Anonimen -> Dojenje (22.1.2005 22:26:40)
|
Živjo Običajno se naš Bor res doji na dve, tri uri (star je dva meseca), včasih pa večkrat po malo. Midva dojiva izmenično - v enem obroku na eni dojki, v naslednjem na drugi itd. Mislim da je potrebno dojiti na tak način ker je mleko, ki ga pije dojenček v dojki najprej zelo vodeno, da se odžeja, potem pa šele hranljivo, tako da izmenično dojenje (razen prve dni po porodu) lahko vpliva na to da se ti punčika ne bo dovolj redila. Možno da je zaradi tega, ker se ne naje dovolj razdražljiva in zato joka. Tudi jaz ga najprej nahranim in potem previjem, ker se običajno med hranjenjem pokaka. Jaz bi ti svetovala (tudi sestra mi je tako rekla), da dojko izprazneš do konca. In če si zaželi recimo po eni uri še malo popapati, jo daj zopet na isto dojko. Jaz nikoli nisem gledala koliko časa pije. Bor pije malo časa, ker takrat ko pije, izgleda kot da že deset ur ni jedel - res je hecen. Ima močan sesalni refleks. Probaj čimveč stvari (nošenje, tolaženje, petje, ... ), najprej pa se prepričaj, da se je dovolj najedla in dobro podrla kupček. Saj se bosta spoznali in začeli uživati. Pozdravček, Eva
|
|
|
|