otroci rojeni po septembru 2007 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

rumena -> otroci rojeni po septembru 2007 (3.2.2008 13:32:13)

Doma imamo decembrko in kakor sem razbrala iz razpredelnice za vpis otroka v vrtec, imajo možnost vpisa le otroci, ki so rojeni do septembra. Kaj pa ostali, ali so možne kakšne rezervacije? Kako boste ve rešile varstvo? lp

frutka_ -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (3.2.2008 15:37:03)

Rumena, vrtec je za VSE otroke, neglede na čas kdaj je rojen.
Če je rojen decembra ga vpišeš za november, ko se ti pri njegovih 11-ih mesecih izteče porodniška.
Vpisi potekajo zdaj aprila. September pa je začetek novega šolskega leta.

atanja -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (3.2.2008 18:24:27)

NAj bi blo tako- vendar se vedno vrtci zapolnejo že septembra in ponavadi tiste vpisnice otrok ki so rojeni po septembru sploh ne obravnavajo-preverjeno pri meni....
Sem pa na srečo dobila en vrtec v ljbljani ki mi je sicer malo bolj odročen sam varstvo je. Upam da bomo letos sprejeti

K_a_t_i -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (3.2.2008 20:53:55)

Tole o "neobravnavi" ne bo držalo (vsaj ne za "naš" vrtec).
Žiga je rojen 27.2.07 in smo ga vpisali v vrtec za februar 2008 (papirje za vrtec sem oddajala 1 mesec po njegovem rojstvu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] ). Ni edini, ki v skupino ni prišel septembra. Po zakonu (mislim, da je bil sprejet 2007 ali pa konec 2006) naj bi v vrtcih obravnavali vse otroke enako, ne glede na to, kdaj želijo vstopiti v vrtec. Za vstop pa upoštevajo različne kriterije, kot so stalno bivališče,... (je nekje na netu, samo zdajle se mi ne da iskat). Seveda je pa treba pravočasno oddati papirje za vpis.
Je pa Žiga ravno začel z uvajanjem v vrtec Ciciban v Ljubljani.

N _ B -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (3.2.2008 21:14:13)

Vsako leto drugače. Pri nas je vrtec precej zaseden in lani vem, da so sprejeli otroke, ki so bili rojeni v koledarskem letu 2006. Prijateljica je na dan, ko je morala nazaj v službo izvedela, da je končno sprejet. Po veliko pregovarjanja in klicanja so ga le sprejeli. Pa je rojen 1. teden v januarju.

atanja -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (5.2.2008 9:00:42)

JA no ne vem kako je drugje mojega niso obravnavali ker je en mesec prepozn se rodil... za vpis.... letos bo pa najbrž prišel v skupino

Anonimen -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (5.2.2008 17:18:47)

Vrtci imajo pravilnike, po katerih sprejemajo otroke. Naš vrtec vem, da po tanovem, če dobi dovolj število točk oz, več kot drugi, ga čaka sprejemno mesto, ne glede, kdaj je rojen. Pred 7 leti, ko sem vpisala tadrugo, pa je zvisela ravno zaradi tega, ker je bila rojena januarja, namreč gledali so na to, ali s septembrom doseže 11 mesecev ali ne. To je bilo seveda v redu za vrtec, saj jim je začel denar kapljati takoj, ne pa npr. januarja. LP

Natali07 -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (7.2.2008 18:35:41)

Moj je rojen 3. januarja 2007 in povsod poslušam, da letnika 2007 ne sprejemajo, da je vse polno in če bi bil letnik 2006.... Če bi se rodil 3 dni prej bi imel pa možnost za vrtec in tako še dodanes nimamo vrtca, sem pa dala vloge skoraj v vse vrtce v Ljubljani v okolici moje službe. Ja vem, ker nisem iz Ljubljane nimam skoraj nobenih možnosti da dobim tam vrtec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Suzy. -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (7.2.2008 22:27:18)

