Zakaj sem tako občutljiva (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Zakaj sem tako občutljiva (28.1.2008 22:32:15)

Pozdravljene.
Ne vem, pod katero temo naj napišem, pa bom kar tule. Vedno znova me kaj prizadane. Vedno želim biti dobra, prijazna, potem se mi pa zdi, da izpadem zaradi tega budala. Ker svet je tako pokvarjen. Ravno danes sem izvedela, da je tisti kolektiv, kamor bom šla po porodniški podn oz. poteka opravljanje sto na uro, čeprav je kolektiv zelo majhen. Pa saj naj bi vsak delavec poznal svoje dolžnosti, mar ne? Vem, da bom spet prišla v eno sranje, kjer se šimfa, opravlja... Že sedaj mi je hudo. Potem si pa mislim, pa kaj hudiča spravljam otroke na ta klinčev svet, čeprav so mi ogromno pomenijo. Tavelika ima že sedaj probleme, ker se nobeni sošolki ne upa nič reči. Ma ne vem. Najraje sem doma, zavita v vato, pred nevoščljivim, privoščljivim svetom. Lp

mamči -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (28.1.2008 22:40:52)

Ja, imaš prav. Pri sebi sicer vidim, da postajam vse bolj utrjena z leti, navzven že prava železna lady [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. No... še vedno pa me pogosto obhajajo take misli, kot tebe.
Klinc, fanta ućim poštenja, nežnosti, prijateljstva, pol pa jih dobita po grbi zarad grdobij in spet ne vem kako reagirat.

mami_miki -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (28.1.2008 22:51:28)

to te uči, da sprejmi vse slabo okrog tebe....v prvem planu pa sebe-ker nisi samo dobra in prijazna in ne vem kaj vse...ampak si tudi slaba- zunaj ti okolica kaže...da si ne misli, kolk si fajn, ker znaš bit tud taka kot so oni...ne moreš bit samo dobra! to ne obstaja....! vedno si oboje-smo dobri in slabi...ko boš to spoznala, boš postala popolna in se ti tte stvari v "zunanjem" svetu ne bodo več dogajale...

mač težko...mogoče za razumet...

reci Gini naj ti razloži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Rožica I -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (28.1.2008 23:03:21)

Menim, da ostani takšna kot si in ko te bodo želeli potegnit v "njihove vode", jim pogumno reci, da se ne pogovarjaš o ljudeh, ki jih ni zraven. Vsak dan to rečeš parkrat in se bodo navadili.
Otroku pa povej, da naj ne začenja prvi prepirov in pretepov, ampak naj tudi ne dovoli, da mu drugi to počno. Naj gre do vzgojiteljice, kakšnega odraslega..., naj sam pove temu otroku kaj mu gre..., če vse to ne zaleže,pa naj ga sune nazaj (ampak če res nihče ne posreduje in če se napadalec res ne umiri!). Madona, branit se pa mora!

Verjetno pa moraš ti sama pri sebi razčistit, ker takšno mišljenje, nehote, prenašaš na otroka. 

karmy -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (28.1.2008 23:19:16)

Najboljše kar lahko narediš v takih situacijah je, da pozabiš da je sploh kakršnokoli opravljanje ( jih daš na ignore). Drži tiste stvari ki so tebi svete, zase, pa se z drugimi pogovarjaš o vremenu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  če ti kaj takšnega pride do živega boš zbolela zelo hitro. Nekaj je zelo dobro pri odraslih ( no vsaj včasih ) da držjo jezik za zobmi in ti ne težijo večino časa - edina dobra stvar v obrekovanju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pač folk ma dolgočasno življenje pa more neki počet, naj majo svoje veselje, ti pa svoje, ko jih ignoriraš 

Gina -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (28.1.2008 23:36:52)

Zakaj pa zahtevaš od sveta, da je popoln, lep, prijazen? Tega ne moreš spremeniti. Svet je, kakršen je. Kako te lahko rani, če nekdo opravlja? Pač opravlja, njegov problem. Kako te lahko rani, če nekdo grdo govori? To vendar ne pove ničesar o tebi. Naj govori, kar hoče. To ne more biti tvoj problem. Besede te v resnici ne morejo raniti. A veš, da so zgolj vibriranje zraka? Kako te lahko tako dronbe vibracije ranijo? Ti si jih prevedeš v glavi kot nekaj groznega, obupnega in slabega. Če bi imela ti drug slovar tujk, bi si jih lahko prevedla drugače. Če bi si prevedla njihove lastnosti, govorjenje kot: Uboge reve, čist so primitivne, saj bodo od hudega še sive lase in brado dobile, kolk čudno da njihove besede niso roza barve.....bi se začela smejat zraven, ker pa si misliš, da je to katastrofa, ki nekaj pove o tebi, pa se vase zabubiš. povej mi čisto iskreno...kaj pa sploh na tem svetu one tebi morejo? Ti jaz povem....nič ti ne morejo. Samo ti ne smeš biti en plašen ptiček brez slovarja.

