|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod v Celovcu - pri babici
28.1.2008 17:50:58   
Putka
Včeraj me je presenetila noseča znanka, da gre rodit k babici nekam v Avstrijo, ne v porodnišnico ampak na dom. Že prvega otroka je rodila doma (v tujini), ker v Sloveniji porod na domu ni dovoljen (pa ne mislim da ti doma ven padeuser posted image ) sta se odločila za Celovec.

Pa me zanima, če katera to pozna oziroma je rodila na tak način.

Ne rečem, da se ne strinjam s tem, vsekakor se mi zdi zelo zanimivo. Jaz pač zaupam sodobni medicini in imam rada zdravila (predvsem protibolečinskauser posted image ).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod v Celovcu - pri babici
28.1.2008 18:26:05   
valentina2006
Putka: Sem pristašice običajnega poroda v porodnišnici, kjer je poleg babice na voljo tudi vsa ekipa (zdravnik porodničar, anestezijska ekipa)...

·.¸(¨`·.·´¨)
(¨`·.·´¨)¸.·´
`·.¸.·´

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2008 7:14:12   
Majabo
v zadnjem času jih je vedno več, ki se menijo za porod v Avstriji, vendar te, ki jih poznam jaz, bodo rodile v porodnišnici
ali je res vzrok samo bolj alternativen pristop k porodu ne vem....se pa za to odločajo, zanimivo, predvsem zdravstvene delavke?!

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2008 9:37:29   
*tajda*
No jst sem zdravstvena delavka pa sem rodila v porodnišnici,se mi pa zdi ta zadeva super in je žalostno da pri nas ni kaj podobnega,sem namreč mnenja da bi vsaka ženska rodila tako kot si želi,ker porod je pa res nekaj tako lepega.
Upam da se bo tudi pri nas premaknilo kaj v to smeruser posted image

(odgovor članu Majabo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2008 19:33:50   
shooo
putka,
in ostale ki rabijo info.
v avstriji (grazu) je vec samostojnih babic, ki imajo po 2 ali 3 apartmaja kjer lahko rodiš ob njihovi pomoči.so zelo blizu bolnice in transfer tja je urejen.
za eno vem, ime je je monika feldbar.
informacije o njej sem dobila na www.roda.hr kjer je odprt podforum "porod" kjer teče debata o naravnih porodih.če koga zanima tam, lahko dosti izve.
tudi jaz se navdušujem na porodom z babico ali vsaj v kakem porodnem centru, ki je čim manj podoben bolnici.

mogoče bom pri tretjem imela možnost roditi samo z babico?
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu *tajda*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2008 20:20:56   
kekec in mojca
Koliko pa tak porod stane? A potem si po porodu pri njej doma ali je to ambulantni porod in se nekaj ur kasneje že odpraviš domov?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2008 21:28:57   
Putka
Kakor jaz vem bodo na neki kmetiji, se pravi pri babici doma. Cena je baje 1000€, naj bi bili pa kar cel mesec tam. Bomo šli na obisk.

Jaz se strinjam, naj ima vsak možnost odločanja. Ampak po eni strani razumem odgovornost države, da je življenje in zdravje otročka in mamice na prvem mestu.

Je pa znanka izobražena ženska, tudi druga ki je rodila na ta način je iz zdravstvenega foha. Imate pravuser posted image

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2008 23:13:32   
shooo
porod je pri babici doma oz v enem od apartmejev v njeni hiši v grazu. po porodu ostaneš pri njej par dni - ne vem točno. vem da je lahko s tabo še tvoj mož in starejši otroki ali kdorkoli pač.
sicer pa:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=32326&highlight=monika+feldbar

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.2.2008 12:31:58   
Aurea
Še en porod pri tej babici:

Tukaj

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.2.2008 12:35:45   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: shooo

za eno vem, ime je je monika feldbar.

Monika FELBER user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2008 13:07:41   
shooo
user posted image
ok, sori za napako.

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2008 12:28:08   
tweetek
Sem šla brat zgodbe in se mi zdi, da bi tako moral zgledat porod. Saj vem da je v bolnici varno in imajo vse aparature, ampak jaz čutim da je porod intimna, sveta stvar in predvsem normalna stvar v življenju ženske in da je zato, če je vse v redu, ni treba "hospitalizirat" in obravnavat kot bolnika... Na mojo psiho bolnice delujejo jaaako slabo. Upam da bo kdaj tud pri nas ta možnost. Bi jo ful rada preizkusla. Je pa take vrste porod na voljo kar ene par državah Z Evrope, npr v Angliji že precej časa...

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?