|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi z bivšim
29.1.2008 22:40:03   
JK...
ojla!
fule  bom vesela,če mi bo katera kaj pametnega odpisala.imam sinčka,ki je star 5 let in sva šla z bivšim narazen,ko je bil mali star 3 mesce.najprej je hotu,da delam splav,pol se je kr na lepem premislu.no,takrat se mi je to zdelo ful dobr,ker jest itak nisem razmišljala nič v tej smeri.in pol je blo tko da sem bla celo nosečnost in porod in skoz sama za vse.ko sva šla narazen,je podpisal očetovstvo,šla sva na sodišče in smo se zmenl,da bo preživnina 35.000 sit,no zdaj je to ratal 150 eur, pa zmenl smo se,da so stiki vsak 2 vikend in vsako sredo.vse kul.sam zdj se je poroču in njegova žena tamalga vidt ne more.in zdj je to tko.enkrat  plača,enkrat ne-kukr se mu zdi.sej to sploh ni frka,ker mam ful dobro službo in dobro plačo,tko da me ta preživnina sploh nič ne zanima.pa po urniku še vedno hodi po tamalga,sam ga pol pelje k svoji mami.pa ful ga ne marajo tam,pa kukr se da slabih stvari ga probajo naučit.vse skupi eno samo zanemarjenje in maltretiranje.katastrofa.zdj je prišlo že tko daleč, da mali sploh več noče it tja.
ampak očiju pač po zakonu to vse pripada...
no,in pol so vsi  sodniki in vsi okrog pametni kolk so stiki pomembni.
kr neki je tole in tile naši zakoni
a kakšna al pa kakšen slučajno ve,če obstaja kaka pravna pot,da midva z malim očeta skenslava oziroma če je kakšna varianta,da se mu odvzamejo pravice do tamalga?
hvala že vnaprej za odgovore
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: problemi z bivšim
29.1.2008 22:51:36   
VERONICA
Zakaj pa misliš da bivši ustraja da pelje malega k mami če ga tam ne marajo? Če hočeš kak pameten odgovor boš morala biti bolj konkretna...

(odgovor članu JK...)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2008 22:53:06   
Anonimen
Brez zamere toda veliko lazje bi bilo tole prebrati ce bi bilo mal bolj pravilno zapisano..

Sedaj pa kaj si jaz mislim:

Prezivnina ni zate ampak za otroka, tako da ce je ne potrebujes pa jo nalagaj na banki enkrat bo otroku ze prav prisla.In ker otrok ni samo tvoj je edino prav da on placuje.
Tudi ce ne bi placeval to nima nobene veze z stiki. Ker sem nekako razbrala da bi ti ukinila prejemanje prezivnine in mu potem tudi otroka ne bi dala...Ja pa ne gre to tko...

Nadalje vidva z otrokom bi te stike ukinila? Je otrok pri 5 letih ze star toliko da sam lahko o tem razsodno odloca??
Ne vem ampak mislim da to ni nacin. Ce je to res da ga zanemarjajao in matretirajo potem se bo treba o tem pogovoriti.
Lahko greste vsi trije na socialno.. naj vsak pove svoje.
In menda so oni tam zato da zascitijo otroka in verjetno ce gre res za kako matretiranje in zanemarjanje bo sledila omejitev ali prepoved stikov..
Ceprav jaz si mislim da v nekem drugem grmu tici zajec...toda bom raje tiho!!

Mi pa gre strasno do srca ko vidim da zaradi nezrelih starsov ki ne znajo vspostaviti nekega normalnega kulturnega odnosa nasrkajo in trpijo otroci...

Brez zamere to je samo moje mnenje.

(odgovor članu JK...)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2008 22:54:57   
Anonimen
Ja, zakaj se ne pritožiš?? Če bi bila jaz na tvojem mestu, kar verjamem, da enkrat bom res, kolikor dobro poznam bivšega, bi zahtevala, da se stiki prekinejo, ker ta čas je njun. In niti pod razno ne bi dovolila, da ga pelje k njegovi mami, kjer ga ne marajo... Otrokova sreča je precej vredna!