Še to... ljudje več kot 90% vsega svojega časa razmišljajo o sebi. Vsi, z mano in tabo vred. A misliš, da bo koga brigalo, če se ti sekiraš ali pa če si dobre volje? A se moraš potem pustit upravljat od njih na blizu in na daleč? V resnici moraš razmišljat kvečjemu o sebi. Pa o tem, da bi bil že čas, da se naučiš postavit zase in si ne predstavljat, da moramo biti vsi krasni, prijazni in fajn. A veš, vsi mislimo, da smo, vendar v resnici smo precej različni, različno funkcioniramo, in različno dojemamo, kaj je ok in kaj je zanič. Pa kaj potem? Pravico imamo biti taki. In brez smisla je zato se žret, ker itak ne spremeniš ničesar, če si slabe volje zraven. Sprejmi življenjska dejstva. Pa nauči se jih premagat.

natalia -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (28.1.2008 23:38:44)

gina, itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

m76 -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 2:30:07)

Ja, jaz sem se tudi dolga leta spraševala, kaj za vraga delam narobe, da so ljudje vedno znova in znova me ranili, poteptali in prizadeli. Dokler nisem naredila en veliko čiščenje same sebe. Od takrat dalje me nihče ki mi nič ne pomeni, ne more raniti. Takih, ki mi je mar za njih je ostalo bore malo, ampak živim pa veeeliko bolje in sem srečna, tudi če moram biti kdaj ****.

Anonimen -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 2:41:29)

Gina... super napisano!! Podpisem!!

Gina -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 15:26:31)

IZVIRNO SPOROČILO: m76

Ja, jaz sem se tudi dolga leta spraševala, kaj za vraga delam narobe, da so ljudje vedno znova in znova me ranili, poteptali in prizadeli. Dokler nisem naredila en veliko čiščenje same sebe. Od takrat dalje me nihče ki mi nič ne pomeni, ne more raniti. Takih, ki mi je mar za njih je ostalo bore malo, ampak živim pa veeeliko bolje in sem srečna, tudi če moram biti kdaj ****.

Ampak saj ti ni treba biti ****, če se hočeš fajn počutiti. Čisto vsak človek na tem svetu ima pozitivne lastnosti. Samo najti jih moraš. Tisto, kar človek nima čisto užitnega na sebi, ap prirediš tako, da je znosno. Npr. človek opravlja. Kako te lahko to moti? Naj pač opravlja. A veš kolk veselja sam sebi s tem naredi, ko o tujcih razmišlja, kaj vse ni čist tko, kot bi lahko bilo, če bi bilo po njegovih planih? Kaj ti lahko s tem škoduje, ali pa tistemu, katerega opravlja? Ali pa če nekdo naredi po svoje, pa tebe ne upoštava. Ok, pač naredi. Lahko to sprejmeš. Ti pa narediš po svoje. Saj zato nisi ****. Ni pa treba zato jnizkih udarcev imeti. S tem prizadaneš zgolj sebe.

Pa nekaj si pozabila. Poteptat te v resnici ne more nihče. To narediš sam s sabo v svojih mislih. Rani te težko kdo, četudi ga ljubiš, ker v resnici te prizadane to, da ni naredil tako, kot si ti pričakovala in zahtevala. Ali imaš ti pravico zahtevat, da on razmišlja ali dela tako kot ti? Pa se zato še sekirat, ker ni bilo po tvojih planih? Ne, ne, jaz tega ne vidim tako. sekiramo se, ker sami v sebi svoje lastne butaste misli dramimo, jih meljemo v nedogled, kakšne krivice so se nam zgodile. Rani, prizadane te to, da človek v nekem hipu nima istih interesov ali želja ali potreb ali vrednot. Samo tega preprečit ne moreš, nismo enaki.

