|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   petletniki roj. 2002
29.1.2008 21:21:44   
dežale
Zanima me koliko vaši petletniki oziroma otroci tik pred vstopom v šolske klopi znajo črk, kaj znajo napisati, številke,...? Da se malo orentiram koliko zaostaja, prehiteva!
Hvala za vaše izkušnje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: petletniki roj. 2002
30.1.2008 9:00:40   
Anonimen
Moj zna napisati svoje ime, pa večkrat me prosi, da kaj napišem, in potem on puskuša to prepisat.

Številk ne zna z glave napisat, zna pa račuunat na + in - do 10. In to tako, da mu na vrhu napišem številke do 10, potem pa, ko dobi rezultat, šteje tiste tevilke na vrhu,  da vidi, kako se številka, ki jo dobi, napiše, in jo potem napiše k računu. Tako izračuna tudi po 30 računov naenkrat.

Štet se je pa ravno pred kratkim naučil čez 20. Zdaj mu kar gre.

Ampak jaz ga res čisto nič ne spodbujam. Imam kar slabo vest, da bi ga mogoče morala malo, ker interes pa kaže.

(odgovor članu dežale)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2008 10:54:54   
spps
ojla,vsakemu je kaj bolj interesantno,nakaterim še nič.moji mali številke niso zanimive,pozna črke,bere tako,da črkuje in nato poveže .napiše tud kaj,samo po posluhu,sama nikol ne sedim zraven nje,da bi jo kaj učila.če me vpraša ji povem-spomin ma zelo dober.

(odgovor članu dežale)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2008 11:35:28   
mily
Jst tut svoje nič kej ne preganjam. Če me vpraša ji povem, nočem jo pa že zdej neki forsirat. Se bo že v šoli naučila.

Pozna pa že kr neki črk (ne vseh, oz jih pomeša). Da bi pa tko znala črke v besedo povezat, ji pa ne gre. Sešteva tam nekje do 10, ker za več pa že prstov zmanjka, hehe. Šteje pa nekje do 20.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2008 13:41:32   
al1*
Našemu se verjetno pozna, da ima starejšo sestrico in hoče tudi on delati podobne stvari kot ona.
Strašno rad šteje, tudi računa. Tudi pisanje mu že gre, bere pa tako, da črkuje, pol pa poveže.

lp

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2008 17:54:47   
caillou
Pa da ne bo tole zdej kot neko hvalisanje slišat, okej ?

Naša punca piše in bere velike in male tiskane črke, šteje do....ma nimam pojma do kam, ker je sedaj pogruntala da je od 100 do 200 čist kamot in doda samo predpono sto-ena....sto-dvanajst,....
Računa do dvajset. Odštevanje ji dela težaveuser posted image . Zelo rada rešuje učne liste iz www.otroci.org .
Trenutno se navdušuje nad angleško abecedo, števili do dvanajst in barvami.  Počasi začenja razumeti tudi uro s kazalci.

Mi smo ji kupili v knjigarni par učnih plakatov in jih z navdušenjem sem in tja sama pregleduje.

In Splišni, če Tibor kaže navdušenje, se splača malo potruditiuser posted image .

< Sporočilo je popravil caillou -- 30.1.2008 17:55:13 >

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu dežale)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2008 21:56:30   
mily
Caillou, ti jo kr pohvali, sej si zaslužiuser posted image . Res je zelo pridna in napredna, da je že toliko osvojila in da ima tako željo po znanju.

Naša tudi že malo spoznava uro. Pozna polne ure in pol ure (mah, ne da se bolj razumljivo napisat)

Drugače si pa ti tudi na sosednjem forumu a ne? Smo že kako rekle na temi 5-letniki.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2008 22:01:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mily
Naša tudi že malo spoznava uro. Pozna polne ure in pol ure (mah, ne da se bolj razumljivo napisat)

No, to je pri nas isto.

Pa šteje po angleško do 12, to tudi ja. Pa zna reči Miši you stupid dog pa še precej angleških fraz.user posted image

Drugače pa, a katera ima ali pa je že slišala za ene CD-je za učenje angleščine za od 4 do 12 let Talk to me? Ja sem sedaj en del tega naročila, za RD. Me prav zanima, če je v redu.

(odgovor članu mily)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.1.2008 10:36:27   
flikflak
 Drugače pa, a katera ima ali pa je že slišala za ene CD-je za učenje angleščine za od 4 do 12 let Talk to me? Ja sem sedaj en del tega naročila, za RD. Me prav zanima, če je v redu.
[/quote]

Verjetno govoriš o Talk to me kids. mi imamo komplet od 4-12 let.Moj ga je lani kupil,pa sem prav bentila kaj prehiteva in nori. Zdaj pa se morm vgriznit v jezik in POHVALIT! user posted image  user posted image  user posted image
Od kar imamo  angleščino pridno sedi pred računalnikom in veselo rešuje.Smo pa na začetku nekaj časa sedeli skupaj in se ubadali z nalogami.
Fino je,da imaš zraven tudi slušalke. 
Pride pa včasih obdobje, ko kak teden sploh ne pogleda računalnika.   

