krči - zbirka nasvetov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> krči - zbirka nasvetov (23.1.2005 20:44:17)

Saj vem, da je bila tema že 100x obdelana, ampak dajmo še enkrat pa s skupnimi močmi zbrati vsa sredstva in načine, s katerimi pomagamo ali odpravimo krče našim dojenčkom.
Nam se je danes zgodilo, da smo mislili, da so krči, pa nisem vedela, kaj naj naredim. Smo poskusili s toplimi obkladki, kopanjem v topli vodi, masažo trebuščka, nošenjem v različnih položajih... potem pa ugotovili, da je bil vzrok huronskemu tuljenju lakota. Prej ni hotel jesti po Aventovi flaški pa smo dali Nukovo in je bilo vse ok. Revež je tulil pol ure tako da je bil že škrlatno rdeč!!!

Torej, PROSIM vse uporabnike foruma, na kratko navedite/opišite:
- rokovanje z otrokom, ki umiri krče,
- naravna sredstva, s katerimi pomagate pri krčih, in način uporabe pa še kje se jih dobi (vrsta čaja, ime kapljic, vrsta mazila,...) ,
- zdravila, ki pomagajo pri krčih.

Mislim, da bo taka zbirka prišla prav marsikomu.

Anonimen -> krči - zbirka nasvetov (23.1.2005 21:04:23)

Ciao Selena:
Da začnem..dokler je tako mičken pojdi v Milje v lekarno po kapljice imajo samo eno vrsto pri nas so bile učinkovite,kasneje smo uporabljale SABSIMPLEX.V Deemu sva kupili olje WELLEDA za masiranje-dobiš jih samo v teh trgovinah.Po masaži pa toplo krpico na buši.Jaz sem ga položila na moja kolena na trebušček in masirala po križnem predelu,tudi tapkala po ritki.
Čajček pa sem skuhala doma:kumino,janež v majhnih količinah prekuhano.Moja mami je še dodala mikroskopski košček lovorjevega lista-ampak res mikroskopski.

Lp. iz doline Neva

Gina -> krči - zbirka nasvetov (23.1.2005 21:15:23)

Pri nas ni proti res pravim krčem pomagalo nič razen da jaz nisem jedla ne sadja ne zelenjave.
Se mi pa zdi, da večkrat starši zamešamo krče z lakoto (mislimo si, saj ne more biti lačen, če je pred pol ure jedel - pa je lahko - pa lahko tudi me nimamo tisti hip dovolj mleka, je v nastajanju).

taj2004 -> krči - zbirka nasvetov (23.1.2005 21:31:04)

Mi smo Taja mazali z brinovim oljem, ter na trebuscek polozili toplo slenicko. Tako je tudi noc prespal.

LP Petra

HuAnita -> krči - zbirka nasvetov (23.1.2005 21:37:33)

1. Lovorjevo mazilo Celjskih lekarn + masaža trebuščka,
2. kopanje v kamiličnem čaju (6l H2O + 2 dcl domačih kamilic)
3. pihanje na trebušček s fenom (sliši se hecno, ampak baje res pomaga, ker jih zvok pomirja...)
4. kotaljenje dojenčka po postelji(preverjeno prda kot lokomotiva, če kaj zadržuje v ritki)
5. telovadba pri previjanju (krčenje nogic - hkrati obe ali izmenično, krčenje nogic, nato zasuk levo in desno)
6. čiščenje popka (kot v prvih dneh po rojstvu, z alkoholom in bebi palčko) - je spustila marikaterega 'goloba' na ta način:bravo:

To (je?) v tem vrstnem redu ponavadi pomaga(lo) naši :muca:.

Jančika_ -> krči - zbirka nasvetov (23.1.2005 22:22:20)

Meni so vse pametne tetke govorile, da ima mali krče. Jaja, pa še kaj. Kako to, da je imel "krče" samo takrat, ko so vsi silili v njega in bili glasni? Enostavno je imel vsega poln kufer in se je drl. Mislim, da je treba dobro razmisliti, preden dretje razglasimo za krče. Lahko je tudi zaspan, lačen, utrujen...