(odgovor članu VERONICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2008 23:00:42   
JK...
tkole gre
-ne k moji mami,on ga vozi k svoji mami zato,ker pač pri njemu ne sme biti,ker njegova žena ne dovoli
-glede preživnine pa tko. jest ves ta denar polagam malemu na račun že skoz- hotla sem samo napisat,da pač ni denar tisti ki je pomembn
-maš pa prov,da je socialna zato,da zaščitijo otroka.samo problem je v tem,ker moraš imet dokaze.kakšne dokaze naj pa imam?to da sin noče it k očiju ni dovolj,ker je kao še premajhen,da bi upoštevali njegovo mnenje--to smo že vse probal izvest, pa čist nč od tega
-pa tudi pogovarjat sem se že hotla z njim,sam se enostavno noče-je izjavil,da če mi kaj ni prov oz. če hočem karkoli,da zato obstajajo sodišča. ko je bil pa klican na socialno(zdaj že 2x) , je pa vedno službeno odsoten

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2008 23:06:54   
Anonimen
Aha...

Ja denar le zahtevaj...enkrat bo ze prav prisel.
Ostalo pa k odvetniku in pika...
In ocitno je v tem odnosu on tisti ki je nezrel tako da ne bos mislila da nate leti..
Aja, pa kako ga matretirajo? Kaj pove tvoj sinek??
In tale tvoj bivsi ne zna casa sam z otrokom prezivet? Pa naj kam gresta ne pa da ga vlaci k svoji mami, saj ga ni mama naredila...
In tista nova gospa?? Mislim ej... Saj menda ji je povedal, da ima otroka, kaj so ene zenske zajeba*** in to do ubogih otrok ki niso nic krivi...
Nic... jaz bi sla na tvojem mestu k odvetniku, pa ti bo najbolje svetoval...

(odgovor članu JK...)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2008 23:13:26   
karmy
midva imava tako urejeno da prihaja k nama za par ur in da se igra z njim ( beri gleda ga ) tako da nimam problemov z kakšno babo ali njegovo familijo. tako imava urejeno od začetka, in tudi sam ve da je nesposoben da bi ga imel sam. Njegova mama ga ni videla v živo svojega vnuka dobre 5 let, in ne izrazi nobene želje po temu, vsaj on ne omeni ničesar. Po njegovem, njegova mama, svojega vnuka ne priznava, in pravi da ni njenuser posted image eeeh komu se da **** s tako kuro kot je ona... 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2008 23:26:25   
Samrela
kr neki je tole in tile naši zakoni

Oprosti ampak noben zakon ne more rešit situacij, ki večkrat nastajajo po razpadu družin. Pri vas je, kar se tiče zakona, vse O.K. , škripa nekje drugje, kjer je mnogo težje karkoli naredit.  Če so dokazi je težko, če jih ni, še težje. Res mi je iskreno žal zate in za tvojega sinčka, da se njegov oče obnaša tako nezrelo. Že to, da je poročil žensko, ki ne mara njegovega otroka... user posted image   Še manj mi je jasno, kako lahko stari starši me marajo lastnega vnuka user posted image  Menim, da je možna rešitev v tem, da se pogovoriš s bivšim in skušaš stvari rešiti zrelo in odraslo. Če ne bo šlo, pa ti želim, da bi na CSD naletela na dobrega in strokovnega človeka, ki bi celostno, skupaj z vami rešil situacijo. Kakorkoli...splača se potruditi.... zaradi otroka!
Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2008 0:03:38   
Anonimen
Kak pa veš,da njegova žena ne dovoli,da bi bil tamal pri njemu??A ti je to sam povedal??

(odgovor članu JK...)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2008 6:42:49   
maruškaŠ
daleč, da mali sploh več noče it tja.

Pozabi na socialno, oni so nič od nič. Itak nimajo nobenih pravic, o ničemer nemorejo odločat, so samo pič*** dim. Lahko vama kao 'pomagajo' se pogovarjat.

NOben zakon te ne more prisiliti, da otroka daš očetu, če le-ta noče it. In čisto vsi organi te bodo pri tem ščitili in podprli. 

