Anonimen -> RE: Krofi (3.2.2008 12:12:11)
|
Sestavine: 1 kg moke 1 pecilni 6 dag sladkorja vanilijev sladkor 3-4 rumenjake 2 žlici rruma lim.lupinica 2 žlici stopljene smetane 2,5 dag kvasa 5 dag razstopljene margarine toplo mleko PRIPRAVA: Moko s pecilnim presejemo in solimo.Kvas damo v malo mlačnega mleka in žličko sladkorja, ter malo moke vzhajati. Posebej v skledi spenimo rumenjake, sladkor, vanilij, rum, smetano, ter zalijemo s 4 dcl toplega mleka. Mešanico vlijemo v moko, dodamo vzhvajan kvas in toliko toplega mleka, da dobimo mehko testo, kateremu čisto nazadnje dodamo stopljeno margarino.Nekaj časa gnetemo, da se testo začne svetiti. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati od 1,5-2 uri. Ko je testo vzhajano trgamo koščke in oblikujemo krofe.Vsak krof dobro pregnetemo in ga damo na topel prt, ki je pomokan, da vzhajajo.To delamo dokler ne porabimo vse.Tako pripravljene krofe pokrijemo s toplim prtom. V široko ponev vlijemo olje, še bolje je, če je pol olja, pol pa masti. Vzhajane krofe damo v sredne vroče olje tako, da je vzhajana stran najprej v olju.Pokrijemo s pokrovko, čez čas obrnemo in ne pokrivamo več.Tako nadaljujemo, dokler ne ocvremo vse. Še v tople krofe s pumpico vbrizgamo vročo marmelado.Potresemo s sladkorjem. Ocvrte krofe zlagamo na papir, da se maščoba odteče. DOBER TEK
|
|
|
|