Rubin. -> RE: Težave hranjnenja novorojenčka (2.2.2008 23:54:04)
|
Ko je naša mala mis imela krče, ji ni nič pomagalo, moralo je miniti. Kar se pa tiče hranjenja, pa ti lahko samo svetujem, da jo polno dojiš. Ker imam svojega mleka še premalo, si sicer črpam, pupika pa noče dojiit, si mleko izčrpavam in ji ga dajem po flaški, ostalo pa dodajam dodatek Novalac AC. Seveda je mojega mleka zelo malo , sem pa tudi trmasta in mi jo rata vsaj 4x dnevno pristavit na prse. Ne vem, če prav razumem: malo jo dojiš, malo pa daješ po steklenički? Če je tako, mislim, da tu tiči težava. Hranjenje po steklenički je definitivno lažje za dojenčka kot samo sesanje in mislim, da ti zaradi tega noče sesat. Sem se pogovarjala z patronažno in je rekla, da se sesanje novorojenčka lahko primerja z sekanjem drv, takšen napor je to zanj. Po steklenički pa praktično samo teče. Ne vem, jaz sem sicer samo dojila, nismo imeli ne flaške, ne čaja, nič do 6 meseca, nato pa vodo. Mogoče bi se moral odločiti ali eno ali drugo, lahko da je zmedena. Čaja pa ji jaz tudi ne bi ponujala, ker ko si s čajem napolni želoček, tudi ne čuti več takšne lakote in spet manj poje. Ena varijanta pa je, da vprašaš tudi pediatra za nasvet ob pregledu. p.s. glede koliko mleka imaš, pa je tako: kakšno je povpraševanje, takšna je ponudba - preverjeno.
|
|
|
|