Ali moram it (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Ali moram it (2.2.2008 18:13:26)

Na sodišče,če dobim vabilo za pričo?Kaj se zgodi,če ne grem??

Anonimen -> RE: Ali moram it (2.2.2008 18:15:14)

Mislim, da moraš iti. V primeru, da ne greš, te lahko, kolikor vem jaz, pridejo iskat in te nasilno odvedejo. Če imaš pa kake opravke, pa se lahko opravičiš.

Anonimen -> RE: Ali moram it (2.2.2008 18:17:05)

Aja kar odvedejo kot,da sem jaz zločinec ne priča??Halooo a je to res??In nevem zakaj me sploh nekdo vlači po sodišču čeprav sem povedala jasno in glasno tem osebam,da nebom šla.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Ker,če rečem eno nebo dobro za drugega če pa drugo pa ravno obratno.Nočem pa se nikomur zamerit.Zato boje ne it.

natasaom -> RE: Ali moram it (2.2.2008 18:39:27)

če si dobila vabilo,moraš it!če ne greš pričat je kaznivo pa tudi če se na sodišču zlažeš,je kaznivo.zato ti polagam na srce,da govoriš resnico ne glede na to kdo ti bo zameril.razen,če te je strah.to pa lahko poveš sodniku

pa če 2x ne prideš,te lahko prisilno privedejo.to pa pomeni,da policaji pridejo na tvoj dom zelo zgodaj zjutraj,te pripeljejo na sodišče in s tabo čakajo na obravnavo.

Naja30 -> RE: Ali moram it (2.2.2008 18:43:57)

Moraš it, če ne greš je to kaznivo dejanje, ja. Ker si priča nekemu dogodku.

Anonimen -> RE: Ali moram it (2.2.2008 18:56:26)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Moraš it, če ne greš je to kaznivo dejanje, ja. Ker si priča nekemu dogodku.

Ja, tako je.

Jaz enkrat nisem sla, kot prica, ker mi je bilo popolnoma logicno, kdo je kriv in se mi ni zdelo potrebno pricat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Pol sem pa dobila vabilo v smislu, ce ne pridem, me bodo prisilno odvedli, nekaj takega. Je ze dolgo nazaj, pa se vec tocno ne spomnim.

Anonimen -> RE: Ali moram it (2.2.2008 19:14:59)

Ja punce ampak tule sem kot :med dvema ognjema zdajle.Med mamo in očetom.

Nebi se rada nobenmu zamerila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

soncece24 -> RE: Ali moram it (2.2.2008 19:52:27)

V tem primeru lahko mislim da zavrneš pričanje zaradi sorodstvene vezi s vpletenimi. Moraš pa iti tja in to tam sodniku povedati. Vsaj jaz bi tako naredila, če bi se šlo za starše.

Anonimen -> RE: Ali moram it (2.2.2008 19:54:53)

IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

V tem primeru lahko mislim da zavrneš pričanje zaradi sorodstvene vezi s vpletenimi. Moraš pa iti tja in to tam sodniku povedati. Vsaj jaz bi tako naredila, če bi se šlo za starše.

A to se da naredit??

LoCa -> RE: Ali moram it (2.2.2008 20:11:25)

ODVISNO. če te pokličejo za pričo o nečem, o čemer ti nimaš blage veze, jim piši nazaj, da se ti ne sanja in da prosiš, da si opravičena prisotnosti (v lepem uradnem jeziku, seveda).
tko se je meni zgodilo, dobila sm pismo, da naj pridem kot priča, samo meni se ni sanjalo, kdo je tisti človek, ki je bil noter omenjen, in sm jim to napisala. in to je bilo to. mi je pa rekla sestra, naj to naredim, ki je pravnica. razen seveda, če veš, za kaj se gre. pol mislim, da se ne moreš izognit.

Anonimen -> RE: Ali moram it (2.2.2008 20:38:38)

IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica

Mislim, da moraš iti. V primeru, da ne greš, te lahko, kolikor vem jaz, pridejo iskat in te nasilno odvedejo. Če imaš pa kake opravke, pa se lahko opravičiš.

Ja, res je, da te pridejo iskat in te sami odvedejo.

natasaom -> RE: Ali moram it (2.2.2008 20:44:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Jelica36

IZVIRNO SPOROČILO: soncece24

A to se da naredit??

ja,da se to narest.ni ti treba pričat,če si v sorodstvu.na obravnavo pa moraš pridt in tam poveš,da ne želiš pričat.

lelaval -> RE: Ali moram it (2.2.2008 21:10:55)

Ja punce ampak tule sem kot :med dvema ognjema zdajle.Med mamo in očetom.

Nebi se rada nobenmu zamerila.

Nisi v nič kaj prijetni situaciji. Poskusi se zmenit, da greš, pričaš pa ne.

Taula -> RE: Ali moram it (2.2.2008 21:20:18)

Mene tudi tle še čaka...da bom priča.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  Me je klicala odvetnik, bebca ki toži...aroganten osel. Misli da drži boga za jajca če je pravnik.

Anonimen -> RE: Ali moram it (2.2.2008 21:22:56)

Sam situacija je taka:če grem pričat povem po resnici bo v prid očetu.Če ne grem bo njemu v škodo,če razumete.

Ampak,če grem razočaram mamo,če ne, pa njega.Ker lagati ne morem tam, niti nočem.

natasaom -> RE: Ali moram it (2.2.2008 21:25:35)

ni ti treba pričat-ker si njuna hči.in to ti sodnik razloži preden te začne spraševat.
ti lahko lepo rečeš,da boš izkoristila to,da ne boš pričala..ni dolgo kar smo imeli obravnavo

tititi -> RE: Ali moram it (2.2.2008 21:48:23)

Pozdravljena, a v pozivu na sodišče ti v "pravnem poduku" (oz. mislm da je po tanovem "poduk o pravnem sredstvu") nič ne piše?!? Ker bi moralo. To je čisto na koncu... Torej v vsakem primeru pejdi, ker čene nosiš sama kakršnekoli stroške, ki nastanejo v zvezi s tvojim neprihodom (ponovni razpis obravnave, ... no mogoče v tem primeru to nosi ta, ki te želi za pričo ... ne vem. Kolkoli z uradnimi zadevami se ni za hecat). In v tem "pravnem poduku" bi tudi moralo pisati "da nisi dolžna se izjavljat do sorodstvene zveze po prvem kolenu...". Moralo bi ti pisati?!? Sicer pa imaš še čas in pokliči kako brezplačno pravno pomoč. Samo za se zasigurat. Ampak kot predhodnice sem smori 100% da ti proti mami in očetu ni treba pričati. Sam to moraš pa tam povedat, da sestavijo zapisnik.... uradniške zadeve pač...

Pa dobro odpravi.

Stran: [1]