Anonimen -> RE: Multitasking in moški (30.1.2008 12:25:14)
|
Gre za biološke razlike. Moški (večina, ne vsi) možgani delujejo tako, da dela ena polovica intenzivno indokaj nepovezano z drugo - torej naredijo eno stvar in to tako kot je treba, ženski (spet večina, ne pa vsi) možgani pa delujejo povezano in zato tudi lažje izvajajo multitasking, kot si se izrazila. Pozitivna posledica takega delovanja je za ženske npr. če jih zadene kap, da drugi deli možganov lažje in hitreje prevzamejo delo okvarjenih celic in zato v povprečju ženske po kapi hitreje in bolje okrevajo kot moški. Moški pa npr. znajo bistveno povedat v treh besedah, medtemko ženske zraven napletemo še 100 zgodb, preden pridemo do bistva. Sem pa npr. jaz narejena bolj po moško - ne maram delat tri stvari naenkrat in mi gre zelo na živce, če sem v to prisiljena, ker nič ni narejeno tako kot bi moglo biti. Tudi orientacijo imam bolj moško - se ne izgubim. Moj mož pa vedno dela po 10 stvarihkrati, posledično nikoli ni nič narejeno do konca. Spodbijava stereotipe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|