Sicer pa do odvetnika in tudi uradno omejit stike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2008 7:34:55   
klavdijas
NOben zakon te ne more prisiliti, da otroka daš očetu, če le-ta noče it. In čisto vsi organi te bodo pri tem ščitili in podprli.

Sicer pa do odvetnika in tudi uradno omejit stike.

Se podpišem pod tem.

Lep pozdrav,

Klavdija

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.1.2008 7:43:58   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Prvo bodo ugotavljali kaksna je njena vloga pri tem oz. ali je in koliko je, ce je, sama prispevala pri tem, da otrok ne zeli stikov z ocetom.  Dejstvo je, da je pri odsotnosti enega od starsev z otrokovimi custvi zelo lahko manipulirati (ne leti na nobenega tukaj konkretno) in da se to marsikdaj zlorablja. Zato otrokova volja in zelja ni na vrhu seznama stvari, ki presodijo o stikih.
Tudi ce oce pelje otroka k starim starsem, ni nic narobe naceloma, saj tudi stari starsi imajo zakonsko pravico zahtevati stike.
CSD je pa organizacija, ki je sama po sebi v konfliktu. Scitila naj bi "zrtev" in istocasno naj bi scitila tudi "storilca".  Prav zato je pa izredno pomembno kako se stvari na CSD lotis.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.1.2008 7:56:41   
maruškaŠ
Se ne strinjam. Če otrok NOČE iti - mu tudi ni treba iti. Je pa res, da se na tem področju dogajajo zlorabe.

"CSD je pa organizacija, ki je sama po sebi v konfliktu. Scitila naj bi "zrtev" in istocasno naj bi scitila tudi "storilca".  Prav zato je pa izredno pomembno kako se stvari na CSD lotis. "

CSD? Oni so ena lepa organizacija, ki raje ne bi nič naredili in čisto nepomembnoi so. (Tako zmotno lepo teoretično prepričanje sem imela tudi sama, dokler nisem imela opravka z njimi.) Je pa res oni so sami s seboj v konfliktu. Kao morjo nekaj naredit, pa v bistvu ne bi - pa iščejo kako bi oni to izpeljali, da bi čim bolj oprali sebe. Se strinjam, izredno konfliktni.

p.s. obstajajo pa redke, redke izjeme oseb na CSD - ki se dejansko zavzemajo za tisto kar delajo in bi radi kaj spremenili - pa itak nemorejo in se morajo slej ko prej podrediti sistemu.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.1.2008 7:57:40   
maruškaŠ
CSD je pa organizacija, ki je sama po sebi v konfliktu. Scitila naj bi "zrtev" in istocasno naj bi scitila tudi "storilca". Prav zato je pa izredno pomembno kako se stvari na CSD lotis.

p.s. pa še to - a ni kao njihova osnovna naloga, da delujejo v otorkovo dobro? Ne vem kako bi lahko potem bili v konfliktu sami s seboj?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.1.2008 9:03:31   
pety78
A otrok joka, ko ga oče prevzame?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.1.2008 9:13:03   
ona
Po vsem kar sem prerala,ti lahko samo povem,da poznam tako situacijo in na žalost boš morala počakat,da bo otrok zrastel!user posted image
Nobena ustanova ti ne bo pomagala..otrok bo tisti,ki bo sam videl koliko je ura in enkrat rekel,zdej je pa dovolj!
Oče ima pač vse pravice in tukaj nimaš kaj!na žalostuser posted image
Od kolgice sin je sedaj pri 10 letih očeta dobesedno nekam poslal in šele sedaj se je vse nekako uredila in sta skupaj z mamo normalno zaživela!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.1.2008 9:29:07   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: ona

Po vsem kar sem prerala,ti lahko samo povem,da poznam tako situacijo in na žalost boš morala počakat,da bo otrok zrastel!user posted image
Nobena ustanova ti ne bo pomagala..otrok bo tisti,ki bo sam videl koliko je ura in enkrat rekel,zdej je pa dovolj!
Od kolgice sin je sedaj pri 10 letih očeta dobesedno nekam poslal in šele sedaj se je vse nekako uredila in sta skupaj z mamo normalno zaživela!

