|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvošolci ne smejo na stranišče
28.1.2008 8:42:56   
JABOLKO3

Sem mamica prvošolčka in me je zelo presenetilo, ko mi je zadnjič zaupal, da med poukom ne smejo na stranišče. To v praksi izgleda tako, da če začuti, da ga tišči med poukom, mora držati do odmora. Ker ga med tem že malo mine, med odmorom pozabi (ker spomni jih seveda nihče ne) in ga tišči spet naslednjo uro. Prepoved velja za kakanje in lulanje. Rezultat tega je, da mu včasih malo uide in mu perilo zaudarja po urinu, poleg tega ga pogosto muči zaprtje. Pred vstopom v šolo te težave niso bile tako hude. Razumem, da učiteljica ne more dovoliti, da bi se med poukom kar po mili volji sprehajali do stranišča in nazaj, se mi pa tudi ne zdi prav, da morajo 6 let stari otroci po več ur zadrževati urin in blato - pa toliko se govori in piše o pomenu rednega izločanja za zdravje. Ali bi res morali biti pri tej starosti že toliko zreli in samostojni, da bi se sami pred pričetkom pouka spomnili na stranišče, čeprav jih takrat še ne tišči? In ali bi res tako zelo motilo pouk, če bi se zmenili, da če nekoga res zelo tišči, da lahko potihem vstane in steče na stranišče?
Zanima me, kaj menite o tem ostali starši, oziroma, kako imajo to urejeno na vaših šolah, nadvse dobrodošlo pa bi bilo tudi mnenje kakšne učiteljice.

Lep pozdrav vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvošolci ne smejo na stranišče
28.1.2008 9:08:56   
rosen
Meli smo podoben primer.Moja prvošolka ne mogla it kakat v šoli in je bila psihično zelo obremenjena s tem.
Nekako smo si poštimali ritem in gre pred šolo na kakanje.
Sem ji pa rekla,če jo bo tiščalo,naj kar gre in sem učiteljici to tudi povedala.

------------------------------------------------
krade mi te cesta, kradu mi te ljudi.........
------------------------------------------------

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.1.2008 9:12:18   
Anonimen
Zakaj zadržuje več ur? Kaj ni šolska ura 40 minut?

(odgovor članu rosen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.1.2008 9:14:44   
dadica
Sicer nimam šolarja, ampak mislim da to ni najboljši način!
Pa povej učiteljici na sestanku, da naj otroke med vsakim odmorom spomni za  WC!

lp dadica

(odgovor članu rosen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2008 9:15:56   
Grofica
ja,pri nas jih tudi niso pustili it lulat med poukom. ker so bili potem kar ves čas na hodniku. nekateri so to pridno izkoriščali za se sprehajat po šoli.
in so se hitro navadili,da so šli med odmorom.
če je pa koga tiščalo kakat,je pa lahko šel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.1.2008 9:19:05   
1vetrnica
jaz bi se vsekakor pogovorila s tovarišico. Če ne smejo med med uro na wc (kar se mi zdi mim, sori no), pa naj jih med odmorom opomni, naj grejo lulat.

Te težave zlahka postanejo psihična obremenitev, tako kot je napisala  Rosen.

Šolska ura že traja 40 min. vendar se otročki zaigrajo in enostavno pozabijo, da jih tišči. Treba je vedet, da ko so bili v vrctu so imeli drugačen ritem (so pač šli na wc, kadar je bila potreba) in jih je potrebno počasi in postopoma navaditi na novega.

No vsekakor bi se pogovorila s tovarišico, kako se da ugodno in postopoma rešit.

Srečnouser posted image

Veterček pihlja, mi meša misli
po srčku me žgečka.
K tebi poletim
v objemu tvojem se stopim.

Snežinka

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2008 9:21:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

Zakaj zadržuje več ur? Kaj ni šolska ura 40 minut?

Ja, ker potem med odmorom pozabi. Potemtakem ga že ne mudi preveč in ima učiteljica prav, da ima tak red. Po moje no, saj mi v OŠ tudi nismo med poukom hodili na WC. Malo hecno bi zgledalo, če bi se vsi šetali po šoli med poukom. Pa naj jih učliteljica ob koncu ure spomni: kdor mora lulat, naj gre zdaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.1.2008 9:22:33   
Anonimen
ne vem men se pa to ne zdi ok. kolikor se jaz spomnim še iz svojih šolskih časov smo brez ovir lahko hodili na wc. in res si ne predstavljam, da bi moral 6 letnik držat do onemoglosti. še sama uidem sred sestanka, ker me enostavno boli! ne vem jaz bi se probala mal pogovort z učiteljico, da to zame ni sprejemljivo!

