Barbs -> RE: alternativne pomoci (30.1.2008 16:33:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2mama Ima katera izkusnje z alternativnimi oblikami pomoci pri hujsanju, recimo z akupunkturo, obiskom pri homeopatu ipd? Jaz poznam gospo, psihiatrinjo, ki se je izobrazila tudi v smeri akupunkture. Moja kolegica je hodila k njej na "seanse" , ker se je izredno slabo počutila, ni zbrala volje za hujšanje ( krepko predebela, morala bi shujšati 25 kil) ... Bila je depresivna, nezadovoljna sama s sabo, z lajfom, službo... Pa je poskusila. Prvi teden je hodila vsak drugi dan za pol urice, potem en mesec dvakrat na teden, nato parkrat po 1x na teden, zdaj pa obiskuje gospo le še občasno, na tri mesece. Njej je ta izkušnja zelo koristila. Shujšala je vseh 25 kil in še 3 za povrhu, povrnila se ji je volja do življneja, saj sta se vmes med postopkom tudi pogovarjali, že ozračje tam jo je pomirjalo, "iglice" pa so ji pomagale, da je lažje prebrodila krizo (lakoto, duševne motnje, stres...) Aja, seveda, zraven akupunkture je dobila tudi natančna navodila, kako se prehranjevati v času hujšanja, pa glede gibanja, pa tehtali sta se vedno, na začetku vsakega obiska in si zapisovali rezultate - brez discipline (žal) tudi tu ne gre. Menim pa, da ti lahko taka zadeva pomaga zdržati oz. te spraviti na tir, če si v škripcih in imaš še druge probleme in se sam ne znaš zorganizirat. Vsaj jaz pri Metki vidim, da ji je to res pomagalo. Če boš dobila priporočilo za izkušenega akupunkturologa (in seveda, če si lahko vzameš čas in imaš finance), potem ti toplo priporočam , če sama ne najdeš dovolj moči, da bi začela oz. vztrajala. Probat ni greh. Če ne boš zadovoljna, lahko še vedno prenehaš.
|
|
|
|