morski pes (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


blue sky -> morski pes (3.2.2008 9:16:58)

Kako ga pripravite in da je čim bolj enostavno?




ROŽICI -> RE: morski pes (3.2.2008 9:31:39)

paniranje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




blue sky -> RE: morski pes (3.2.2008 10:14:00)

Jaz bi ga raje pripravila na žaru. A je treba fileje prej odtaliti in katere začimbe gredo zraven?




Anonimen -> RE: morski pes (3.2.2008 11:26:11)

Jaz sm ga jedla v Grčiji, v neki omaki, pa nisem vedela, da je morski pes. In je bil takoj čuden okus. Želim ti povedati, da ga dobro začini, ker drugač ni preveč dober. Vsaj meni.




bumerang -> RE: morski pes (3.2.2008 11:42:25)

Zame je dober samo na žaru.

Prej ga je treba odtalit in spusti precej vode tako da je količinsko na videz za cca. 1/4 - 1/3 manjši.

Vidim, da ga prodajajo v dveh kvalitetah. Eden je tak, da je ves pocast, ko se odtali, drugi pa ostaja bolj kompakten. Prepoznam pa ju po barvah. Ta bolj kompakten je bolj svetel, skoraj bel, tisti drugi pa malo vleče na sivo.

Ko je odtaljen, ga posebej popivnam, ker je res napit z vodo, solim, dodam česen, narezan na lističe. Položim na sveže vejice rožmarina (pomembno, da so zraven tudi veje, ne samo lističi, sicer se preveč prime na podlago) na močno ogret žar.
Narejen je v par minutah.




Nea_teja_ -> RE: morski pes (3.2.2008 12:08:35)

Dobro je če ga predhodno namočite v mleko da potem nima okusa po urinu.




Stran: [1]