Srbeča koža (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

J.L. -> Srbeča koža (3.2.2008 12:47:34)

Zanima me če še katero nosečko srbi koža? Pa ne na trebuščku, kjer se raztezuje, pač pa na večih mestih? Mene npr. na vratu, pod kolenom, zadaj na mečih, ...Nekje sem prebrala da je možno, da če srbi koža kaj narobe z jetri in da zaradi tega lahko pride do preeklampsije oz. helpa. Ravno tega me je najbolj strah. Ne bolečin, ne naravnega poroda, pač pa zapletov ki jih povzroča ta nosečniška bolezen. 

Anonimen -> RE: Srbeča koža (3.2.2008 13:31:07)

Tudi mene je zelo srbela koža. pa nisem našla vzroka. Mogoče je bil, pa ne vem. Sem imela pa kar obdobja srbenja, zdajle se pa ne spomnim, v katerih mesecih. Poskusi se namazati s kakšnim ph-nevtralnim oljem ali pa se izogibaj mila. Mogoče pride srbenje  tudi po kakšni svinjini ali pa prekajenem mesu. Lp

jaša2 -> RE: Srbeča koža (3.2.2008 14:22:58)

tud mene je ful srbela koža, predvsem po nogah, pa nisem polagala tolk pozornosti na to. se mi je zdelo normalno, da so pač spremembe znotrjain izven telesa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ni pa blo nič narobe, niti med nosečnostjo, niti pri porodu.

TONČI. -> RE: Srbeča koža (3.2.2008 16:50:39)

Nekje sem prebrala da je možno, da če srbi koža kaj narobe z jetri

Koža se v nosečnosti širi in zato srbi. Drugače je pa mene zelo srbela, imela sem po telesu razne fleke, ki sem jih do onemoglosti praskala.............. Pokazala sem G in me je poslala delat jetrne teste. Ampak ni nič pokazal. Tko da če te je karkoli strah, pojdi do G ali pa do svoje osebne zdravnikce. Ta te pa naj da na teste.

tinaaja -> RE: Srbeča koža (3.2.2008 16:54:45)

povej G in verjetnoi te bo poslal delat teste.
mene je srbela, testi so bili negativni. ko me je srbelo, sem nehala uporabljat mila in si kupila eucerinove adeve v lekarni, gledala na to, da niso ful odisavljene zadeve, mehcalec... tud od tega te lahko srbi.

predvsem pa misli pozitivno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ne o vseh moznih zapletih, ampak o tem, da bos dobila bebico.

noe -> RE: Srbeča koža (3.2.2008 18:50:15)

Mene je tudi srbelo ene 14 dni nazaj celo telo in to dva dni skupaj.
Sem bila kot Nana mala opica, sem se skoz neki čohala.
Zdej pa je ok.
lp in čim manj srbenja.

Inigo -> RE: Srbeča koža (4.2.2008 10:45:27)

mene čisto celo telo srbi. tut lasišče. si pomagam tako, da se mažem zvečer s karitejevim maslom (imam balzam za mamice in dojenčke), ki je precej masten, in zjutraj z navadno kremo za telo, ki vsebuje veliko vitamina E. kupila sm jo v Mullerju, je taka zelo velika piksna, diši po mangu in naveliko gor piše vitamin E. pa ti moram povedat, da se je srbečica precej umirila. poskusi s tem. mogoče imaš zelo suho kožo pa še veš ne. 

CIPRESA -> RE: Srbeča koža (4.2.2008 10:50:44)

Tonči kakšne jetrne teste? mene tudi srbi koža pa nisem noseča, pa mi je zdravnica le rekla da gre po vsej verjetnosti za alergijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Naredila je pregled krvi (tistih običajnih vrednosti) in pravi da je kri vredu, vse je v mejah normale. Kakšne teste si pa ti imela??

TONČI. -> RE: Srbeča koža (4.2.2008 12:32:25)

Kakšne teste si pa ti imela??

To so jeterni testi. Preverijo ti količino sladkorja v krvi. Ker če ga imaš preveč lahko pride do raznih bolezni. Tud glivice in plesni se lahko naredijo na koži. Lahko pa le ugotovijo nosečniško sladkorno,.............
Jaz imam fleke v velikosti premera do 2cm. Vzroka še niso ugotovil in čakam dermatologa.

Stran: [1]