Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 18:29:51
|
|
|
|
Teni_
|
Najprej sosedi, nato še to. Prejšnji mesec mi je potekla porodniška. To pomeni, da sem tudi prejšnji mesec zadnjič prejela starševsko nadomestilo. Zdaj bi se mi morala povišat socialna. Grem danes na bankomat in preverim račun. ŠOK: nakazila 18.000(pa nek drobiž). Si mislim, da so čisto nori. Grem v Kungoto na pošto, da dvignem pismo iz socialne, v katerem je nova odločba. Dobivala bom 27.000(pa nek drobiž). Spet šok. Ko sem bila noseča sem dobivala 45.000, pri enostarševski družini(tako sem prijavljena) se to poviša za 30%. Kako hudiča so dobili tak izračun. Stanje se ni nič spremenilo. In potem začnem razmišljat. Jaz sem prijavljena kot samohranilka, pa to nisem. Kako hudiča nas s tem denarjem + otroški dodatek(v mojem primeru 27.000) preživi mati sama z otrokom. Grem drug teden na socialno, da razčistim to zadevo, ali so se zmotili, ali pa so čisto nori. Punce, kako je bilo pri vas s tem(tiste, ki ste dobivale socialno pomoč)? LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 18:34:03
|
|
|
|
ZARA
|
ja Mojca... sej ves uno... Not only life's a bitch, it has puppies too!! Jst mam tut 49.000 porodniske...:hudicek:
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 18:35:01
|
|
|
|
KIRA
|
jaz sicer nisem samohranilka, ampak ko sem zanjo zaprosila, so mi jo zavrnili, češ da ima mož preeč plače! ja, ko da smo miljonarji. v glavnem - meni so porodniško narobe izračunali, prejšnji mesec sem dobila poračun - notri pa piše, da so mi MESEČNO 20 tisočakov premalo nakazovali. če ne bi oni sami preverjali, ne bi nikoli porajtala, pa bi me okol prnesli za nemalo denarcev. priporočam ti, da jih pozoveš, naj preverijo izračun. povej da dvomiš v pravilnost le -tega ali nekaj takega. Lp:rozica:
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 18:38:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Mogoče se pa znesek socialne s trajanjem manjša. Ne vem, samo razmišljam. Kaj socialna pomoč ni nič časovno omejena? Npr: 6 mesecev ali kaj podobnega?
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 18:39:52
|
|
|
|
Teni_
|
Ne, ne. Prej sem imela leto dni 45.000,00, pa tudi zdaj piše na odločbi, da je minimalni znesek 45.000, kako za vraga so pri meni prišli na 27.000, LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 18:51:17
|
|
|
|
JASNA D
|
mOJCA, TI KAR POKLIČI, KER SO SE PRI NAŠI ODLOČBI FEJST ZMOTLI (ŽAL V NAŠO ŠKODO). Ops, pardon!!! Skratka, jaz sem poklicala, povedala, da je nekaj hudo narobe, so me čez deset minut poklicali nazaj in povedali, da dobim novo odločbo. Nič čakat, hitro srečko kupit... Če nimaš telefonske, ti jo javim!!! Jasna
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 18:53:21
|
|
|
|
Teni_
|
Jasna, ni treba, ker jaz sem na socialni v Pesnici, te številke pa verjetno nimaš. Ali pač? LP, Mojca:rozica:
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 19:22:19
|
|
|
|
JASNA D
|
Ja hidiča, na to se pa nisem spomnila! Žal ne. Pa vseeno dvigni telefon, pa si eno pot prišparaj, razen če te še kaj vleče tja na oni konec! LP pa več tolarčkov! Jasna
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 19:38:09
|
|
|
|
frutka_
|
Najboljše da kar pokličeš in preveriš situacijo!
