Špinačna juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Maxica -> Špinačna juha (29.1.2008 7:35:28)

Ima katera kak dober, preizkušen recept za špinačno juho? V službi nam zdaj večkrat pripravijo to juho in se mi zdi ful dobra, pa bi jo probala tudi doma narediti, ker imamo radi take kremno zelenjavne juhice. Sicer ne vem, a je ta v službi iz kakšne argo vrečke ali kaj podobnega, ampak je dobra, vendar jaz bi jo kar sama naredila.
Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

cmokec -> RE: Špinačna juha (29.1.2008 7:44:11)

Na margarini prepražiš sesekljan česen, vendar ne sme porjaveti, ker dobi grenak okus. Dodaš malo moke (1/2 čajne žličke), popražiš, zaliješ z 1dcl mleka in dodaš zmiksano špinačo. Še soliš, na koncu lahko dodaš malo kisle smetane in je narejeno.

žigolino -> RE: Špinačna juha (29.1.2008 8:28:47)

Na olju prepražiš čebulo,dodaš žlico moke ostre,malo česna še malo prepražiš zaliješ z vodo in dodaš špinačo,malo majarona soliš in kuhaš.Na koncu dodaš dve žlici Knorr juhe od špinače zmešano z malo mleka če je preredko še lahko zgostiš z ostro moko in mlekom.Tako kuhamo v naši kuhinji.

nuala -> RE: Špinačna juha (29.1.2008 8:46:51)

Na maslu malo segrejem na drobno sesekljan česen.
Dodam na kocke zrezan krompir in oprano špinačo.
Solim in zalijem z vodo. Včasih dodam zelenjavno kocko.
Kuham cca 20 min.
Zmiksam s paličnim mešalnikom in dodam malo smetane za kuhanje.

Serviram otrokoma ponavadi z na koščke zrezanimi ribjimi palčkami (kot zakuho ).

piščanc -> RE: Špinačna juha (29.1.2008 11:23:21)

meni je všeč tudi redka špinačna juha - v juho daš liste špinače ali grobo zrezano + riž (ali riževe testenine) in česen. lahko malo zgostiš z moko. kremno jaz naredim kar moka + olje, čez voda in špinača + česen. zgostim s smetano in moko. otroka imata ful rada

Stran: [1]