Detlca -> RE: Smučanje v 1. tromesčju (17.3.2008 8:28:06)
|
Jaz sem smučala tja do 20 tedna nosečnosti, dokler me ni trebušček začel malce ovirati oz. postane ravnotežje telesa malo zahtevnejša stvar (telo ti to samo pove). Mislim, da se športu ni potrebno odpovedati, če si zdrava seveda, tudi smučanje se mi ne zdi neka "strašna" stvar, pod pogojem, da si do sedaj dosti smučala, da si zaupaš, izbiraš proge oz. teren, ki ti ni pretežak, se ne utrudiš preveč (jaz sem predvsem gledala tudi pulz, ta naj ne bi presegel 140, zaradi zadostne količine kisika - zate in za mulčka), malo pa tudi gledaš, da ni preveč ljudi tam, ker nikoli ne veš kje se najde kak "norec", ki te "ne vidi". Ampak, mislim, da, če si v družbi, da mal merkate en na drugega....res ne vidim problema. Splošno se mi zdi, da imajo večkrat probleme tiste, ki se športu odpovejo oz. ne delajo za svoje telo več nič (razen, če morajo počivati - po navodilih zdravnika... ). Najpomembnejše je, da se poslušaš, svoje telo, telo tistega v trebušku, da pridno ješ in piješ in da se ne utrudiš preveč. Malo bolj na "izi" vse skup, pa bo za vse najbolje... Lepo smuko želim!!!
|
|
|
|