zobki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

glaser -> zobki (30.1.2008 11:24:00)

Naš mali je zadnjih pet dni zelo jokav in sicer od jutra do večera. Tudi ponoči jambra in slabo spi. Začel se je tudi zelo slinit in roko skos v usta daje. Zanima me, a mislite, da bi lahko bili že zobki, vendar je star šele 3 mesece,
Kako  vidiš da mu rastejo, kakšni znaki so?

Hvala

linika -> RE: zobki (30.1.2008 11:33:45)

Ojla!

Ne verjamem, da so zobki, kajti naša je tudi to počela, ko je bila toliko stara. Roke tlači v usta zato, ker jih spoznava, raziskuje, slinijo se pa itak. Mi smo tudi preverjali če bi že kaj raslo, pa ni. Je pa naša v tistem času odkrila "čudežni palec", ki ji namesto dude pomaga zaspati.

Sončne pozdrave!

blue sky -> RE: zobki (30.1.2008 11:51:33)

Možno, da bo v kratkem pokukal kak zobek, zakaj pa ne. Moj mali je dobil prva dva zobka pri 4 mesecih in 1 dnevu.

melani99 -> RE: zobki (30.1.2008 12:06:27)

moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] je stara 5 mesecev (korigirano 2), pa tudi kar naprej se slini in tišči celo rokico v usta, pol se pa razjezi in spusti cel alarm, ker ne vtrofi palca v usta, pa sem tudi že mislila, da bi bili krivi zobki, ampak ni, je še itak verjetno prehitro. Očitno tako spoznavajo svoje dele telesa.

tasekk -> RE: zobki (30.1.2008 12:11:58)

Pozdravljena, moj sin se je tudi pri treh mesecih začel grozno sliniti. Rokice je dajal neprestano v usta in glej 4 mesece in 8 dni so tu prva dva spodnja zobka. Tisti dan je bil pa res razdražen. Cel dan mi je grizel roko, kar je intenzivno počel že nekaj dni prej, in zvečer ko me je zopet grizljal sem opazila, da me nekaj zbada. In tu sta bila, dva drobna zobeka. Spal pa je vedno ok.

tasekk -> RE: zobki (30.1.2008 12:16:30)

sem pozabila napisati, da če ste imeli v družini zgodaj zobke, je zelo verjetno, da bo tudi vajin otrok z njimi zgoden. Pediatrinja je sinčkove zgodnje zobke definirala kot družinske zobke, ker če so v družini zobje zgodaj zrastli, jih ima tudi otrok zgodaj. To je pač dedno.

r1ta -> RE: zobki (30.1.2008 12:33:25)

Je možno, da se kaj pripravlja. Moja deklica je dobila prva dva zobka pri 4 mesecih in dvajsetih dneh.

Anonimen -> RE: zobki (30.1.2008 13:14:34)

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1112844&mpage=1&key=zobki&#1112844

Stran: [1]