NORICE (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

mobilko -> NORICE (3.2.2008 11:03:13)

Pozdravljene,

Imam nekaj vprašanj glede na vaše izkušnje. Naša Tinkara je po dveh mesecih razsajanja noric v vrtcu prišla do njih. V nedeljo (prejšnjo ) sem na vratu opazila eno piko potem pa dva dni nič v sredo pa so spet udarle ven. Dobili sva sirup Claritin ampak samo pol žličke na dan ( ima 12 kg), ji dam čez dan. Najbolj intenzivne so na ,, piški ,, in skoz joka da jo boli rita. Sem kar nekaj prebrala na to temo pa povsod piše samo o virusu, inkubacijske dobe ipd. Zanima me ali res otroka lahko večkrat na dan tuširaš ? Po posvetu s sosedo farmacevtko pa mi je svetovala naj ji pike mažem z Avenejevo kremo in fenistilom, pa ni nič boljš saj že dve noči nič ne spimo.
Hvala za vaše odgovore in lep pozdravček.

,,Tinkara je lahko maškarca naravna Pika nogavička,,

Janeja -> RE: NORICE (3.2.2008 11:34:25)

Pri nas sta jih ravno v januarju oba prebolela. Imela sta jih ogromno, pa sem tudi v lekarni kupila Avenov tonik - uporabila sem ga le enkrat, ker itak ni bilo nobenga efekta. Pa tako pikice samo zapacaš in se še počasneje sušijo, kot če jih pustiš pri miru. Jaz sem ju samo tuširala z mlačno vodo in po vsakem tuširanju zamenjala brisačo in majčke. Pa z brisačo samo popivnaj vodo, ne briši, ker jih tako samo prenašaš.

Najhuje je prvih 5-6 dni, ko nastajajo nove, potem je pa čez noč OK. Še malo potrpite, pa ste iz tahudga ven!

Aja, glede sirupa. Jaz sem jima ga dajala samo zvečer, da je bilo čez noč malo boljše. Čeprav je zdravnik rekel, da itak nič ne pomaga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Majuska -> RE: NORICE (3.2.2008 12:13:01)

Lahko jo tuširaš, pri nas smo se kopali v raztopini hipermanganata ... čeprav dohtar tega ni predpisal, je pa pomagalo. 

debeluška -> RE: NORICE (3.2.2008 15:59:38)

Ko smo mi imeli norice nam je P rekla naj ji večkrat na dan natočim v banjo vode in naj dam notri eno jedilno žlico sode bikarbone in da se bodo začele sušiti. Tako smo probali in je res delovalo.

lp

Stran: [1]