kako čez mejo?? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

vicky0 -> kako čez mejo?? (1.2.2008 10:19:06)

mam eno vprašanje-v nedeljo grema z malim v zagreb v živalski vrt mam pa en problem otrok ima drug priimek kot jaz(po očetu) in me zanima,če me bojo spustili čez mejo??naj vzamem zraven rojstni list al kako??je imela že katera takšen problem??me bodo na meji zabavali??

draganav -> RE: kako čez mejo?? (1.2.2008 10:33:48)

Tudi moja ima drug priimek, vzemi rojstni list oz. pokliči na upravno enoto. Mogoče boš potrebovala pooblastilo od moža. Kar tja pokliči in ti bodo povedali.

ona -> RE: kako čez mejo?? (1.2.2008 10:42:03)

Jaz,ko sem živela na obali,sem se z otrokom večkrat hodila poleti kopat v Savudrijo.Otrok ima priimek po očetu in sva sama šla tja,pa me nobeden ni nikoli nič vprašal,čigav je....ma niti nisem pomislila,da mi lahko kaj težijo zaradi tega.
Enkrat,ko sva pa šla v Italijo,so me vprašali čigav je otrok in jaz...moj seveda in jih prav grdo pogleda,kaj me niti sprašujejo!
Potem mi je policaj lepo razložil,da bi blo fajn,da rojstni list nosim s sabo,ker v teh cajtih se dosti trguje z otroci  in nikoli ne veš!
Torej,jaz ti priporočam,da nosiš s sabo rojstni list,kot ga jaz sedaj!

TONČI. -> RE: kako čez mejo?? (1.2.2008 11:45:28)

Nesi s seboj roj. list. Na njem piše da si njena mama. Če bi pa otrok šel s tvojimi stari al pa s kom drugim, bi pa rabili zraven še pooblastilo, da gre z vajinim dovoljenjem.

lelaval -> RE: kako čez mejo?? (1.2.2008 13:44:04)

Moji se vsi 3 pišejo po očetu, pa sama velikokrat z njimi hodim v Avstrijo ali na Hrvaško. Do zdaj mi še nobeden ni kompliciral zaradi drugačnega priimka - so pa naslovi vsi isti.
Da boš bolj mirne vesti šla čez mejo, pa le vzami rojstni list zraven.

katra55 -> RE: kako čez mejo?? (2.2.2008 9:45:21)

Jaz imam vedno za vsak slučaj rojstni list sabo. 

eya -> RE: kako čez mejo?? (2.2.2008 20:16:58)

Ma, ja, vzemi še rojstni list seboj, za vsak slučaj, edino prav, da preverjajo.

Rubin. -> RE: kako čez mejo?? (3.2.2008 0:11:12)

Na UE dobiš potrdilo in je rešeno, za roj. list ne vem, če je dovolj.

Anonimen -> RE: kako čez mejo?? (3.2.2008 2:42:51)

Mene niso nikoli, pa ima zdaj celo hrvaske dokumente....hodim pa cez Bregano.

ninu -> RE: kako čez mejo?? (5.2.2008 8:17:05)

Lahko ti povem iz prve roke, ker imam tako službo, da zadostuje, da imata v potnem listu/osebni isti naslov.
Tako lahko potujeta kamorkoli, tudi z letalom.

lp

Stran: [1]