Pa ne se hecat - če moj otrok ne bi hotel k očetu - ga ne dam - pa mi ne rabi nobena inštitucija pomagat. Pa kak zakon pa pravice, ne bit naivne. Žal so naši otroci ščiteni točno toliko kot jih zaščitimo sami.

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.1.2008 9:35:45   
maruškaŠ
Letos poleti je bivši pripeljal malega (ko naj bi ga imel 15 dni) tam nekje 12.ti dan za 1 dan k meni, ker me je pogrešal in potem mali ni hotel nazaj (pa ne ker ne bi maral očeta, ampak ker je pogrešal mene in dom). Ma ga nisem dala nazaj, pa če mi z brzostrelko merijo v glavo. Ma kaki zakon, pa kaka socialna. Jaz vem kaj je moj otrok želel, čutil in pika. Sej je bivši skakal po socialni kaj češ sem naredila...pa ni blo nič. Jaz na socialno nisem obrnila - ker že itak vem, da so pič*** dim.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.1.2008 10:35:32   
ona

IZVIRNO SPOROČILO: ona

Pa ne se hecat - če moj otrok ne bi hotel k očetu - ga ne dam - pa mi ne rabi nobena inštitucija pomagat. Pa kak zakon pa pravice, ne bit naivne. Žal so naši otroci ščiteni točno toliko kot jih zaščitimo sami.

Bistvo kar sem hotla povedat,da je CSD še kako pameten v takih odločitvah in otrok mora it tudi k očetu,pa če se na glavo postaviš!
Tale kolegica je imela resne probleme s CSD,ker so jo totalno ignorirali in je morala otroka puščat k očetu,ker je bivši stalno tekal jokat tja!Je imela problemov še in še!
Nekega dne pa so otroka poklicali tja in je vpričo očeta rekel,da on očeta noče več videt in ne hodit k njemu!Fotr se je kar pobral stran in od takrat je bil mir!
Ko so pa otroci manjši,jih nobeden ne upošteva,pač morajo it k očetu in pika!

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.1.2008 11:18:18   
mojamura
pred 3 leti (takrat je bil star sin 8 let) je sin začel znova močiti posteljo, po obiskih očeta.....zapisal se je vase. Kot vsaka mama, poznam svojega otroka in vedela sem da nekaj ni ok. Ampak nisem želela siliti vanj....nakar mi je žez čas sam povedal, da ko ga ata pelje na svoj dom mu govori kakšna **** sem, pa da sem ga odvlekla 100 km stran samo zaradi tega, da se onadva ne bi več vidla (preselila sva se s sinom k novemu partnerju), pa da sem in vedno bom kur**ba....ipd, pada če mu kaj ni prav si lahko tiste cote ki jih ima pri njemu pobere, vse ostalo bo pa, tak je bivši sinu govoril, skuril, pa se lahko pobere kam sse hoče

Sin je jokal, ni mogel več sam tega nositi, takrat sem ga komaj potolažila in dolgo dolgo sva se pogovarjala.
Klicala sem bivšega pa mu rekla da ne rabi več hodit po sina, ker ga pri takem obnašanju ne bo več videl...pa je prišel do mojega doma se drl, rekel da bo poklical policijo pa ne vem koga še vse, pa sem samo rekla kar naj, ampak dokler jaz tu stojim in dokler sem živa ti danes sina ne boš dobil oz. videl!!!

seveda je pisal na csd, ampak jaz sem že prej bila pri njih in povedala kakšna je situacija...
in tudi po pogovorih na csd ni videl sina cca. 3 mesece
nato pa samo po par ur.

No zdaj se je že skuliral kolko tolko....in zaenkrat je ok

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu JK...)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.1.2008 12:53:10   
maruškaŠ
Bistvo kar sem hotla povedat,da je CSD še kako pameten v takih odločitvah in otrok mora it tudi k očetu,pa če se na glavo postaviš!

CSD v teh primerih nič ne more - oni so samo svetovalni organ. In lahko REČEJO, da otrok mora k očetu. Pa če ne gre, ti CSD nič ne more. In njih res ne rabiš upoštevat. In oni vedno svetujejo tako kot je že zapisano v sodbah, ipd...

