Bejba
|
moje mnenje je, da če otrok smrka in pokašljuje, še ne pomeni, da je bolan. Če je razigran, dobre volje, se normalno obnaša, potem gre brez problema v vrtec. Lahko pa iz lastnih izkušenj povem, da včasih ni vse tako kot je v vrtcu tudi doma. Namreč en ponedeljek pripeljem malega v vrtec (21 mesecev) in mi pravi vzgojiteljica: a danes si pa že boljše ? Meni nič jasno, ker moj otrok ni kazal niti kančka slabega počutja in bolezni. Pa jaz vprašam, če je blo pa prejšni teden kaj narobe, da je tako vprašala. Pa mi pravi, da je bogi revež tako kašljal, da se jima je skor zadušil . Sem vprašala zakaj nista niče rekli, pa pravi da je rekla mojemu možu (on ponavadi oba popoldne dvigne iz vrtca) in, da itak se ji je zdelo brez veze govort, ker če sama ne vidim, da otrok tudi doma tako kašlja, potem pač nima haska. Meni je pa pritisk narastel. Doma je mali zakašljal parkrat v celem dnevu, pa še to kot nekakšno pokašljevanje, čez vikend še tega ne več, oni dve mi pa trdita, da se jima je skor zadušu. Pa potem mojga vprašam doma, če mu je katera kej rekla in je rekel, da mu je en dan ena omenila, da mali malo pokašljuje. Mojmu se je čisto spipalo, je šel v vrtec in jim razložil kakšna je razlika med pokašlevanjem in hudim kašljem, ki te duši. Skratka, ne vem kdo si je tukaj izmišljeval. Ker mali doma praktično ni kašljal, je bil dobre volje, tudi iz nosa mu ni kapljalo. Spali smo normalno (ker če mu kaj ni v redu, se ponavadi ponoči zbuja). In potem iz tega pride ven, da vozimo bolane otroke v vrtec. Po drugi strani pa sem isti dan videla v vrtcu punčko, ki je imela tako vnete učke, da je komaj gledala - ona je bila pa ok. Mislim, halo. Ne vem več kaj je prav in kaj ne. Se strinjam, da bolan otrok ne sodi v vrtec, ampak drage moje, če bi ostali doma za vsak smrkeljček ali vsak kašeljček, potem lahko damo kar odpoved v službi in smo doma. Ampak to je samo moje mnenje. LP; B