Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki IZVIRNO SPOROČILO: Lepotica Če bi vam od partnerja babica rekla, zakaj ste se pa tako zredile? Nazadnje me je vidla pol leta nazaj, zdej pa prejšnji vikend pa mi je to rekla. S tem, da se nisem nič zredila. Vsaj po tehtnici pa cunjah sodeč. Mi je blo kr mal bad. a ti je neprijetno, ker se sama počutiš predebelo, ali kakorkoli že? no...če se počutiš ok in si sama sebi všeč, bi ti moglo bit vseeno, če ti je to rekla... mogoče pa si moraš priznat( sebi seveda-ne nam -kaj je najtežje-sebi priznat) da nisi zadovoljna sama s sabo... ko nisem bila zadovoljna s sabo kakorkoli že, me je vse prizadelo..zdaj ko pa sem, pa me nič ne več.. Se strinjam. Ne, mene ne bi prizadelo. Če te nekdo sprašuje o kilah, to pomeni zgolj to, da so mu kile pomembne. NJemu. Torej so njegov problem, ne moj. Jaz npr. nikogar ne opazim niti če se zredi, niti če shujša. To mi ni pomembno. In zaradi mene naj opazi kdor hoče kar hoče. Če opazi da sem shujšana ali zrejena, to ne jemljem kot karkoli drugega, kot npr. če bi mi rekel, da imam danes rumeno majico ali pa rdečo majico - pomensko ni razlike. Niti mi ne laska, če reče, da sem shujšala, niti se ne vprašam, če grdo zgledam, če reče, da sem debela. Enostavno sem si čist všeč, z vsemi napakami vred. Torej če bi me vprašala babica, če sem se zredila, bi ji rekla, da se nisem, ker se res nisem že nekaj let. in dol bi mi viselo, kaj si misli. Ko mi je mačeha enkrat rekla, da sem se pa res zredila po zadnjem porodu, sem ji rekla, da sem suhoto zamenjala za tri lepe otroke in da ne zamenjam več nazaj za nobeno ceno. Da ni denarja. in sem razmišljala takrat zraven, kolk je uboga, če bi se ona sekirala pri mojih kilah, ki res niso nikakršna debelost, se mi je ful smilila revica. Vidiš, pa se tudi nisem sekirala. Razmislit moraš samo to, a si lepa, al nisi lepa, a si si všeč al si nisi všeč? A je važno potem, kaj ena babica misli?
|