Drugače pa črke poznamo že vse,tudi pišemo (velike tiskane ).Začela je sama in sicer tako,da je vzela knjigo ali revijo in prepisovala črke.
Bere tako,da najprej črkuje potem pa poveže v besedo.
Zelo rada rešuje Duhca in podobne revije.
Seštevamo do 20,odštevamo do 10.
Na uri poznamo polne ure.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.1.2008 10:43:21   
Anonimen
O, flikflak, hvala za informacijo. Ja, saj slušalke so pa v kompletu, pa tudi itak jih že imamo, ker une so menda bolj slabe, vsaj tako je tisti stric, ki mi je to prodal, rekel.

Samo upam zdaj, da bom stvar dobila, ker plačala sem vnaprej 16 evrov, ostalo bo pa še na 2 obroka. Ampak zaenkrat je od takrat minilo par dni, pa ni še nič prišlo po pošti, kot je bilo domenjeno ... Upa, da me ni kdo nat....

(odgovor članu flikflak)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
31.1.2008 11:18:42   
flikflak
Če se ne motim smo to kupili prek MK. Je bilo pa tako, da je en stric prišel v vrtec in tam ponudil staršem. Vzeli smo na obroke, plačali prvega na mestu in paket odnesli.( če me spomin ne vara )
Če maš kontaktno številko jih pokliči in povprašaj.
Ja nslušalke v paketu so bolj tako,ampak za začetek čist ok.
Pa veselo učenje želim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.1.2008 14:07:47   
mily
A imajo za nemščino tudi? Naša gleda namreč skos risanke na Super RTL in je že tuk pobrala, da se včasih samo čudim! Me velikokrat kej sprašuje, ampak jst ji žal ne morem pomagat, ker ne znam.

(odgovor članu flikflak)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.1.2008 14:24:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: flikflak

Če se ne motim smo to kupili prek MK. Je bilo pa tako, da je en stric prišel v vrtec in tam ponudil staršem. Vzeli smo na obroke, plačali prvega na mestu in paket odnesli.( če me spomin ne vara )

Ja, ja, saj pri nas je tudi tisti stric bil v vrtcu. Samo ker je potem prišel otrok s telovadbe, pa še zmislila sem se, da do 12 let ne rabim, ampak samo do 9 ali koliko je že (plačaš potem seveda manj), mi potem tega ni dal, ampak sva se zmenila, da bo poslal po pošti. Ker bo za rojstni dan, pa da otrok ne bi videl.

Bom še par dni počakala, potem bom pa res poklicala, če ne bo nič.

Mily, za nemščino pa res ne vem, ampak gotovo mora kje na spletni strani Mladinske knjige to pisat. Grem gledat, če bom kaj našla.

(odgovor članu flikflak)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2008 14:32:01   
Anonimen
Ne, ni v nemščini.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2008 14:53:47   
mily
Ah, ok.

Sem pa zdele gledala tole za angleščino. Madona, je pa precej drago ne! 166€! Al sem jst kej narobe gledala?
A je tole?
http://www.libris.si/index.php?page=posamezna_knjiga&book_id=3831022426847

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2008 14:57:05   
mily
Aja al je tole? Ker tole je pa 57€, kar je bolj razumljiva cena

http://www.emka.si/izdelek.asp?docid=23167

Ne vem v čem je fora?

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.1.2008 15:03:48   
Metuljček Cekinček
Tisti za 166 € je komplet treh različnih tečajev angleščine - za 4-7 let, za 7-9 let in za 9-12 let.

Tisti za 57 € je tečaj angleščine za starostno stopnjo 4 do 7 let.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.1.2008 20:04:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Metuljček Cekinček
Tisti za 57 € je tečaj angleščine za starostno stopnjo 4 do 7 let.

Ja, jaz sem samo tega vzela, se mi zdi čisto dovolj. Sploh za probo, ker kaj pa vem, če mu bo sploh všeč.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2008 8:51:12   
škorpionka
ja tudi moj fantek se zna podpisati zna pa tudi nekaj črk in zna tudi šteti do 20

(odgovor članu dežale)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.2.2008 21:47:12   
Skabi
Naš petletnik zna tudi nekaj črk, rad prepisuje in piše številke. Pa mal pozna na uro  - kdaj je čas za risanko in računalnik. Malo sešteva in odšteva.  Računalnik obvlada v nulo. Ga zna prižgat, iti na svoj račun, na namizju naredit bližnjico , vzpostavit povezavo z internetom in poiskati vsak dan nove igrice. Verjetno bi še kaj znal, pa mu čas za računalnik omejujem na enih 20 minut.
Ko bo topleje, bo  njegova vnema za učenje precej uplahnila, ker ne bo mogel hkrati pisati in po drevesih plezati user posted image

Glede računanja bi še tole dodala: Zelo pomembno je, da otrok ve, kaj pomeni 3+2=5, ne da zna samo račune govorit. Zato jim namesto računov raje zastavljajte tekstne naloge (ja take, ki so potem v šoli zelo nepriljubljene user posted image ) Recimo:  Imaš 3 jabolka in ti dam še dve zraven. Koliko jih imaš potem?

