Anonimen -> RE: Imajo moški meno? (9.3.2008 7:07:46)
|
Če sodim po sebi lahko rečem, da moški iz pubertete enostavno ne stopijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] V bistvu menim, da je stvar posameznika kako doživlja različne življenjske "prekretnice" (ali sem prebral premalo knjig ali pa slovenski izraz za to res ne obstaja?). Kako se z njimi soočamo, kako se z njimi nosimo? Pri sebi ugotavljam eno stvar, ki me počasi vodi do enega spoznanja katero me niti malo ne razveseljuje. Normalno, da tega tukaj z vami ne bom delil, kar želim reči je to, da je to stanje pubertete oz. menopavze pri moškem povezano z njegovim uveljavljanjam v družbi. Vse preveč močne so družbene zahteve kakšen naj bo sodoben, uspešen moški, vse preveč nas bombardirajo z edino sprejemljivimi vrednotami (tudi pri ženskah je tako) in ljudje morajo največkrat pribežati maskam, ki si jih nadevamo, da bi na ta način skrili svoj pravi, pristni jaz - nesprejemljiv za današnji čas in način življenja. Da ne serem predolgo, čika Cane je en velik del življenjske filozofije strnil v enem samem verzu: "Kakav trag, ostavljas za sobom? Sta te cini slobodnim, a sta robom? Jer covek dva lica ima. Jedno taji, drugo pokazuje svima." Patribrejkers - Ćutanje Jasno je, da imamo kot posledico, eno histerično, nevrotično civilizacijo.
|
|
|
|