Najbolje, da otroka vpišeš normalno aprila in plačuješ rezevacijo od septembra do decembra, če je to možno. Naj bi bili obravnavani enako vsi otroci rojeni tistega leta. Ampak v resnici ni vedno tako. Moja hčerka je rojena oktobra. Ko je bila stara malo manj kot 3 leta sem jo vpisala v dva vrtca, ki sprejemata od treh let dalje (Kokrica in Predoslje pri Kranju). Kokrico sem takrat dobila zavrnjeno zaradi prezasedenosti, Predoslje pa zato, ker naj septembra še ne bi dopolnila treh let (ki bi jih oktobra, en mesec kasneje)
Kar je totalen idiotizem, če mene vprašaš. Ampak očitno kakor se jim zdi, tako pa delajo.

soncipunci -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (14.2.2008 10:30:51)

sicer ne vem, v čem je fora, da bi moral biti otrok 3 dni mlajši, da bi dobil vrtec - tega še danes ne razumem... vem pa, da v ljubljani dobiš 40točk za stalno prebivališče v tej občini. in teh 40 točk z ostalimi pogoji ne moreš nadoknaditi.
mi sicer imamo stalno prebivališče v ljubljani, ampak se soočamo z enakim problemom - da vrtca letos najbrž ne bomo dobili. ko sem gledala točkovnik, mi je po premetavanju cifer postalo jasno, da tričlanska družina (torej z enim otrokom) s točkami nikakor ne more dohiteti veččlanskih družin. šanse imaš kvečjemu drugo leto. meni se zdi diskriminatorno... prav nič nam ne nuca, če imaš vrtec za drugega otroka zastonj, če prvega nimaš kam dat. kdo bo potem razmišljal o drugem??? toliko o državnih ukrepih za vspodbujanje rodnosti!!!

mehurčica -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (14.2.2008 12:14:55)

Jaz sem za mojo Eni(oktober07)klicala, če lahko dam vlogo za vrtec aprila in je rekla da ne, ker vpisujejo za september in takrat še imam jaz porodniško. Pa sem rekla, če se odpovem tistemu enemu mesecu in je rekla da ne morem, ker imajo prednost tisti, ki so rojeni do septembra. Jaz pa lahko dam septembra vlogo in ČE bo kako mesto prosto jo bodo vzeli, drugače pa ne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

K_a_t_i -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (14.2.2008 12:45:03)

IZVIRNO SPOROČILO: soncipunci
ko sem gledala točkovnik, mi je po premetavanju cifer postalo jasno, da tričlanska družina (torej z enim otrokom) s točkami nikakor ne more dohiteti veččlanskih družin. šanse imaš kvečjemu drugo leto.

Soncipunci, ne vrzi puške v koruzo! Mi smo 3 članska družina in fantka smo vpisali za februar pa smo prišli noter v prvem krogu, ni bilo treba nič čakat (najprej so nam sicer poslali potrdilo za enoto, ki je enih 300m stran od želenega vrtca, ampak čez kak mesec se je sprostil prostor tudi v želenem vrtcu -> to se večkrat zgodi, ker starši pač vpišejo otroka v več vrtcev, da vsaj nekje dobijo). Nekateri vrtci se držijo napisanega in res obravnavajo vse otroke enako (je pa res stalno prebivališče v Lj in bližina vrtca nuja).
Zna pa res bit problem, če se ti otrok rodi par mesecev po tistem, ko so vpisi. Mogoče pa bo potrebno otroke zdaj vpisovati takrat, ko so še v trebuščku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]...

soncipunci -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (14.2.2008 13:08:36)

k_a_t_i , hvala za moralno podporo. naš je rojen konec avgusta in bi šel v vrtec septembra (jaz pa v službo). takrat je baje največja gneča. je pa res, da se od maja pa do takrat lahko že kaj skristalizira. mogoče bomo pa imeli srečo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... res sem mal obupana, priznam. saj me bo minilo - trenutno sem še najbrž pod vplivom vtisov nad izjavo v vrtcu.