Pa četudi bi bil nekdo v resnici nesramen, nevljuden in grob, še vedno lahko ponosno in pokončno poveš kar misliš, se postaviš zase in se v tistem hipu nehaš sekirat zaradi razmišljanja enega cepca. Narediš pa še vedno lahko po svoje in tako, kot ti tvoja lastna glava reče. Tako jaz to vidim. Zato nimam nikdar občutka, da bi kdo hodil po meni. Nikomur nisem dovolila tega. Vidiš, jaz sem bila tista, ki je nekaj za to naredila. Pa četudi bi se komu to zdelo, se meni ni zdelo, da bi bilo temu tako. In zato se nisem nikdar sekirala. Važno je, kako reči vidiš, čutiš. Če se nočeš sekirati, videti narobe, moraš usmeriti svoje misli v to smer. to je vsa umetnost.

Anonimen -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 15:27:02)

Gina, če poslušam take ljudi vem, da ko mene ni zraven, da mene opravljajo. Zakaj mi je hudo? Ker ne želim nikomur nič slabega, zato, čeprav sem tudi jaz včasih jezna na koga. Ampak, ko bi ga lahko prizadela, ga nočem, ker vem, kako je, če si sam prizadet. Sicer se bom pa prepustila situaciji, ni vrag, da se bom takrat postavila tako, kot je treba. Saj vem, da imaš vse prav, kar si napisala, ampak svet bi bil res dosti lepši, če bi pogostokrat obrnili ploščo.Npr da nekateri nergajo, ker morajo v službo in stresajo svojo slabo voljo na druge, bi lahko pomislili, da so lahko veseli, da imajo takšno službo itd, itd....Zdajle sem videla, da si še drugič napisala. Vem to, ampak kako povedati svoji glavi, da naj tega ne melje? Lp

Anonimen -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 15:38:56)

Pa še nekaj. V prejšnji službi nisem hotela pokazati, d asem užaljena ampak sem poskusila hecanje na moj račun nekako vrči čez ramena. S tem, da sem jim tudi povedala, da ne želim hecanja na svoj račun. Samo bolj so me še....in zato se spet bojim priti v tak kolektiv.

LoCa -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 18:21:20)

js bi rekla, da se nauči postavit zase, ker kot vidiš hčerka pobira negotovosti od tebe. ljudje imajo pač blazno dolgočasna življenja in jih pač morajo polniti z nekimi kokodakanji.se strinjam z gino.

Gina -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 20:11:12)

Se strinjam z loco. Ti se moraš naučit parirat ljudem, ki se hecajo iz tebe. Toliko bolj na nivoju moraš zajebancijo obrniti na njihovo vižo, da se jim bo ali zdelo smešno, ali pa se te bodo bali. Oboje je ok. Pa razlika je, ali se malo hecajo, kot se vsak heca občasno, ali pa se podlo zafrkavajo. V slednjem primeru se ne moreš hecat nazaj, ampak moraš veliko bolj odločno pokazat, da se tega s tabo ne morejo iti. A veš, ljudje te ne morejo ljubiti, dokler te ne spoštujejo. Spoštujejo te pa kvečjemu takrat, ko ti spoštuješ sebe. In če spoštuješ sebe, pač tega ne dopuščaš. Odkod ti ideja, da če nekaj ignoriraš, tisto neha, izgine? Tako kot sem rekla, naučit se jim moraš parirat. Pa ne si domišljat, da kje ni isto. Povsod je na nek način podobno. Z odtenki, ampak nikjer ni nobena družba, služba brez takih ljudi. Oni se na tak način potrjujejo, ti pa moraš biti večja, močnejša od njih, pa predvsem bolj pametna. V hipu moraš vklopiti možgančke, ker možgani ti prinesejo v družbi vse, kar rabiš. To se da naučit, a veš. 
Pa še to, zakaj naj bi bili ljudje kar naprej za nekaj prizadeti? Jaz nisem prizadeta, če me opravljajo. Zakaj bi bila? Jasno je, da tudi mene opravljajo. Kaj naj bi pa to povedalo o meni? Nič. Pove nekaj o okusu tistega, ki opravlja, pa morda se kdaj pove tudi to, da nisem popolna. pa kaj? A nimam pravice biti popolna? Daj no mir, seveda sem lahko. Pa če cel svet govori, da sem zanič, butasta, akj vem kaj, mi čist zlo dol visi. Kaj čem delat s takimi, ki to govorijo, mislijo? Itak da jih imam lahko samo za: dober dan, kakšno je danes vreme? Pa kaj? Zakaj bi me moralo prizadet, če nekdo meni o meni, da sem zanič? Pa da zato ne bi smela nič o nikomer povedat, da ja ne bo prizadet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Jaz po pravici povedano težko razumem, da ljudi kar vsaka oslarija tolk prizadane. To je stvar razuma, če pa si kar naprej prizadet, ap to lahko pomeni samo eno samo stvar: Ne zaupaš si, odvisen si od mnenja drugih, precej si zakompleksan. A si zdaj prizadeta, ko sem to napisala? A vidiš, kadar ti nekdo reče nekaj o tebi, se lahko vprašaš ali je to res ali ni. Če je res, si rečeš, ok, bom nekaj storil v tej zvezi, da bo boljše. In zato nisi prizadet, ker si odpustiš, da nisi popoln. če ugotoviš, da tisto sploh ni res, si misliš, da pač ni res in kaj pa potem, če nekdo  misli narobe. Je pač butast, da misli take neumnosti, al pa neveden al pa zmeden, da mu to hodi na pamet trditi, v nobenem primeru pa se ne moreš zato sekirat. štekaš?

