Gina
|
A si ti čisto prepričana, da jih RES ne spustijo na stranišče? Ker jaz temu ne verjamem. Po moje je tvoj tole izjavo malo priredil. Poglej, v 1. razredu ure niso skoraj nikjer dolge 45 minut, ali pa imate zakrnelo, starinsko, storilnostno šolo. V 1. razredu delata dva človeka, med drugim tudi vzgojiteljica in če ne bi otroke opozorila za na wc ena, bi jih pa druga. Ne verjamem, da otrokom ne rečejo, da je čas za wc, verjamem pa, da ima toliko dela, da nalašč ne gre, ker je igra boljše delo. Saj itak potem lahko reče, da ga tišči. Pri nas je v prvem ponavadi tako, da gredo lahko kadarkoli na wc, razen takrat, ko: - smo ravno imeli odmor in sem jih opozorila, naj gredo na wc, pa so se šli raje igrat (časa je bilo dovolj) - dajemo navodila za delo - sredi usmerjene dejavnosti, ki je ni moč prekiniti, ne da bi prekinil tok razumevanja otroka (pravljica, poskusi, spoznavanje povsem novih reči...) Ves ostali čas gredo lahko prosto na wc, samo povedat morajo, da gredo. Tudi v 2. razredu. če ima pa kdo kakršnekoli težave, pa ni nujno da z mehurjem, lahko je tudi hiperaktiven ali karkoli drugega, gre pa lahko na wc isto kadar mu paše. In veš kaj, včasih slišim, da kakšen otrok reče, da jih ne spustim med poukom na wc. Uf, se mi kar film začne rolat po glavi, pa iz ušes puhtet, pa bliskat, ap grmet..... Ampak lažje je učitelja namočit, kot mamico poslušat, zakaj ima spet take hlače.... ker vedo, da bo mamica itak njih zagovarjala, ap bo na učitleja jezna, ker imajo oni vedno bolj prav, kot vsak učitelj. Jaz bi na tvojem mestu vprašala učiteljico, kako je to pri njih urejeno, pa kaj je resnica. Pa v vsakem primeru ji povej za otrokove težave, saj ne more misli brat.
|