willma -> RE: Je katera rodila doma (6.2.2008 10:00:33)
|
Meni oddelki v bolnicah izgledajo kot kakšen sovjetski sanatorij, res prijazno okolje za izmučeno mamico in novoprispelo bitje... [sm=jezicek.gif] Res je, že sama minimalna sprememba okolja v porodnišnici bi naredila razliko. Če recimo primerjam dve: *ena ima porodne sobe, bele, brez oken, dvojna zaprta vrata, polno aparatov,... *druga ima steklene stene (zamegljene s pisanimi nalepkami-intima zagotovljena), velika okna (naravna svetloba), ena prava stena ima poslikane vzorčke, pol manj aparatur,... Uganite kam sem šla rodit? Ja, to je bila moja odločitev. ne ravno doma ampak v avtu Velikaaa razlika! Nevem kako si lahko zamenjala porod doma s prisotnostjo izučene babice s tvojo izkušnjo[sm=zmeden.gif] Pa občutek imam, da bi pri nas vsi radi vse monosti in vse pravice, odgovornosti pa nobene. Si kar predstavljam, da 1. primer, ko kaj ne bi šlo po načrtih, da bi bila tako oddaja na "preverjeno" pa polemike v Tarči in pljuvanje po zdravnikih... Vedno se najdejo glasne cvetke, ki cvilijo. Dejstvo je, da se je potrebno popolno zavedat za kaj si se odločil. Žal pa mnogokrat ni tako. (Že če bi tukaj dala za primer lepotno kirurgijo, bi se lahko razpisale.) Moj komentar je bil zgolj na tisto, ko so govorile o porodih nekoč! Da je blo vse ok, kljub temu, da je bila zraven le ženska, ki je imela že nekaj izkušenj s porodi.... Ja, s to razliko, da so takrat bile te ženske izučene kot današnje babice (če ne celo bolj). Mimogrede, kaj misliš od kod izraz BABICA? Ponavadi je bila to ena ženska, ki je bila pristojna za več vasi. Jaz razumem, da se mnoge bojijo poroda, saj ob vsem kar se govori, je to sama bolečina in muka, vse lahko gre narobe, preden je možno, da gre vredu,... Jaz vsaki privoščim, da bi bil porod čim lažji in da bi bilo vse vredu. Toda tako kot je že bilo napisano, dajmo se zavedat, da tudi med samo nosečnostjo lahko gre marsikaj narobe, pa zato nismo celo nosečnost v bolnici. Privoščim vam več zaupanja v to, da bo šlo vse kot po maslu, je pa res, da preventiva še nikomur ni škodila[sm=smiley2.gif]
|
|
|
|