Krofi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


cukr07 -> Krofi (1.2.2008 18:53:34)

Kadar pečem krofe se mi skoraj vedno naredi luknja v sredini.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Ima katera kakšen dober recept, kjer te luknje ni?




Anonimen -> RE: Krofi (1.2.2008 19:20:59)

Meni so se delale, luknje dokler nisem spremenila taktiko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nič več testa ne valjam, ampak ga trgam in oblikujem kroglice velike po izbiri.Vsako dobro pregnetem v rokah, oblikujem krog in dam na toplo vzhajat.Takšni krofi so lepši na pogled in brez lukenj.Marmelado nabrizgam v še tople krofe z brizgo.




cukr07 -> RE: Krofi (1.2.2008 20:16:30)

Hvala kind lady za nasvet, bom jutri sprobalo tole tehniko s kroglicami.




cukr07 -> RE: Krofi (2.2.2008 21:38:45)

Krofi so pečeni in nimajo lukenj. Končno mi je uspelo!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Še enkrat hvala za nasvet. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krofi (2.2.2008 21:39:54)

A si probala tako s kroglicami?Super, da ti je ratalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




cukr07 -> RE: Krofi (3.2.2008 9:25:42)

Delala sem po istem receptu kot vsako leto, le da nisem valjala testa, ampak sem upoštevala tvoj nasvet in delala kroglice. Res, da nismo še vseh pojedli, ampak do sedaj so bili še vsi načeti brez lukenj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bumerang -> RE: Krofi (3.2.2008 11:44:06)

A napišeš recept?
Jaz bi jih tudi poskusila naredit.




Anonimen -> RE: Krofi (3.2.2008 12:12:11)

Sestavine:
1 kg moke
1 pecilni
6 dag sladkorja
vanilijev sladkor
3-4 rumenjake
2 žlici rruma
lim.lupinica
2 žlici stopljene smetane
2,5 dag kvasa
5 dag razstopljene margarine
toplo mleko

PRIPRAVA:
Moko s pecilnim presejemo in solimo.Kvas damo v malo mlačnega mleka in žličko sladkorja, ter malo moke
vzhajati. Posebej v skledi spenimo rumenjake, sladkor, vanilij, rum, smetano, ter zalijemo s 4 dcl toplega mleka.
Mešanico vlijemo v moko, dodamo vzhvajan kvas in toliko toplega mleka, da dobimo mehko testo, kateremu čisto nazadnje dodamo stopljeno margarino.Nekaj časa gnetemo, da se testo začne svetiti.
Testo pokrijemo in pustimo vzhajati od 1,5-2 uri.
Ko je testo vzhajano trgamo koščke in oblikujemo krofe.Vsak krof dobro pregnetemo in ga damo na topel prt, ki je pomokan, da vzhajajo.To delamo dokler ne porabimo vse.Tako pripravljene krofe pokrijemo s toplim prtom.
V široko ponev vlijemo olje, še bolje je, če je pol olja, pol pa masti.
Vzhajane krofe damo v sredne vroče olje tako, da je vzhajana stran najprej v olju.Pokrijemo s pokrovko, čez čas obrnemo in ne pokrivamo več.Tako nadaljujemo, dokler ne ocvremo vse.
Še v tople krofe s pumpico vbrizgamo vročo marmelado.Potresemo s sladkorjem.
Ocvrte krofe zlagamo na papir, da se maščoba odteče.

                          DOBER TEK




Stran: [1]