Anonimen -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 22:44:42)

Se strinjam s tabo Gina. Saj zdaj, ko sem prespala je v redu. Samo tisti strah me je zagrabil, ker sem bila v prejšnjem kolektivu preveč kako bi rekla, prav kremplje so si  brusili na meni. Enkrat je še padla izjava; oh ona zamerila, kje pa?! Ko sem se jim pa postavila, sem bila pa smrklja, kateri se v faco smejejo. Sicer se pa potem vseeno nisem več pustila. Včasih sem se vprašala, če mi na glavi piše, da sem osel, imam kar nekaj zgodb, ki bi to lahko potrdile. Očitno se pa še preveč obremenjujem s tem, kaj si kdo misli o meni oz. sem sploh neumna, da koga poslušam, ki mi toplo nosi. Se strinjaš z mano, kajne? Lp

VERONICA -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 22:47:20)

Gina je (spet) vse super napisala. Jaz bi samo še eno malenkost dodala: zavedaj se da ni nič slabega če te opravljajo. Če te nikoli nobeden ne bi opravljal bi pomenilo da si čisto nepomembna.
Ljudje večinoma opravljajo ljudi na katerih jih nekaj moti. To so lahko zelo različne stvari. Postava, seksipilnost, pamet, način na kateri šefinja govori s tabo, urejeno življenje. In se potem "tolažijo" s tvojimi pravimi ali izmišljenimi slabimi lastnostimi.

Anonimen -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (29.1.2008 22:51:51)

Veronika, to me spominja na tisto staro pravilo; dokler punco opravljajo je zanimiva (pozitivno zanimiva pa  so ji fouš), ko nič več ne govorijo o njej, takrat se je za vprašat? Lp

Anonimen -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (30.1.2008 9:14:54)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Vem, da bom spet prišla v eno sranje, kjer se šimfa, opravlja... Že sedaj mi je hudo. Potem si pa mislim, pa kaj hudiča spravljam otroke na ta klinčev svet, čeprav so mi ogromno pomenijo. Tavelika ima že sedaj probleme, ker se nobeni sošolki ne upa nič reči. Ma ne vem. Najraje sem doma, zavita v vato, pred nevoščljivim, privoščljivim svetom. Lp

