednje, moja mami je imela mojo sestro pri 42 to je 14 let za mano, danes je sestra stara 11 let. Vse je šlo vredu, in takrat ni imela nobenih problemov, vendar ji zadnje čase pošteno zmankuje energije za ubadanje z najstniškimi problemi moje sestre, ki pa so se šele dobro začeli in se bodo vlekli še kakih 7-9 let sigurno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.1.2005 13:48:17   
koala
Ja meni se to zdi totalno neetično in tej ženski ni umrl samo en otrok ampak dva, saj je zanosila z trojčki, prvi je odmrl ža v 7 tednu nosečnosti, drugi pa pol pred koncem.
Razumem, da si želiš otroka, a ona se ja zaradi neplodnosti začela zdraviti pred devetimi leti, tako da bi lahko to svojo željo izpolnjevala dosti dosti prej. Ja če pa je kariera bolj važna od otrok, pol pa želja že ni tako velika.
Zdaj pa tako samo leži v postelji in svojega otroka skoraj ne vidi. Narava pač postavi svoje meje že ve zakaj. Jaz se vedno spomnim besed, moje profesorice, ki je vedno dejala "Mati narava je pametna mati! Vse v življenju ima svoje razloge, čeprav jih včasih ne razumemo!"

Koala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.1.2005 15:37:33   
dvojčica
No, ne vem kaj naj si mislim. Pri nas je meja za umetno oploditev nekje pri 38 letih (ali 42-ih). Pomislite, komaj prideš do prvega otroka pri 30-ih (jaz npr.), ali pa še kasneje, pa delaš na tem že nekaj let. In čez 8 let mi tega postopka ne bo naredil nihče več v Sloveniji! In kaj če se bom do takrat spet matrala, da bi prišla še vsaj do enega, torej drugega. Moja želja pa je že od malega, da bom mama 4-ih otrok...

Absurdno, ni kaj!
Pri taki starosti pa res ne več! Ni fer do otroka, pa mislim da tudi do samega sebe ne. Mislim, da ženska ne ve, kaj jo čaka, ali pa bo imela noč in dan ob sebi varuško (negovalko ali celo dojiljo). Sorry, to pa ne gre!
Želje so eno, življenje pa drugo in mnoge med vami veste, kaj mislim s tem.

Ostajam brez nadaljnih besed!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.1.2005 20:38:18   
Pia73
Lahko rečem samo: GROZA!!!! :grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.