*bubi* -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (14.2.2008 13:28:13)

mehurčica, ti se nič ne sekiraj za Eni, v MB vrtcih ni take krize kot v LJ. Vedno se najde prostor, mogoče tisti trenutek ne ravno v želeni enoti, pa se da kasneje porihtat.

Kar pa se pozno jesenskih otrok tiče..... bubi je rojen v drugi polovici novembra, vpisala sem ga v jasli (spomladi, ko so bili redni vpisi) in bi mi lepo čuvali prostor do 1.11., ko bi jih lahko začel obiskovati. Niso pa mi ga hoteli vzeti s septembrom, ko sem jaz že potrebovala varstvo, ker je bil premajhen. Tako je šel tisto leto privat, mi je pa ravnateljica sama rekla, da mi čuva mesto do konca decembra, če si slučajno premislimo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

1 leto kasneje (=lani) pa sem ga šla vpisat v vrtec šele čisto konec avgusta (so se pač okoliščine tako obrnile) in je dobil prostor takoj s septembrom. V to skupino so še celo s februarjem zdaj vzeli eno punčko.

janja -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (29.2.2008 22:28:21)

Ja, vsak vrtec ima svoj pravilnik vpisovanja, zato ne bom moralizirala. Pri nas je tako, da otroka ne moreš vpisati pred dopolnjenim 11 mesecem starosti. Da dobiš mesto za otroka rojenega od oktobra do decembra, pa moraš imeti srečo (bodisi dovolj točk, ali pa majhna zasedenost vrtca). Že dve leti zaporedoma tudi poslušam, da rojeni v naslednjem letu nimajo šans (npr. v januarju). Je pa res, da je naš vrtec zelo zelo oblegan. Tako, da je še mene postalo strah, ko enega že imam v tem vrtcu, pa še najbližji vrtec nam je.

Če katero zanima si lahko na straneh vrtca HC Andersen pogleda točkovanje.

nejcko -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (29.2.2008 22:38:28)

Imaš prav, janja, v Andersenu je živa norišnica. Mene najbolj moti to, da ga zaradi tega, ker je kao "fensi" vrtec, napolnjujejo otroci od vsepovsod, medtem ko otrok, ki živi samo 100 m stran, zvisi.
In ful sem jezna, ker se toliko blokov in naselij gradi v šiški, pa nobenega novega vrtca - celo enota, ki je bila nekoč vrtec, zdaj služi drugim (sicer sorodnim) namenom. Svinjarija od občine.

Shorty_ -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (6.3.2008 22:58:45)

Mi smo rojeni dec 2006 vlogo sem oddala marca 2007 in dobila vrtec na drugem koncu ljubljane oddala sem več vlog. Okrog konca poletja so me klicali iz enega drugega meni bližjega vrtca da se je mesto sprostilo (bila sem na 52) in tako sem vrtec dobila z 12.11.20007.

Pa tudi naša ni zadnja v skupino prišla ampak deveta od štirinajstih zadnja punčka pride sedaj v marcu. Res pa imajo otroci prednost če imajo septembra že 11 mesecev oziroma najkasneje oktobra, da se uvajanje malo razporedi.

Upam da dobite vrtec čimprej

Shorty_ -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (6.3.2008 23:03:38)

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Imaš prav, janja, v Andersenu je živa norišnica. Mene najbolj moti to, da ga zaradi tega, ker je kao "fensi" vrtec, napolnjujejo otroci od vsepovsod, medtem ko otrok, ki živi samo 100 m stran, zvisi.
In ful sem jezna, ker se toliko blokov in naselij gradi v šiški, pa nobenega novega vrtca - celo enota, ki je bila nekoč vrtec, zdaj služi drugim (sicer sorodnim) namenom. Svinjarija od občine.

