Na pomoč! Grizenje nohtov (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

signum -> Na pomoč! Grizenje nohtov (29.1.2008 19:54:28)

Vsak nasvet bo dobrodošel. Tamala 3 leta in pol si zadnji mesec vedno bolj pogosto grize nohte. Najprej sem mislila, da jo bo minilo, pa je zadeva vedno bolj zaskrbljujoča.
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Nujno rabim nasvet, če je kdo že imel take težave in jih uspešno odpravil.

Že v naprej hvala za odgovore.

Anonimen -> RE: Na pomoč! Grizenje nohtov (29.1.2008 20:09:36)

Otrok je nervozen. Prvo probaj s pogovorom, odpravljanjem težave na psihični ravni. Drugače pa ponavadi proti temu dobro delujejo grenki laki za nohte, pa stalno opozarjanje.

ninataja -> RE: Na pomoč! Grizenje nohtov (10.2.2008 13:24:36)

Uh, to se še meni dogaja pri mojih letih ;)
Nohte si grizem že od otroštva in pri meni preprosto ne pomaga nič.
Tisti grenki laki za nohte so mi začeli postajati že dobri in nič ne pomaga ;)
Probala sem tudi z umetnimi, ampak tiste pa še z večjim veseljem grizem ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image]
Najbrž se tega ne bom odvadila nikoli.

Kar se pa tvoje deklice tiče pa probaj zadevo takoj zatreti v kali. :) Mislim, da bi najbolj pomagali grenki laki za nohte (čeprav ti svojo grenkobo prenesejo tudi na hrano ki ji ješ, sploh če si oblizneš prste nakoncu), ali pa ji reci da to ni lepo in da morajo biti nohtki pri deklicah urejeni. Mogoče ji kupi kakšen brezbarvni lak za  nohte ali s čist nežnim odtenkom roza barve in ji nalakiraj nohtke in reci da sedaj pa res ne sme grist nohtov ker so tako lepi (lahko pa nalakiraš le en noht, da vidiš ali je začela tudi tega gristi, da ne po pojedla vsega laka :) ). Drugače pa to da boš huda nanjo pa še bolj vzpodbudi za grizenje :)
Povej če kaj deluje.

bucka01 -> RE: Na pomoč! Grizenje nohtov (10.2.2008 13:35:11)

Jaz sem jih grizla vse do konca osnovne šole potem pa kot da bi odrezal nič več vendar nisem pretiravala ker nekateri si jih zelo v živo pogrizejo jaz tega nisem delala.

Stran: [1]