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 20:11:31
|
|
|
|
Ro-La
|
Jajajajaj, zloglasna Pesnica:pujs:, tudi nam so otroškega narobe izračunali, pa nismo bli nič tiho. Sprva se je še ženska nekaj pritoževala, da nam je prav izračunala, potem pa je vidla, da nisva po kisli župi priplavala in da imava prav, pa je vse popravla in v enem tednu poslala novo odločbo z višjo cifro otroškega dodatka. Kr idi tja, pa se zbuni, ker one ženske tam delajo tako, kot da svoj dnar talajo.
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 21:03:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Hm... Romči, kako si pa si izračunala otroški dodatek?
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 21:10:40
|
|
|
|
PALOMA
|
Otroški dodatek ni težko izračunati, tukaj imaš link, vendar moraš imeti podatke, ki so taki kot za dohodnino, pa šte to moraš vedeti, če otroški dodatek oddajaš do 31.3.2005, potem vzameš podatke za leto 2003, če pa po tem datumu pa podatke za leto 2004 http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracun. Upam, da sem kaj pomagala. Lp
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 21.1.2005 22:23:47
|
|
|
|
kimi
|
Jaz imam 49 porodniške ter 21 otroškega. Tudi jaz se smtram za asmohranilko. Sedaj greva z mojim dragijem na sodišče urejato preživnino in tako dobil socialno pomoč mesečno 30.000sit
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 22.1.2005 11:01:23
|
|
|
|
mami Lea
|
Socialno varnostni dodatek ti računajo na podlagi dohodka v preteklih treh mesecih. Meni je sicer socialna delavka rekla, da mi bo mesec pred iztekom stare odločbe v kateri se upošteva tudi starševski dodatek, naredila novo odločbo glede na dejansko stanje. Lp in upam da boš uspešno uredila. Pri izračunu so ti sigurno upoštevali starševski dodatek. Podlej na odločbo, kaj gor piše. Kaj vse so upoštevali kot dohodek.
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 22.1.2005 11:09:29
|
|
|
|
dory
|
Pri meni bodo pomoci ostale iste...le mesec prej pred iztekom moram uredit zadevo...sem se sla pa ze zadnjic pozanimat,ker nisem hotla,da me doleti kaj tazga kot tebe... Aja starsevsko nadomestilo se mi bo z majem ukinilo,namesto tega se mi zvisa socialna pomoc za isti znesek... papa,teja
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 22.1.2005 14:41:46
|
|
|
|
india
|
Teja, sem v isti situaciji kot ti, a ne verjamem, da bo socialna skočila gor za isto višino kot je do sedaj starševski dodatek. Vsaj tako sem razumela referenta na CSD.:(
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 22.1.2005 20:11:26
|
|
|
|
NinKa
|
punce, kaj pa bom rekla jaz - sem redna studentka. Porodniska se mi je ta mesec iztekla in sedaj bom dobila sem se 4tisoc otroskega dodatka in nic drugega. Pa ne bom jamrala, ker sem se prostovoljno odlocila da ne bom samohranilka. Sicer pa se v naslednjih 2 mesecih porocim (ce bodo nadnaravne sile v tretji poskus dale) in tako ne bi vec mogla bit samohranilka. Socialne pomoci pa ne dobim, ker imam status. Stipendije pa tut ne
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 22.1.2005 20:21:40
|
|
|
|
Anonimen
|
NinKa, hehe, tudi midva z mojim upava, da se nama bo v tretje uspelo poročit! :)-:)-:)-
|
|
|
|
Ko ima hudič mlade, jih ima veliko 22.1.2005 20:23:33
|
|
|
|
Teni_
|
Ja, so mi upoštevali zraven starševski dodatek. Sem to vedela, ker se pač zraven šteje. Pa tudi jasno mi je, da se vpisujejo dohodki za 3 mesece nazaj. Ampak ni mi jasno, glede na to, da ga zdaj več ne bom imela, bom dobivala zdaj 3 mesece 27.000? Bom pa tako ali tako v ponedeljek klicala, da mi povedo kako je s tem. LP, Mojca:rozica:
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?