noče jesti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Bela -> noče jesti (21.1.2005 19:11:49)

nevem več kaj naj...Bor ima 7 mesecev, pri šestih je začel lepo jesti banane, mineštre, zdaj pa že skorej cel mesec sam po dve žlički minestrce na dan, sadja sploh ne mara in se v glavnem samo doji.
Me mora kaj skrbet zaradi tega:zmeden:, in prosim svetujte mi kajnaj naredim, poznate kakšne trike?
Ali je to normalno pri :duda:?
Nobene prijateljice nimam, ki bi imela podobno izkušnjo, vsi mlepo jejo kot veliki gurmani.




SILVA -> noče jesti (21.1.2005 19:17:30)

Mi imamo že skoz probleme s hrano,par žličk in to je to.Pa še na teži ne napredujemo dobro in nas pediatrinja skoz sekira.Sem se ful sekirala,zraven skor jokala,pa kuhala to in ono,Matija pa samo par žličk.Nato pa je prišel čas,ko je začel pa ful jest,vedno sem pa naredila velik,če bi slučajno kej več pojedu in res je prišel ta dan.Zdaj pa tako en dan poje ful velik,da sploh ne morem verjet,pride pa kakšen dan,ko pa poje samo par žličk.
Samo ne ga silit s hrano,boš videla bo tud Bor papu mal več ko mu bo pasal,kaj pa če bi ga manj dojila,pol bo pa bolj lačen in bo mogoče več pojedu.
lp




frutka_ -> noče jesti (21.1.2005 20:09:51)

Ne vem, če ti bo kaj pomagalo mapak eden izmed nasvetov v reviji MAMA je bil, da otrok ne trpi dveh stvari:lakote in žeje. Torej, če izključiš možnost bolezni potem ni potrebe da te skrbi. Morda mu ne paše...poznam pa eno mamico, ki ima sinka (danes je že v šoli) no, kot dojenček je do 10. meseca jedel kot voklec potem pa naenkrat KONEC!In od takrat naprej ne je skoraj nič, kljub neješčnosti pa ni anemičen, razvija se v redu, če bi ga videla ne bi rekla da je ravno suh...v glavnem zdrav fantek. Malo še počakaj, če pa se bo nadaljevalo pa omeni padiatru.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.1.2005 20:57:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




puri -> noče jesti (21.1.2005 22:06:45)

Bela, pri nas je blo isto! Pri 5,5m je že tako lepo jedel, to je trajalo en teden, potem pa kot bi odrezal ni hotel več odpreti ust! Karkoli sem mu probala dat, ni hotel niti probat! Tako smo se spet začeli nazaj polno dojiti!
Trajalo je ene 14 dni, potem je pa spet kar naenkrat začel odperati usta!:bravo:

Ti kar še naprej probavaj, boš videla enkrat bo pa kar začel spet jesti- še vsak je začel!
Sem pa slišala že za veliko takih primerov, tako da nič skrbet!

lp:)




Bela -> noče jesti (22.1.2005 0:17:13)

No super pol to ni nič hudega!
Hvala lepa za obširne odgovore:rozica::rozica::rozica:




Stran: [1]