(odgovor članu škorpionka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.2.2008 23:18:56   
SSARA
...sj ne morem verjet kaj vse znajo vaši petletniki...user posted image user posted image  hudo ste ambiciozni...kaj bodo pa potem v šoli delali...pozabili ste na gibanjeuser posted image ...sj je lepo da zna otrok že brskat po netu, pa namizje...pa bližnjice...pa ne vem še kaj, a mislim da je za take reči še prezgodaj...mi smo našo samo spustili zraven pa smo se takoj odločili da bo še vse skupaj malo počakalo, ker so preveč dovzetniuser posted image  pa da se ne bo kdo jezil...to je zgolj moje mnenjeuser posted image

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.2.2008 1:40:37   
karmy
Moj pa zna šteti do 20 ( v slo in ang), že dlje časa zna napisat svoje ime in tudi priimek, in tudi mene prosi večkrat naj mu kaj napišem da prepiše. zna našteti dneve v tednu ( tudi v ang) , zdaj sva trenutno pri učenju koliko je ura user posted image   vsake toliko me sprašuje kaj kakšna stvar pomeni v angleščini in če je prav povedal. user posted image ko bi vsaj imel v slo takšno dobro izgovorjavo kot v ang pa bi bilo super. v Slo mu delajo problemi šumniki... nekak se jih ne more navadituser posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.2.2008 20:06:04   
Skabi
SSARA, tvoj post leti menda name. 
Nikakor nismo pozabili na gibanjeuser posted image .  Doma smo na kmetiji, kjer je gibanja več kot dovolj. Vse to, kar zna naš petletnik, se je naučil preko zime, ko je bilo preslabo vreme za zunaj biti. Saj sem napisala, da bo zdaj konec vneme za učenje. Čisto vse, kar zna, zna zato, ker je sam pokazal interes za učenje. Pa saj glede na ostale odgovore ne zna kaj dosti.  
Delam v šoli in tam vidim, kaj se zgodi z otroci preveč ambicioznih staršev. Zato še posebej pazim, da mojih otrok nikamor ne tiščim.
Računalnik pa res hitro dojema, večino tega, kar zna , je odkril sam. To se mi ne zdi slabo, saj bo moral računalnik dobro obvladati že v šoli, kaj šele v službi. Pa zelo koristna zadeva je, če znaš otroka prav usmeriti in ga imaš pod nadzorom. Čas ima pa omejen na 20 minut dnevno, kar se mi tudi ne zdi preveč.

Pa brez jeze, seveda user posted image . vsak ima svoje mnenje.

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.2.2008 9:02:11   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: SSARA

...sj ne morem verjet kaj vse znajo vaši petletniki...user posted image user posted image  hudo ste ambiciozni...kaj bodo pa potem v šoli delali...pozabili ste na gibanjeuser posted image ...sj je lepo da zna otrok že brskat po netu, pa namizje...pa bližnjice...pa ne vem še kaj, a mislim da je za take reči še prezgodaj...mi smo našo samo spustili zraven pa smo se takoj odločili da bo še vse skupaj malo počakalo, ker so preveč dovzetniuser posted image  pa da se ne bo kdo jezil...to je zgolj moje mnenjeuser posted image

ojla!otroci so dovzetni za različne stvari,eni prej drugi kasnej.in tu ne rabi vsaj po večini,ne rabi sedet zraven otroka in ga uči karkoli...če otrok vpraša,valjda da mu boš povedal-se ne boš obrnil vstran in rekel,to še ni zate?če ima otrok interes,mu je zanimivo  in si zapomni.

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu SSARA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.2.2008 14:56:28   
ella2006
naša tamala tudi pozna in piše vse velike črke. Bere tako da črkuje in nato poveže v besedo. V vrtcu pa imajo še tečaj angleščine.
Glede številk, sešteva in odšteva na prste, šetje do 100 brez problema, zdaj pa je ugotovila sistem štetje tako da gre neprej.
Za računalnikom sedi minimalno , tako da nimamo nobenih CD.

SSara
ker je tamala malo hiperaktivna smo bolj na šport orientirani tako da trenira tenis, drsanje in smučanje. Polet pa veliko kolesarimo, rolamo in hodimo.

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.