cmokec -> starši želijo poroko (24.1.2005 8:44:54)
|
Draga :rozica: Ery :rozica:, te popolnoma razumem, da si žalostna. Tako se veseliš, vesela novička te povzdigne do nebes, potem te pa užalostijo ljudje, ki jih imaš najraje in so ti najbližji. Morda je tudi to znak, da si ustvariš svoje gnezdece, kjer boš živela svoje življenje, kot si ga pač sama želiš. Jaz sem zanosila, ko sem bila tvojih let, pa so se vsi razveselili, čeprav sem povedala malo s strahom. In če nebi reagirali tako, me nihče nebi mogel prepričati, da sem ravnala napačno. Nihče ti ne more diktirati, kdaj je tvoj čas postati mama, to vesta edino vidva. In če sta se tako odločila, ti lahko samo še enkrat čestitam. Kar se poroke tiče, sva na istem. Nihče mi sicer sovražno ne navija za poroko, ampak slišim jih pa ob vsaki priliki. Pa še darila bi dobila, mi govorijo, kot da se poročiš zaradi daril. Jaz sem reagirala takole in je delno omililo zadeva: Če se zaradi sebe ne bom poročila, se tudi zaradi vas ne bom. Toliko, kot bi zapravila za poroko, si lahko kupiva, kar si želiva in predvsem tisto, kar nama je všeč in potrebujeva. Če pa želite žurko, samo povejte, jo bomo imeli, kadar boste hoteli. za zabavo pa res ni treba, da je to poroka. In čez čas je pricurljalo, da mi očka plača poroko, da nebi kdaj izjavila, da se nisem poročila zaradi denarja. In sem bila na začetku. In nenazadnje in najbolj boleče: Če bi bila vidva poročena, se nebi brezupno trudila za drugega otročka že eno leto. Tu pa komentarja nimam. Kot vidiš, se tudi drugim dogajajo podobne stvari. Pomembna sta edino vidva, živita, kot vama paše in kot so vajine skupne sanje, obenem pa pokažita, da ostale spoštujeta in jih imata rada. Edino kar potrebujeta, je razumevanje, se pa da preživeti tudi brez tega. Vse dobro, cmokec
|
|
|
|