massylou -> RE: noče biti v vozičku (30.1.2008 0:31:24)
|
Največ je odvisno od tebe. Pri nas je bilo nekako podobno. Čim smo prišli iz bloka, smo imeli v vozičku sireno od rešilca, ker se je tako drla. Na rokah je bila pa tiho kake pol ure, potem pa smo mogli počasi domov in doma takoj na didiko, da se je potolažila od vseh novih stvari, ki jih je videla in so jo tako zelo razburile in šokirale. Pri dorih 4 mesecih ji je 1x ratalo že zaspati v vozu za kakih 15 minut, potem je bilo to že večkrat. In kmalu se je že veselila sprehodov. Pri dobrih 6m je bila stalno v sedečem položaju in jemanje iz vozička je postalo ena velika izjema. Danes? Na vsak način ven vsak dan vsaj 1x, da si vse dobro ogleda (9m). Kar ti hočem povedati je to, da dete vsako stvar preraste. In to zelo hitro. Naša je bila občutljiva in sem se temu prilagodila. Bilo jo je strah vozička in novosti zunaj, danes je voziček zakon, doma in na sprehodu. Z jokom te opozarja na svoje občutke in potrebe. Kaj boš pa ti glede tega ukrenila, je pa tvoja stvar: boš prisluhnila otroku ali ne, boš upoštevala, kaj si o vsem tem misli, ali ne... Mi smo se sprehajali z detetom na rokah dobre 4 mesece, v drugi roki pa voz porivali pred sabo (če atija ni blo poleg). In potem... vsak dan bolje. In smo že kmalu gledali avte in ptičke in kužate in račke... iz vozička. Če te pa zanima, kako se detee počuti med dretjem, pa lahko na sebi narediš poiskus: poskrbi, da te bo fajn strah nečesa novega, da boš fajn nesigurna... pootem se pa cela fajn napni in se na vse grlo deri kake pol ure... Luštno? JOJ, filozofiram, oprosti... Moje mnenje pač. In čimveč lepih sprehodov s tvojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
|
|
|
|