Ko se z bivšim nisva mogla zmenit glede izmeničnih počitnic - so mi dali PISNI odgovor (namre tudi jaz sem jim vse pošiljala pisno) - da če sva se sposobna zmenit lahko prideva skupaj na CSD, drugače pa naj se obrneva na pristojne organe (v tem primeru sodišče).

Sicer sva se kasneje zmenila - ampak če sva se sposobna zmenit - zakaj bi sploh rabla hodit na CSD? A mi lahko to kdo pove?

Pa da ne bom rekla, da je pri nas svetovalka ena psihologinja stara 40+ sama in brez otrok?! Ja ona pa res ve in razume, ja.

In tko kot je rekla mojamura - če jaz vem, da nekaj ni ok in če sin noče k očetu - pa me živa sila ne pripravi do tega, da pustim svojega otroka v take razmere.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.1.2008 14:02:36   
jagoda77

CSD v teh primerih nič ne more - oni so samo svetovalni organ. In lahko REČEJO, da otrok mora k očetu. Pa če ne gre, ti CSD nič ne more. In njih res ne rabiš upoštevat. In oni vedno svetujejo tako kot je že zapisano v sodbah, ipd...

Ko se z bivšim nisva mogla zmenit glede izmeničnih počitnic - so mi dali PISNI odgovor (namre tudi jaz sem jim vse pošiljala pisno) - da če sva se sposobna zmenit lahko prideva skupaj na CSD, drugače pa naj se obrneva na pristojne organe (v tem primeru sodišče).

Sicer sva se kasneje zmenila - ampak če sva se sposobna zmenit - zakaj bi sploh rabla hodit na CSD? A mi lahko to kdo pove?

Pa da ne bom rekla, da je pri nas svetovalka ena psihologinja stara 40+ sama in brez otrok?! Ja ona pa res ve in razume, ja.

In tko kot je rekla mojamura - če jaz vem, da nekaj ni ok in če sin noče k očetu - pa me živa sila ne pripravi do tega, da pustim svojega otroka v take razmere.

Po vsem tem, zakaj imamo sploh CSD, razen , da se fehta tam za socialno pomoč? user posted image  Oni bi v bistvu morali narediti čim več razgovorov in pogovorov z ločenci, da do sodišč sploh ne bi prihajalo, ker tisto je samo pobiranje denarja.
Na CSDju res ne doživiš nič dobrega.

Mene so kot malega otroka hodil preverjat, ker sem bila brez očeta, če moja mami dobro skrbi zame in če mam dost vsega in ne vem kaj še vse.... bedarija, tolk otrok je, ki živi v stiski in jim je res hudo, ki potrebujejo denarno pomoč pa še kakšno drugo...

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 22
30.1.2008 14:32:43   
mika

saj tudi stari starsi imajo zakonsko pravico zahtevati stike.

mišek, kašno pravico imajo stari starši? a je to samo pri ločenih al pri neločenih tud?
če npr. oče otroka, ne dovoli stikov z njegovo  mamo oz. otrokovo babico, a ta babica ima pravico zahtevati stike z vnukom?

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.1.2008 14:47:49   
smrka
jest ti svetujem da poklices varuha za otroske pravice najdi tel v imeniku. Povej jim to kar si nam napisala. Oni bodo potem ukrepal na svoj nacin,... mogoce celo se povezali s CSD in skusal omejit obiske pri ocetu, kar je mozno!!!

(odgovor članu JK...)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.1.2008 17:27:08   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika

saj tudi stari starsi imajo zakonsko pravico zahtevati stike.

mišek, kašno pravico imajo stari starši? a je to samo pri ločenih al pri neločenih tud?
če npr. oče otroka, ne dovoli stikov z njegovo  mamo oz. otrokovo babico, a ta babica ima pravico zahtevati stike z vnukom?

Ce den od starsev ne more, noce, ali mu ni dovoljeno videvati se z otrokom, potem stari starsi lahko po sodni poti zahtevajo, da im se omogoci stik z otrokom. Kolikor vem je to pri locenih, vdovcih/vdovah, ce je stars v zaporu, na drugem kontinentu.... Nekaksna pravna osnova mora biti. Ce so samo v slabih odnosih, pa nimam pojma ali je to mogoce in kako to gre.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?