(odgovor članu Grofica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2008 9:53:53   
sayuri
Nekateri otroci znajo res izkoristit čas za na wc za sprehajanje po hodnikih....velikokrat celo ne gejo na wc, ampak malo pofirbcajo naokrog. Dvomim, da to delajo prvošolčki. Te male pikce je treba še opozarjati in mislim, da se tekom šolskega leta že lahko naučijo, da grejo na wc pred poukom, med odmorom, predno gremo ven.... VSaj jaz nisem imela težav, da se ne bi navadili. No, jaz sem svoje prvošolčke in tudi drugošolce vedno pustila, da so šli na wc med poukom, če sem videla, da je to res nujno. V prvem razredu oz prvem trilwetju ure velikokrat niso ločene na 45 minut. Vsaj jaz jih nisem imela. Otrokova koncentracija je zjutraj največja in v 2 urah (2x po 45 min) smo zelo veliko naredili, se vmes igrali, pelsali, telovadili, delali... če je kdo moral na wc, mi je samo povedat prišel. Drugače se pa res navadijo hodit med odmorom. SPloh večji učenci. Mislim, da bi moral vsak otrok normalno zdržat 45 minut pri pouku, razen če ima probleme s sečili ali pa je prehlajen. Jaz sem vedno vesela, eč me starši opozorijo v smislu: "Naša Francaka je prehlajena, pa več hodi na wc"....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.1.2008 10:44:29   
aluš
Prin nas so v prvem razredu hodili na WC po potrebi. Jim še povedat ni bilo treba. Je rekla učiteteljica, da preden bo en petletnik vzdignil roko, pa rekel "gospa učiteljica ali grem prosim lahko na stranišče", bo imelč že lužo na stolu. V glavnem na Wc so hodili prosto, sedaj v 5/9 , pam islim, da že lansko leto pa med odmori. Čeprav, če ga hudo tišči in prosi, ga izpusti tudi med uro. Smo pa manjša šola, pa učiteljice so res fajn - tako življenske.

Jaz bi na sestanku rekla. Pa povej, da jim drugje tudi dovolijo, pa otroci isto napredujejo.

Sploh naj pa v prvem razredu devetletke ne bi imeli določene šolske ure na 45 minut, ampak glede na koncentracijo otrok. Pa zvonca naj tudi ne bi bilo.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.1.2008 12:40:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Grofica

ja,pri nas jih tudi niso pustili it lulat med poukom. ker so bili potem kar ves čas na hodniku. nekateri so to pridno izkoriščali za se sprehajat po šoli.
in so se hitro navadili,da so šli med odmorom.
če je pa koga tiščalo kakat,je pa lahko šel.
      Enako pri nasuser posted image

(odgovor članu Grofica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.1.2008 12:42:22   
Anonimen
Sploh naj pa v prvem razredu devetletke ne bi imeli določene šolske ure na 45 minut, ampak glede na koncentracijo otrok. Pa zvonca naj tudi ne bi bilo.
   Tako je pri nas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.1.2008 22:43:22   
Gina
A si ti čisto prepričana, da jih RES ne spustijo na stranišče? Ker jaz temu ne verjamem. Po moje je tvoj tole izjavo malo priredil.

Poglej, v 1. razredu ure niso skoraj nikjer dolge 45 minut, ali pa imate zakrnelo, starinsko, storilnostno šolo. V 1. razredu delata dva človeka, med drugim tudi vzgojiteljica in če ne bi otroke opozorila za na wc ena, bi jih pa druga. Ne verjamem, da otrokom ne rečejo, da je čas za wc, verjamem pa, da ima toliko dela, da nalašč ne gre, ker je igra boljše delo. Saj itak potem lahko reče, da ga tišči.

Pri nas je v prvem ponavadi tako, da gredo lahko kadarkoli na wc, razen takrat, ko:
- smo ravno imeli odmor in sem jih opozorila, naj gredo na wc, pa so se šli raje igrat (časa je bilo dovolj)
- dajemo navodila za delo
- sredi usmerjene dejavnosti, ki je ni moč prekiniti, ne da bi prekinil tok razumevanja otroka (pravljica, poskusi, spoznavanje povsem novih reči...)

Ves ostali čas gredo lahko prosto na wc, samo povedat morajo, da gredo. Tudi v 2. razredu. če ima pa kdo kakršnekoli težave, pa ni nujno da z mehurjem, lahko je tudi hiperaktiven ali karkoli drugega, gre pa lahko na wc isto kadar mu paše.

In veš kaj, včasih slišim, da kakšen otrok reče, da jih ne spustim med poukom na wc. Uf, se mi kar film začne rolat po glavi, pa iz ušes puhtet, pa bliskat, ap grmet..... Ampak lažje je učitelja namočit, kot mamico poslušat, zakaj ima spet take hlače.... ker vedo, da bo mamica itak njih zagovarjala, ap bo na učitleja jezna, ker imajo oni vedno bolj prav, kot vsak učitelj.

Jaz bi na tvojem mestu vprašala učiteljico, kako je to pri njih urejeno, pa kaj je resnica. Pa v vsakem primeru ji povej za otrokove težave, saj ne more misli brat.

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.1.2008 8:10:35   
JABOLKO3
Hvala vsem za odgovore. Sedaj vem, da je pri prvošolcih v glavnem dovoljeno, da smejo na stranišče, če je sila, tudi med poukom. In bom na naslednji govorilni uri malo povprašala učiteljico, kako je s tem.

Gina - lahko si predstavljam, da se pri svojem delu srečuješ z množico takšnih in drugačnih staršev, vendar sama nikakor ne sodim med tiste, ki bi otroku slepo verjela vse, kar mi pove. Sploh pa je naš bolj redkobeseden in moram takšne stvari dobesedno izvlečt iz njega. Na problem s straniščem je naneslo tako, da me je prosil, naj mu za šolo ne nastavljam več enih hlač, ker se gumb v pasu težko odpira - njemu pa se včasih zelo mudi. Ko sem vprašala, zakaj ne gre pravočasno, pa je rekel, da med poukom ne smejo. In se mi je zdelo čudno, pa sem ga natančno izprašala, in to ne le enkrat. In res imajo pravilo, da smejo na stranišče le med odmorom - sicer bom pa tako še govorila z učiteljico.

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.