kekec in mojca -> RE: bolniška komisija (11.3.2008 8:35:06)
|
In ja, če ste zdrave nosečnice in če vaš plod ni ogrožen, je treba pač delat, nosečnost ni bolezen. Evo, s tem se tudi strinjam. Ampak danes je dejstvo, da zakon ščiti nosečnice, delodajalci pa ne upoštevajo zakona. Tako nekaterim ni preostalo drugega, kot da so šle v bolniško. Saj tu se oglašajo večinoma tiste, ki so imele težave, takšne ali drugačne. Nobena izmed nas ni ostala doma zato, ker ji tako paše in ji je tako všeč. Si predstavljaš, kako skrbi vzgojiteljico, ki mora neprestano dvigovati otroke v vrtcu, težke od 10 - 15 kg, jih cartat... ravnatelj vrtca bi jo moral dat na drugo delovno mesto... hm... katero že? Pa je sicer ženska zdrava, ampak zaradi narave dela svojega dela ne bi mogla opravljat, da ne bi prišlo do splava ali prezgodnjega poroda. Ali pa žensko, ki dela v kemični tovarni z laki... pa je morala ostati na delu, spet na starem delovnem mestu, ker ni bilo možno it na drugo delovno mesto (delodajalec ne bo upošteval zakona). Kaj naj naredi - sicer je zdrava, ampak... ? Kolikor vem, je anonimna, ki je začela to temo, ni bila doma ravno zaradi tega, ker bi ji tako pasalo... ampak zaradi narave dela. P.s.: Mimogrede - v prvi nosečnosti sem bila doma od tretjega meseca dalje zaradi težav, ki sem jih imela... pa tega za nič na svetu več ne bi želela, da se ponovi. Nihče ne pomisli, da moraš pri bolniški BITI DOMA in da se počutiš kot v zaporu. Še huje...
|
|
|
|