Jaz sem bila v Aderenu na 25 čekalnem mestu pa 25 mest se je odprlo za nove lani tako da bi morali vsi odpovedat da bi prišla zraven. Že tako moram do najbližjega vrtca z avtobusom ker sem iz podutika pa bi mi bil andersen bližje pa jo tako vsak dan vlačim na dva avtobusa domov ob 16ih ko je največja gužva da ne govorim kako luštno se imava ko pada dež[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. (vsak drug teden hodim ponjo jaz drugače pa oči z avtom).
Pa v podutiku bodo tudi neko novo naselje zgradili in v kosezah isto o vrtcu pa ne duha ne sluha. Pri nas so zgradili najprej cerkev čeprav je bila najbližja manj oddaljena kot šola ali vrtec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Shorty_ -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (6.3.2008 23:06:33)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: soncipunci
ko sem gledala točkovnik, mi je po premetavanju cifer postalo jasno, da tričlanska družina (torej z enim otrokom) s točkami nikakor ne more dohiteti veččlanskih družin. šanse imaš kvečjemu drugo leto.

Soncipunci, ne vrzi puške v koruzo! Mi smo 3 članska družina in fantka smo vpisali za februar pa smo prišli noter v prvem krogu, ni bilo treba nič čakat (najprej so nam sicer poslali potrdilo za enoto, ki je enih 300m stran od želenega vrtca, ampak čez kak mesec se je sprostil prostor tudi v želenem vrtcu -> to se večkrat zgodi, ker starši pač vpišejo otroka v več vrtcev, da vsaj nekje dobijo). Nekateri vrtci se držijo napisanega in res obravnavajo vse otroke enako (je pa res stalno prebivališče v Lj in bližina vrtca nuja).
Zna pa res bit problem, če se ti otrok rodi par mesecev po tistem, ko so vpisi. Mogoče pa bo potrebno otroke zdaj vpisovati takrat, ko so še v trebuščku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image] ...

ne moreš ker rabiš emšo tudi jaz sem tako razmišljala

Anonimen -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (11.3.2008 16:26:26)

pri nas v vrtcu je bil že lani komisijski sprejem.......
Jaz sem oddala vlogo novembra 2006, 1 mesec po rojstvu, rojena pa je oktobra 2006, hotela sem, da bi šla v vrtec šele januarja 2008, pa so rekli, da ker bo septembra stara 11 mesecev, jo bodo vzeli takrat ali pa sploh ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], v vrtec je šla tako 10.9.2007- ko je bila stara 11 mesecev. So pa v skupini še 1 novembrček, 2 januarčaka 2007, 1 februarček 2007- mlajših pa res ne, ker je skupina polna! Večina otrok v tej skupini je junij, julij.

jaz bi na vašem mestu v vsakem primeru oddala vlogo, kaj pa oni vejo, to reče, da ne bo prostora, ker že kar vnaprej vejo koliko bo vpisanih, eni starši oddajo vloge v več vrtcev in so lahko npr. v 2 sprejeti pa se potem odločijo kam bodo dali otroka- tako se sprazni mesto in če si na čakalni listi imaš možnost!

Anonimen -> RE: otroci rojeni po septembru 2007 (11.3.2008 16:29:45)

IZVIRNO SPOROČILO: shorty

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Jaz sem bila v Aderenu na 25 čekalnem mestu pa 25 mest se je odprlo za nove lani tako da bi morali vsi odpovedat da bi prišla zraven. Že tako moram do najbližjega vrtca z avtobusom ker sem iz podutika pa bi mi bil andersen bližje pa jo tako vsak dan vlačim na dva avtobusa domov ob 16ih ko je največja gužva da ne govorim kako luštno se imava ko pada dež[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . (vsak drug teden hodim ponjo jaz drugače pa oči z avtom).
Pa v podutiku bodo tudi neko novo naselje zgradili in v kosezah isto o vrtcu pa ne duha ne sluha. Pri nas so zgradili najprej cerkev čeprav je bila najbližja manj oddaljena kot šola ali vrtec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

ja veliko otrok, ki živijo v bližini vrtca zvisi, ker imajo + točke tudi tisti starši, ki imajo službo v bližini vrtca- pri nas je isti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

evo, za problem, da v novem naselju ni vrtca pa lahko baje pišete LJ županu....

Stran: [1]