kastrirati? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki

Sporočilo

TIA22 -> kastrirati? (28.1.2008 22:42:56)

Pri mojih starših VEDNO nekdo nastavi kakšno muco. In ker imamo radi živali, imata zdaj starša 4 muce in enega psa-vsi  posvojeni. Nekaj mesecev nazaj, grem zvečer na dvorišče in vidim zelo malo muco. Bila je prestrašena in se mi je skrila. Ampak sem jo le uspela prepričati da se je mi približala in smo jo kar za svojo vzeli. Je najlepša muca, kar sem ji videla, Zdaj ko pa je zrastla pa smo ugotovili, da je res ženskega spola. Sranje!!!!!!!!! Je pa problem v tem, da če bo breja, nebomo imeli kam muc oddati! Pri hiši pa imamo še 3 mačake, ki jo bodo ziher na[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image].  Zdaj pa me zanima, kdaj jo naj damo kastrirati? ker bi jo pa res radi obdržali! Aja, pa če kdo ve za kakšnega veterinarja, ker ta  v slov.bistrici ni kaj prida.

Tanik -> RE: kastrirati? (29.1.2008 9:00:19)

sterilizirati (samičke), ne kastrirati (samčki). daš jo pa pred prvo gonitvijo oz. nekje pri 6 mesecih, lahko tudi prej. 

nuala -> RE: kastrirati? (29.1.2008 9:00:22)

Valda jo moraš dat sterilizirat, mačke pa kastrirat.
Škoda da je nisi dala takoj, ko si jo našla.
Ne vem kako je v Bistrici, ampak v LJ ti to za najdene mačke celo zastonj naredijo ( so naredili, morda je sedaj drugače ).

Muca ( in ostale živali ) je verjetno lušna, ampak zavedaj se, da si s tem, ko si jo posvojila, prevzela odgovornost zanjo. To pomeni celotno skrb zanjo in za nezaželen zarod...

Anonimen -> RE: kastrirati? (29.1.2008 9:03:31)

Če je že pol leta stara jo že lahko daš.

Je to edino odgovorno dejanje.

Pa veliko veselja z novo članico družine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Nota -> RE: kastrirati? (29.1.2008 17:43:33)

IZVIRNO SPOROČILO: TIA22

Pri mojih starših VEDNO nekdo nastavi kakšno muco. In ker imamo radi živali, imata zdaj starša 4 muce in enega psa-vsi  posvojeni. Nekaj mesecev nazaj, grem zvečer na dvorišče in vidim zelo malo muco. Bila je prestrašena in se mi je skrila. Ampak sem jo le uspela prepričati da se je mi približala in smo jo kar za svojo vzeli. Je najlepša muca, kar sem ji videla, Zdaj ko pa je zrastla pa smo ugotovili, da je res ženskega spola. Sranje!!!!!!!!! Je pa problem v tem, da če bo breja, nebomo imeli kam muc oddati! Pri hiši pa imamo še 3 mačake, ki jo bodo ziher na[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] .  Zdaj pa me zanima, kdaj jo naj damo kastrirati? ker bi jo pa res radi obdržali! Aja, pa če kdo ve za kakšnega veterinarja, ker ta  v slov.bistrici ni kaj prida.

Z mojimi mački hodim na tole kliniko, kadar sem v  Mariboru,  k dr. Valentinčiču, dr. Čudnu:

Klinika za male živali Maribor
Osojnikova 10, 2000 Maribor
Tel: (02) 480 12 19
Delovni čas: pon. – pet.: 8-19, sob.: 8-13
E-mail:
klinika.maribor@siol.net
[
www.klinika-malezivali-mb.si]

Dobre izkušnje, zadovoljna.
Se mi zdi, da bodo imeli sedaj v februarju popust za sterilizacije/kastracije. Velja povprašat.

Anonimen -> RE: kastrirati? (29.1.2008 18:09:09)

A lahk neki vprašam?

Zakaj noben ne pove, ko neseš muca razmačkonit da se od tega lahko pogine?

Od kolegice muc je poginil par dni nazaj zarad kastracije in to že tretji. Pa je od same operacije minilo ulalala let. Ampak baje da mačkoni, ki so razmačkonjeni majo velike probleme s sečili zarad tega. Pa da dostkrat morajo po parih letih zarad tega naredit iz muca mucico.

Jst sem to prvič slišala k so tej mucki poginili. Nikoli ni nihče tega povedal. Vsi samo delajo reklamo kako je to fajn. Pol pa k muc pogine ti pa rečejo zato ker je 'brez lulčka'.

Anonimen -> RE: kastrirati? (29.1.2008 18:16:38)

Ja sečila so bolj na udaru pol ja. Zato se pa dobi hrana prou za kastrate. Da ne zbolijo. Pa tud če niso kastriran lahko za tem zbolijo, je pa res da je pri kastriranih bolj pogosto.

Anonimen -> RE: kastrirati? (29.1.2008 18:25:43)

Ma ja na dijeti morajo bit. Sam tega noben ne pove.

4nothing -> RE: kastrirati? (29.1.2008 19:10:39)

Mi smo pred kratkim peljali našega mačkona kastrirati,ker je večkrat prišel domov ves pretepen, kot Rambo.
Upajmo da bo zdaj več doma. Vsako uspavanje pri operacijah je nevarno.Našemu mucu je bilo samo tisti dan slabo, nekajkrat je bruhal (zaradi anestezije), potem je bil pa takoj dober.Ni rabil nobene diete ali kaj posebnega.
Važno pa je da imaš dobrega veterinarja, ki dobro in nežno poskrbi za živalice.

Stran: [1]