vročina ne pade (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

spelaz -> vročina ne pade (28.1.2008 18:57:41)

Naš 3,5 letnik ma od zjutraj vročino - zelo visoko, trenutno 40. Od zjutraj do 18h sem mu dala 3x zdravila - zjutraj Calpol (2 žlički), potem 2 svečki, zdaj ob 18h spet Calpol. Vročina pa mu v 1 uri sploh ni padla. Dajem mu obkladke na čelo, zdaj ga grem kopat (kopala sva se že opoldne).

Kaj je še kaj takega kar bi zniževalo vročino? Pije ok, je tudi kar, je utrujen, ni pa kriza (govori, se igra, gleda risanke).

Hvala.

Alisa -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 19:00:10)

Preden ga greš kopat ga ovi v kis, daj mu na krpo kis in to mu daj na čelo in nogice, ali pa zelne liste.

Una -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 19:05:05)

Glde na to, da si  mu dala danes že 4x Calpol in še dve svečki, pa ni nič pomagalo, bi ga jaz peljala k zdravniku. Calpol ponavadi hitro prime, tako da ne vem... Me zanima, kaj bodo še druge napisale.

noe -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 19:11:08)

Tudi Vid je v četrtek dobil isto vročino, ko se je zbudil v vrtcu. Imel jo je tri dni, tudi ful visoko, včeraj in danes pa je že brez, samo ful mu teče iz nosa. Star pa je isto 3,5  in sem mu blažila vročino z Calpolom in obkladkom iz vode.

Anonimen -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 19:15:54)

Če je tako visoka vročina in jo ne moreš z ničemer zbiti imam na sumu šesto bolezen,če je še ni imel.Poskusi še z mlačnimi obkladki na nogice in rokice.
Nogice ovij v hladne mokre krpe,čez suho in kakšno očkovo nogavico gor,da fiksiraš.Na rokice pa isto le,da fiksiraš z rokavčki.Obkladke menaj vsake pol ure.svetovala bi ti kisove,vendar je kis malo premočen za tako nežno kožo,še moji hčeri,ki je vlika se je koža pordečila.

ada2 -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 19:31:54)

obkladke iz surovega krompirja. Prereži krompir in mu daj na čelo, pa v roke naj prime koščke krompirja, samo pazi, da ne poje, pa obvezno umit roke, ko se krompir v rokah segreje.

piščanc -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 20:18:42)

pri našem mališanu calpol sploh ne prime, lekadol pa takoj. ne vem sicer zakaj, ampak tako je. če imaš svečke jih daj, so močnejše ali pa voltaren

lex -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 20:43:40)

trenutno razaja gripa, pri kateri imajo otroci zelo visoko vročino, ko le ta pade so kakšen dan ali dva bolkje potem naraste nazaj.

na noge mu ovij narezna surov krompir, ali kisove obhladke, tako so nam nižali temperaturo ko ni šlo z ničemer drugim več dol.

madela -> RE: vročina ne pade (28.1.2008 20:44:46)

Naši pupi v bolnici z zdravili nikakor niso mogli zbiti vroine,ko je prebolevala rota virus in so jo kar v hladni vodi okopali in je padla.
Če ima mali tako vročino pazi,da ne bo preve oblečen. Jaz pri vročini oblečem samo bodi in hlačne nogavice.

Stran: [1]