Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Petrca123 -> Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (27.1.2008 21:40:32)

Kako veš, kdaj ti odteče voda..

.. če se to recimo zgodi med lulanjm, kopanjem ali tuširanjem ?

Anonimen -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (27.1.2008 21:48:01)

Ej... Vode je precej.. Tako, da boš zagotovo vedla...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.1.2008 22:03:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Marogica -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (27.1.2008 22:08:13)

Med lulanjem, tuširanjem...ne boš vedela. Pa saj lulaš ca. minuto, tuširaš se pa max 10 min. In v tem času ti ne bo odteklo toliko vode, da bi se zgodila katastrofa. Če pa boš imela občutek, da še vedno kaj "kaplja", pa povohaj. Ta "voda" je brezbarvna in brez vonja.

mala pikica -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (27.1.2008 22:08:23)

Iz mene je teklo več kot pol ure. Se nisem smela premakniti, pa je spet bilo vse mokro okoli mene. No, pa pri nas je bila plodovnica že umazana, tako da se je tudi ni dalo spregledat.

V pomoč, če se ti zgodi med lulanjem; lulanje lahko zadržiš, plodovnice pa nikakor.

Una -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (27.1.2008 22:32:44)

A ni tko, da ti ne steče naenkrat, ampak teče kar nekaj časa?

Men so jo "umetno" ven spustili - predrli mehur, tako da ne vem.

bumerang -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (27.1.2008 22:36:22)

Lahko ti kaplja po malem dan za dnem - v tem primeru je zelo nevarno, ker tega ne veš- lahko pa se ti kar naenkrat ulije, kar zagotovo prepoznaš, saj si moker do prstov na nogi.
Prodajajo pa v Sanolaborju (in verjetno še kje drugje) test, ki pove, ali je urin ali plodovnica.

Petrca123 -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (27.1.2008 23:22:16)

Koliko pa je te vode - pol litra ali več?

spps -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (28.1.2008 7:38:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Petrca123

tega je precej,menje tud zdravnica  predrla plodovni mehur,ker je men odtekala po kapljicah,pa tud predstavo o tej plodovnici sem imela čisto drugačno,sem mislila,da je dost bolj krvavo pa ni, je zelo nežna skoraj prozorna roza tekočina

Marogica -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (28.1.2008 7:46:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Petrca123

Po moje je tega par litrov in po navadi, če ti začne sama od sebe odtekat, začne po kapljicah. Ponavadi. Ko pa so meni pri ta drugem predrli mehur, tam pa se mi je voda vlila, da sem se počutila kot kakšna krava, ki lula[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. VOda se je vsipala iz mene in naenkrat je bila na tleh luža.

emaa -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (28.1.2008 8:07:29)

meni se je razpočil mehur sam in definitivno veš kaj se dogaja. Jaz sem to najprej občutila kot zračni mehurček med nogami, pol je pa samo počil in se je ulilo. Na začetku precej teče, pol se umiri, ampak še vedno si popolnoma mokra.

*tajda* -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (28.1.2008 8:36:13)

No meni je oddtekla spontano in ne pokapljicah in se je kar vlilo,jo je pa tam okrog enega litra.

Zofy -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (28.1.2008 9:57:39)

Lahko se ulije več ali manj ali po kaplicah. Če je po kaplicah ali do 200ml pomeni, da je plod že zavzel svojo porodno lego in greš lahko peš do avta in sama v porodnišnico. Če pa ti odteče naenkrat fuuul vode (več kot 2 dcl), tako, da kar pljuskne, pa moraš poklicati rešilca in se ne smeš premikati. Najboljše je rešilca počakati v ležečem položaju.

biga -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (28.1.2008 10:43:39)

Tako kot pravi Bumerang. Pri meni je dva dni po malem odtekala voda, pa nisem bila sigurna, če je to to. Hvala bogu sem imela pregled na dan D, ampak tudi ginekologinja ni bila zihr, če odteka plodovna voda, zato me je napotila v porodnišnico, kjer so ugotovili, da je tako. Torej ni nujno, da ti kar odteče vse naenkrat. Meni so potem med porodom predrli mehur.

miškot -> RE: Kako veš, kdaj ti odteče voda.. (28.1.2008 12:15:44)

Jaz nisem vedela, ko mi je odtekla. Zdelo se mi je, da sem nekam mokra apak ker se nisem počutila nič drugače sem šla mirno spat. Zjutraj ob petih pa me je prebudila ubitačna diareja in na hlačkah sem zagledala rožnat flek tko da smo pol kr šibali in tri ure kasneje dobili fanta.

Stran: [1]