Če se zavijaš v vato doma na varnem, ne pomeni, da je problem izginil. Pomeni samo, da bežiš pred njim oz. pred samo sabo. Ker problem ni v opravljivih sodelavkah, temveč v tebi sami. Sami sebi pa se težko odpremo oz. težko je sprejeti svoje napake in jih imeti rad. Nihče ni popoln, pa ne bi rekla, da je svet pokvarjen. Le večina ljudi ima probleme s samozavestjo in to rešujejo na različne načine, ti s samoizolacijo, sodelavke z opravljanjem (tudi to je neke vrste beg - živeti življenje drugih, da se ni treba soočiti sam s sabo, praznino, nezadovoljstvom s svojo postavo, družinskimi odnosi,...). Stvari se ne bodo spremenile na bolje, dokler ne boš sama pri sebi naredila miselnega preskoka: začni zavestno v vseh stvareh iskat pozitivno. Tvoj zgoraj citiran odstavek je grozno negativen. Manjka ti samozavesti. Ta pa tudi iz zavedanja, da ni prav nič pomembno, kaj si o tebi mislijo drugi, temveč je pomembno zgolj in samo kaj si o sebi misliš ti in da si zadovoljna sama s sabo. Potem drugi ne bodo več važni. Naj opravljajo, imajo že svoje razloge, da to počnejo. Nauči se reči ne - mogoče te bodo od začetka res grdo gledali in opravljali, s časom pa si pridobiš spoštovanje. Nobenemu nisi dolžna nič razlagat.
Pomisli tako: hčerka ima tudi težave s samozavestjo - bodi ji pozitiven vzor.

mojamura -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (30.1.2008 11:01:08)

mislim, da si punca, ki ima neka svoja načela, ki se jih tudi drži. ta trenutek imaš pač slab dan in se obremenjuješ z nepotrebnimi stvarmi.

Glej a ni čudovito, da si se zbudila zdrava, da imaš familijo, da si ljubljena....zakaj si tareš glavo z nekimi nebulozami, ki niso tvoji problemi...pusti

pa še nekaj malega iz mojega lajfa, ko sem delala pred leti v neki fabriki, kjer je bilo zelo veliko opravljivcev, pa me ena pocuka za rokav pa reče...."a si vidla Cvetka pa ima spet nov avto, pa ne vem od kje jim denar...."
Jaz pa kot iz topa: "Jaz sem pa vesela za cvetko in njeno familijo, da so si končno lahko kupili malo boljši avto, saj imajo bolanega otroka, ki ga je treba vsak teden večkrat voziti na terapije in k zdravniku.
Če se že jaz ne morem kupiti novega avta, pa naj si ga vsaj ona. "

Anonimen -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (30.1.2008 17:02:47)

Ja, danes sem bolje in veste o čem premišljujem? Kako se bom postavila zase? Samo prespati sem mogla, ve ste mi pa s svojimi mnenji čudovito v pomoč. Saj vem, da ni kolektiva, kjer ne bi bilo vsega tega. Ampak včasih me še potre vse to. Lp

Drnula -> RE: Zakaj sem tako občutljiva (31.1.2008 1:39:25)

Prizadane te pravzaprav tvoje sprejemanje zunanjega sveta in ne ta dogajanja, ... opravljanje recimo. Dojemanje sveta je zelo relativno ... medtem ko je za nekoga nekaj strahotno, stresno je za drugega izziv, užitek, veselje ... za nekoga je največja groza iti spredavat en seminar in doživlja hud stres, medtem ko bo nekdo v tem užival .... ene nosečke komaj čakajo iti na naslednji pregled, so polne navdušenja, druge je vsak dan bolj strah pregleda ...... situacija je povsem enaka, dojemanje zelo različno.

Sicer glede opravljanja ... opravljajo in druge v drek tlačijo predvsem tisti, ki imajo sami zase potrebo po tem. Zakaj? Ker jim je to način da se počutijo boljši, več vredni (od tebe), ker so sami šibki če se zavdajo ali ne, saj morajo drugega šimfat da s tem pumpajo svoj ego, da s tem ko drugega tlačijo sami dobivajo občutek da rastejo... so šibki, prozorni ljudje, brez trdne osebnosti ...
(ankica je tudi dobro napisala o tem)

Stvari so kakršne so... koliko grde so, kako jih boš sprejela je odvisno od tebe. Bodi vsaj ravnodušna. Bodi odkrita s sabo in do drugih. Ne oziraj se na zbadljivke, saj so bolj vredne posmeha kot da bi se zanje sekirala.
Za tvoj primer se mi zdi najpomembnejši nasvet, da nima smisla teh stvari jemati osebno, kot da je vsaka taka stvar mišljena v škodo tebi in je storjena zato, da bi te prizadela. Predvidevam da ti je zelo pomembno kako te vidijo drugi ljudje in nikakor si ne želiš, da bi imeli o tebi slabo mnenje. To te spravlja v zagato, ker če sama o sebi ne misliš najbolje in vedno prevlada percepcija, da ti drugi želijo škodovati, boš verjela (res ali ne) da imajo o tebi drugi slabo mnenje...

Stran: [1]