Ko je mali trikrat res imel krče (od AD3 kapljic), je to zgledalo precej drugače kot dretje od preutrujenosti.

dory -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 7:29:14)

Mi smo poskusali res vse..od masaz,do krem,res veliko...veliko nam je pomagala patronazna...pa je bilo vse zaman..krci se niso umirili...mali je krical po vec ur cez dan in tudi cez noc...pri cca 8tednih sem dobila lefaxin...po tem je bilo res malo bolje...a se vedno trdim,da je vecino naredil cas...je pa zelo zelo hudo,se najbolj zato,ker se pocutis tako nemocen...

p&b -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 8:13:34)

mi uporabljamo lefaxin in kuminov sirup v njega namakamo dudiko kadar fest joka in ga pomiri,drugace pa ga cartamo in tudi pomaga.

BokiMB -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 8:47:50)

Temu, kar so napisale predhodnice dodajam:

-Plantex čaj
-Brinovo mazilo

BokiMB -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 11:34:48)

Ne, nič.

Anonimen -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 12:55:48)

Hvala za vse odgovore.

Zdaj imam pa še eno vprašanje:
Kje se dobi brinovo mazilo in kuminov sirup?

mtd -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 13:24:02)

za mazilo ne vem, sirup pa v lekarni

KIRA -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 13:26:55)

jaz sem menjala vrsto prilagojenega mleka. namesto aptamila, hippa, milimula itd. sem ji začela dajat comformil, pa hippov instant čajček (1.mesec). pomaga 100%.

Anonimen -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 13:57:19)

Ja, mi smo tudi že takoj po prihodu s porodnišnice na comformilu, tistemu, proti krčem.
Čaj pa sem kupila danes, tisti instant Milupin, in je obupnega okusa. Ne verjamem, da bo pil.

dory -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 14:02:42)

Selena,

dojencki se ne okusajo in ne locijo okusov kot mi...meni npr se je gabil tko vonj kot okus comformila...mi je blo tko slabo,ko je tamal jedel...sam zal tud comformil ni pomagal..

Anonimen -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 14:05:08)

Kako pa to, da potem tistega čaja z lekarne za otroke proti krčem ni hotel? ;)
Je tudi ogaben. No, malo bolj kot ta Milupin.

BokiMB -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 17:22:23)

Brinovo mazilo se dobi v lekarni. Jaz mojega skoraj 11-mesečnika še zdaj po kopanju namažem z njim po trebuščku - je namreč tudi za malčke, če boli trebušček.

Milupinega instant čaja pa raje ne dajaj. V instant čajih je namreč sladkor, ki male dojenčke napenja oz. povzroča dodatne težave s prebavo. Mojega je, če je kdaj potegnil kak požirek tega čaja (takrat še nisem vedela, da sladkor povzroča krče oz. jih poslabša), ful zvijalo.

Anja167 -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 21:00:41)

Še ena reč glede nošenja: nošenje v slingu (štorklji).

BONI* -> krči - zbirka nasvetov (24.1.2005 22:06:30)

Kako hitro pa pomagajo npr. vetrovne kaplice koroških lekaren. Jaz imam pri mojemu občutek, da samo da mu jih dam (kar po žlički z malo čaja ali mleka), je prec boljš za nekaj časa. Da krčki čisto minejo pa traja kakšno uro, včasih tudi več. Ali pa ga sladkoba pomiri:zmeden:

Lp, Boni

Scubi -> krči - zbirka nasvetov (25.1.2005 13:10:33)

Naš mali je star 15 dni in je pediater rekel, da nobenih sirupov, kapljic, sploh ničesar, pa ga zelo napenja, po par ur na dan in tudi veliko prdka. Jaz pazim pri prehrani, čeprav so mi rekli naj jem razen kislega vse, kar sem jedla med nosečnostjo... me zanima: pri kateri starosti lahko oziroma ste začele dajti sirupe in kapljice? Jih mam že nekaj doma, pa se ne upam dajat... hvala za pomoč!

Stran: [1]