morski prašiček (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Teni_ -> morski prašiček (23.1.2005 14:59:41)

Evo, danes smo kupili morskega prašička. Sem že prej kar nekaj prebrala o njih ampak bi še enkrat, pa ne vem, če je kje na internetu kakšna stran na kateri piše kaj o njih. Najbolj pa me zanima kako dolgo živijo in podobno.

LP,
Mojca:rozica:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.1.2005 16:49:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Blink1 -> morski prašiček (23.1.2005 17:06:58)

:bravo::bravo:Mi pa razen pajkov in podobnega mrčesa, ki se skriva po kotih, nimamo domačih živali...:bravo::bravo:

Juhu za morskega prašička...Kako mu je ime??

urši77 -> morski prašiček (23.1.2005 17:37:05)

Ojla, mi mamo pet morskih prašičkov(so se nenormalno namnožili:))
So pa luštne živalce,nimajo nobenih bolezni-razen če si že itak alergična na dlako. Pa slabo srce imajo-hitro se ustrašijo in otrpnejo. Zelo se navežejo na človeka ki skrbi zanje. Dovolj imajo 4gr hrane na dan, ampak kljub temu pojejo in poglodajo kar jim daš-dobesedno bi jedli do onemoglosti! Radi imajo solato, korenje, jabolka, naši občasno jedo tudi jagode in banane:) Ne marajo pa zelja, kar je ravno nasprotno od radiča, ki jim gre prav tako neverjetno v slast.
Zelo radi se crkljajo in ob tem spuščajo-kakor mačke, ko predejo-ene nežne zvoke. Pazi pa če imaš par saj se dokaj hitro množijo-2x letno po max. 4 mladičke. Če imaš dolgodlake zanje ni potrebna nobena posebna nega. Redno čiščenje kletke in vse je OK.
Nimajo pa občutka za višino, tako da lahko padejo dol, če jih daš npr. na mizo ali na kavč.Radi se skrivajo v temne kote in kar je najboljše spijo do 18h na dan, tako da je ponoči mir.
Kadar so zelo veseli skačejo po kletki....
Skratka luštne živalce, boste videli!

LP:muca:

Tia26 -> morski prašiček (23.1.2005 18:03:41)

Tudi mi ga imamo, res luštna živalca, živi cca 6 let.

KIRA -> morski prašiček (23.1.2005 18:15:12)

mi smo jih pred leti tud imeli. pa so vsi tako radi žrli in razgrajali, da so bili tako veliki kot naše mačke. hvalabogu jih je pobralo, ker so samo smeti delali.
azto pa ima naša mama zdaj zajce. je dala skup eno navadno zajkljo, ki jo je brat prinesel domov, pa okrasnega sobnega zajčka,pa sta se poročila. zdaj ima zajklja že tretje leglo, pa ne vemo kam z njimi.
ubit, pa pohrutat jih noben ne mara, trgovine z malimi živalmi pa od zasebnih oz. fizičnih oseb živalic tudi nočejo vzet. si premišljujem, če bi dala oglas, sam da je tu okrog tolko zajcev, da ne vem, če se splača.

TARA in MAJ -> morski prašiček (23.1.2005 18:36:02)

Če rabiš veliko kletko za njega jo lahko dam,ker je nam pred parim mesci umru star 5 let ostalo nam je tudi nekaj sena torej če rabiš mi sporoči.
lp tara:sloncek:

Teni_ -> morski prašiček (23.1.2005 20:07:31)

tara9, bi te res prosila za kletko. Zdaj imamo neko kletko, ampak to ni tisto tapravo, da lahko nori not koliko hoče. Daj mi piši na privat prosim, da se zmeniva.

Baby angel: takrat še ti nisem povedala, ker ga še nismo imeli. Smo potem leteli v Mercator, spodaj, ko je trgovina z malimi živalmi.

LP,

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.1.2005 20:39:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Teni_ -> morski prašiček (23.1.2005 20:52:53)

Ja, ko ji ga pokažem se kar smeji, pa božala ga je tudi. No, jaz sem ji roko držala, da ne bi bila pregroba. Je pa full razcartan in se full pusti božat.

LP,

Stran: [1]