nejcko -> Toksoplazmoza (23.1.2005 23:25:16)
|
Jaz sem imela v prvi nosečnosti pozitiven izvid, zato so me testirali še enkrat (da ti o moji paniki ne govorim), drugi test je pokazal enek rezultat, kar pomeni, da isem stvar že prebolela in da ni šlo za svežo okužbo - doživljensko sem imuna in v drugi nosečnosti mi testa na toksopl. ni bilo več treba delati. Imam pa kolegico, ki se je v nosečnosti okužila. Čeprav se ta test izvaja že po 10. tednu, ti v primeru sveže okužbe najprej priporočajo splav, tudi moji kolegici so ga, vendar ga je ona, iz svoji razlogov pač, zavrnila. Zato je morala jemati neka zdravila, samo se ne spomnim, koliko časa, ali nekaj mesecev ali do konca nosečnosti. Rodila je sicer na videz zdravega otroka, ki pa je težek astmatik, tako, da je morala z njim vsake toliko v bolnico, otrok je zeloooo pozno shodil in tudi zdaj ima neke probleme z gibanjem. Skratka ni vse v redu. Kako hudo je, ti žal ne znam povedati, ker nismo v tesnih stikih. Ko sem jaz čakala na rezultate, sem bila v sebi trdno odločena, da če sem okužena, bom splavila, ker se mi zdi rizik prevelik. Odločitev pa je pač od vsakega posameznika. Upam, da bo s teboj vse ok. Po moje si stvar že kdaj v preteklosti prebolela, sploh če si v stiku z mačkicami.
|
|
|
|