Kruhovi cmoki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Kruhovi cmoki (27.1.2008 21:30:14)

Poizkusila bi narediti kruhove cmoke, pa me zanima, ima mogoče kakšna preprost recept? Na kulinariki ne vem, po katerem naj naredim. Pa zanima me, kam pašejo. Jaz jih bom dala kot prilogo h golažu. Jih mogoče tudi zmrznete? Kaj dajete še h golažu? LP




TIA22 -> RE: Kruhovi cmoki (27.1.2008 21:43:31)

Star kruh nareži na kocke in ga malo zalij z mlekom. Nato prepraži čebulo. Kruh stisni, da odvečno mleko izteče in nato dodaj praženo čebulo, jajce, sol, poper, svež peteršilj,  lahko dodaš kocke slanine, sir, kar želiš. Če imaš preveč mokro zmes, dodaj drobtine.  Potem oblikuj cmoke. En pameten nasvet: Jaz iz te mase naredim štruco, jo zavijem v servieto , zavežem in dam z servieto v slan krop kuhati. Potem pa narežem kot kose kruha! Pa dober tek




Anonimen -> RE: Kruhovi cmoki (27.1.2008 21:45:22)

az iz te mase naredim štruco, jo zavijem v servieto , zavežem in dam z servieto v slan krop kuhati. Potem pa narežem kot kose kruha! Pa dober tek


enako, ker se mi zdijo veliko boljši




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.1.2008 21:47:59)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Naja30 -> RE: Kruhovi cmoki (27.1.2008 21:53:01)

Uh, meni pa še ni ratal nardit kruhovih cmokov, ker se mi v vodi vedno razpadejo. Se jih bom pa vseeno še enkrat lotila po TIINEM receptu.




mikina -> RE: Kruhovi cmoki (27.1.2008 22:06:34)

Jaz jih delam isto kot TIA samo jih na koncu ne skuham ampak ocvrem v vročem olju. Dokler smo jih kuhali jih noben ni jedel oz. z muko. Sedaj pa jih moram narediti vsaj 20, da ne zmanjkajo (9 oseb). če pa nimam časa za cvrenje pa dam maso v  rebrast pekač in v pečico. 




Grofica -> RE: Kruhovi cmoki (27.1.2008 22:07:29)

enako kot tia,le da potem naredim male cmoke in jih kar tako dam v vrelo vodo skuhat. vedno dam najprej enega,da vidim,če je masa ok,če se bo držal skupaj. če  se taprvi skuha ok,dam še ostale. če ne,dodam še moke.
aja,namesto drobtin dam moko. kuham jih pa tko,po občutku. se mi zdi da je 15 minut preveč.




cmokec -> RE: Kruhovi cmoki (27.1.2008 22:14:11)

Delam jih podobno kot ve. Edino pri redki masi vedno pazim, da gostim z ostro moko, ker bolj veže tekočino, kot gladka moka.




lelaval -> RE: Kruhovi cmoki (27.1.2008 23:19:09)

Moj recept je nekako sličen receptu od Bagi - s to razliko, da ne vagam sestavin, ampak dam "od oke". Jaz naredim cmoke - moj pa, kot so napisale:

Jaz iz te mase naredim štruco, jo zavijem v servieto , zavežem in dam z servieto v slan krop kuhati. Potem pa narežem kot kose kruha


le, da jih kuha v alu foliji.

Ja - tudi zamrzneš jih lahko - kuhane ali pa surove (jaz raje surove zamrznem)




bamby -> RE: Kruhovi cmoki (28.1.2008 9:32:39)

Jaz štruco tudi v alufoliji skuham, ki jo prej malo z oljem namažem, da se masa ne prime folije.




petra a -> RE: Kruhovi cmoki (28.1.2008 11:04:11)

40 dag kruha nadrobi,dodaj žlico nasesekljane čebule,ščepec soli in poper,malo peteršilja,dodaj dva razžvrkljana jajca,deci mleka povri z nekaj masla in zalij...to pregneti in pusti stati pol ure...jaz jih skuham v vodi kot cmoke,al pa kot štruco v prtiču...pa nikoli jih ne zamrzujem,ker ni nobenga dela z njimi




Anonimen -> RE: Kruhovi cmoki (28.1.2008 11:56:33)

Super, ste mi dale ideje. Pravzaprav bi najraje skuhala v alufoliji, ali pa bom celo poskusila zavito dati v alufoliji  v pečico. Če bi dala pa peči brez alufolije, bi se pa najbrž preveč izsušilo. Še nekaj sem se sedaj spomnila; jaz sem  isto filo, le da sem dodala še česen, pekla s piščancem. Super je bilo, poskusite. Lahko nafilate celega piščanca ali pa pečete v protvanu polovica narezanega piščanca, polovico pa file. Poizkusila sem tudi tako, da sem dala filo povrhu, vendar so bili  piščančji kosi  kot kuhani, razen če sem jih prej popekla. Skratka, sem že namočila kruh, zdaj grem pa delat še golaž. Hvala vsem. Lp




Stran: [1]