Kaneloni (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


*moni* -> Kaneloni (1.2.2008 13:46:51)

Živjo!
Nekaj dni nazaj sem kupila kanelone od Barille. pa se mi niti sanja ne kako naj jih nardim. Mi lahko prosim poveste kakšen recept.

Lep dan!




lelaval -> RE: Kaneloni (1.2.2008 13:56:58)

Jaz kanelone vedno sama delam - s palačink 




Anonimen -> RE: Kaneloni (1.2.2008 14:02:05)

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

Jaz kanelone vedno sama delam - s palačink 


Enako, potem pa naredim omako s mletim mesom, s to filo nafilam in prelijem palačinke s mešanico 1 jajca, kisle smetane, sladke smetane+malo soli. Po vrhu posujem sir in spečem.




Jessy -> RE: Kaneloni (1.2.2008 15:34:46)

Jaz kanelone pripravljam enako kot lazanjo.

Skuham bolonjsko omako in bešamel. V skodelico dam 3 zajemalke bolonjske omake ter nekaj velikih žlic bešamela in na grobo premešam. Pri tem pazim, da ni preveč bešamela. Z malo žličko napolnim kanelone in jih zlagam v pekač drugega zraven drugega. Če mi zmanjka mešanice, jo ponovno zmešam in kar mi ostane, jo pomažem po vrhu kanelonov. Za konec po vrhu položim tanke rezine mozzarelle ter posujem ribani parmezan. Ob robu pekača pa vlijem cca 2 dcl mleka, da je tekočina v kateri se lahko kaneloni skuhajo. Pekač pokrijem z alufolijo in pečem na 180°C okrog 45 min, nato odstranim folijo in pečem še 15 min, da se zapeče. Vedno so nesramno slastni.




lelaval -> RE: Kaneloni (1.2.2008 17:47:37)

Jaz pa kanelone spaniram:
naredim normalne palačinke, ki jih napolnim s filo iz: mešane zelenjave, prepražene čebule, malo slanine - narezane na koščke, lahko malo faširanega - popraženega, malo jajčke spečem, dodam kakšno olivo - skratka not dam, kar mi pač paše. Vse to skupaj zmešam, dodam vegeto in napolnim palačinke - maso dam (približno 1 veliko žlico na en konec palačinke, potem pa palačinko od spodaj in od zgoraj zaviham - rob naredim, potem pa zvijem od strani - npr od leve proti desni -ne gredo nič narazen. Vse to spaniram (moka, jajca, drobtine) in v olju popečem.




buči -> RE: Kaneloni (2.2.2008 8:34:15)

Jaz jih tudi sama spečem, ampak najbrž kupljene le nafilaš.

Mi pa imamo radi take s skuto in špinačo. Špinačo (kuhano, spasirano) zmešam s s kuto, muškatnim, soljo in poprom. S tem nafilam palačinke. Položim jih v pekač, nanje dam pelate ali paradižnik, če ga nimam  ketchup, čez pa rezine sira.




KIKI**** -> RE: Kaneloni (3.2.2008 15:34:41)

Tudi jaz delam to sama.

Ali jih polnim z šunko in sirom ali pa z omako iz mleteg amesa. Sem jedla pa že tud gobove in so bili enkratni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Viham jih pa tud tako od zgoraj in spodaj ter levo in desno stran v notranjost, Nič ne razpadejo in ih opoham-s šunko in sirom. Z mletim mesom jih prelijem z mešaniso kisle smetane in jajca ter malo začimb-njami




Stran: [1]