larskimi -> RE: Potovanja v 1. tromesečju (2.2.2008 13:07:47)
|
Živjo, odvisno je od tega kam v Egipt greš, v kakšen hotel in kaj misliš tam početi. Midva sva šla v Egipt v Sharm el Sheikh v mojem 10 tednu nosečnosti, v hotel s 5* in neskončno uživala. Seveda sem se izogibala vsej potencialno rizični hrani in pila le ustekleničeno vodo, z njo sem si umivala tudi zobe. V Egiptu je največji problem umazan denar in pa dehidracija, ki ima lahko zelo podobne simptome kot zastrupitev s hrano. Če se tega zavedaš in si pridno umivaš roke ter piješ dovolj vode, se nimaš kaj bati. Jaz sem se kopala v bazenu, uporabljala sem sicer Senta tampone in pa v morju (brez tamponov) in nisem dobila nobene okužbe. Nisva pa se seveda šla kakšnih adrenalinskih variant kot so jahanje s kamelami, vožnja z motorji po puščavi, dolga vožnja z avtobusom do Kaira ipd. Glede letala mislim da ni nobenih zadržkov, drugače pa je v večjih mestih v Egiptu zdravstvo dobro urejeno, o čemer sem se tudi sama pozanimala pred potovanjem. Sicer pa vprašaj pri turistični agenciji in naj vama dajo podatke. Moje mnenje je, da če bo na pregledu pri G vse ok, si le privoščita uživanje in sprostitev, ker vama bo z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sigurno dobro delo.
|
|
|
|