spanje na hrbtu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


BONI* -> spanje na hrbtu (22.1.2005 9:43:04)

Živjo punce! Pri nas se je pojavil en problemček. Luka se že 4 dni ponoči s kobacanjem iz boka spravi na hrbet in tako spi. Ker se zaradi njegovih vsemogočnih glasov ki jih v spanju spušča, pogosto zbujam, ga vsakič obrnem nazaj na bok, čez nekaj časa pa je že spet na hrbtu. Hrbet mu vedno ornk podložimo z zvito deko tako da se enostavno nazaj ne more prekucniti. Toliko časa se kobaca, da zleze toliko naprej, da se lahko prekucne na hrbet:ups:. Hvala bogu to ni tako kmalu po hranjenju in je možnosti za polivanje manj. vseeno pa nisem ravno navdušena nad tem, da bi spal na hrbtu. Mislim pa, da mu tako zato najbolj paše, ker lahko tako lažje brca in prdi- to so redna nočna opravila:)-
Če ga zadelam še od spredaj, mu pa spet ni prav, ker ne more migati z rokami in nogami:zmeden:

Lp. Boni & Luka




BUČKO -> spanje na hrbtu (22.1.2005 9:51:28)

:duda:Prav tako sem bila jaz v skrbeh, na začetku je vso noč prespal na boku, sedaj pa obvezno na hrbtu,zgleda da jim tako paše.:zajcek:Jaz se tolažim s tem da se ne prevrne na trebuh pol bi bila šele v skrbeh, tako pa nisem več ker se vsaj eno uro po hrenjenju skobaca na hrbet.Včasih pa takoj,pa če ga še tako obračam na bok ne pomaga važno da ima glavco postrani:sloncek::kuza::sloncek:




Tinca7 -> spanje na hrbtu (22.1.2005 9:56:25)

Ne sekiraj se. Tudi Lara se je po enem mesecu začela obračat. In to tako, da je imela rito še vedno postrani, rame pa že naravnost. Potem sem ji raje umaknika brisačo, ki jo je imela za oporo, ker je bila hrbtenica čisto zvita:((.
Mislim, da vsem otročičkom paše spati na hrbtu, počakaj, ko se bo začela še na trebuh obračat:)-

Lp. Tina & Lara




Sabla -> spanje na hrbtu (22.1.2005 9:57:58)

Isto moja Maša,prej skoz na boku,zdaj ni govora.Nobeno podstavljanje ni pomagalo.Še dojiva se na hrbtu,čeprav to baje ni dobro.Pri spanju pa obrača glavico levo in desno.:muca:




dix -> spanje na hrbtu (22.1.2005 10:49:31)

Naš je od 4 dneva do 3,5 mesecev spal na hrbtu. Pri 3,5 mes pa se je sam začel obračat na bok. Saj sami znajo kaj jim najbolj odgovarja.

Je prav zabaven, prej se je iz boka obračal na hrbet, zdaj pa obratno. No, zdaj se v bistvu že celo obrača na trebuh.




BONI* -> spanje na hrbtu (22.1.2005 10:56:44)

Punce a pa vas ni nič strah,če spijo na hrbtu? Saj ponavadi ima glavico res nagnjeno na stran, pa se vseeno bojim, da bi kaj aspiriral, ker kar dosti poliva.:(




BONI* -> spanje na hrbtu (22.1.2005 10:57:56)

A ja, star je komaj 1 mesec in 10 dni.

Lp, Boni & Luka




dix -> spanje na hrbtu (22.1.2005 11:17:42)

Mene je bilo rahlo strah še posebej na začetki, pol sem se pa čez kakšen teden dni navadila. Če zna glavico obrnit iz ene strani na drugo in če jo drži na stran med spanjem mislim da ni problemov. Pa fanj kupček podrita pred spanjem.




KIRA -> spanje na hrbtu (22.1.2005 11:37:01)

če luketu tko paše, ga kar pusti, naj se obrača. on najbolj ve, kaj mu je všeč.

sam ne ga vedno na eno stran dajat spat, če ga daješ na bok, ker bo drgač glavica na tisti strani poležana.

ko pa spi na hrbtu, jo bo pa že obračal enkrat na eno, enkrat na drugo stran.




Gina -> spanje na hrbtu (22.1.2005 14:21:17)

Se strinjam s Kiro. Naš se je enako pri enem mesecu, ali še manj odločil, da na boku pa ne bo spal in pika. Če smo ga obračali, se je zbudil. Polival je zelooo veliko, ker je prav toliko tudi jedel. Kupčka ni bilo šanse podret - to mu ni šlo nikoli. Torej je spal na hrbtu, dokler se ni lepega dne odločil, da bo spal na trebuhu! Zdaj se vedno obrne na trebuh, pa ne morem prav nič pomagat. tako mu paše.




puri -> spanje na hrbtu (22.1.2005 16:39:19)

Naš je tudi že od vsega začetka hotel spati na hrbtu!

Če jim tako paše, nimamo kaj naredit, ker tudi če jih založimo, se hito spet spravijo na hrbet:(!

lp




Anonimen -> spanje na hrbtu (22.1.2005 19:28:52)

Sploh ne vidim smisla, zakaj naj bi spal samo na boku. Medicinska sestra, ki nas z materinske šole spremlja še naprej, nam je povedala, da se spanje novorojenčkov sklada s tem, kaj prodajajo na tržišču. Ko so prodajali okrogle blazine, so jih začeli obračati na bok, ko so prodajali zibke z naklonom, na hrbet, ko so prodajali aspiracijske jogije, so lahko spali tudi na trebuhu.
Najbolje je, da otroka stalno obračamo. Enkrat na enem boku, drugič na drugem, potem na hrbet in ja, tudi na trebuh - pod našim nadzorom.
Baje da se otrokom, ki spijo vedno enako, glavica deformira in potem jih - v tujini - pošljejo k fizioterapevtom. Me je pa tudi naša pediatrinja opozorila, da naj dojenčka polagam vedno drugače, da se mu obe strani enakomerno razvijeta.




BARBARA R. -> spanje na hrbtu (22.1.2005 21:44:25)

Mene so tudi učili,da na bok in tako sem tudi delala.Te čisto razumem.Morda si bi omislila "blazino",ki je narejena v ta namen.Sta dva valja povezana z blagom,med njiju se da otroka.Na novo je tudi v Neckermann-ovi ponudbi "Naš dojenček".

:muca:




monka -> spanje na hrbtu (24.1.2005 23:18:43)


Tudi naš po drugem mesecu ne spi na boku!
Ne sekiraj se!:)-




Stran: [1]