Azzurra -> RE: Porodne zgodbe na RR (28.1.2008 20:34:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Saj jaz vem, kaj lahko pričakujem od poroda. Vem, kako bolečina boli. In me tudi ne moti, če katera napiše, da je bolelo kot sto vragov ali kakorkoli že. Normalno je, da porod boli in sem na to pripravljena. Tudi šivana sem bila in se živo spomnim vsakega vboda. Jaz bi samo dodala, da ne moreš med seboj primerjat bolečin! Ti ponazorim: ko sem bila najstnica, sem imela odprti zlom goleni. Operirali so me in mi vstavili 6 zunanjih fiksaterjev - to so take špice, ki štrlijo iz noge. V sebi sem jih nosila 9 mesecev, prav tako dolgo kot nosečnost, ja... Nato so mi jih vzeli ven NA ŽIVO!!! vsakega posebej so mi vrtali iz noge! če me takrat ni slišala cela ljubljana tulit, me ne bo nikoli, pa če danes postanem najslavnejša operna pevka, se ne bom tako drla kot tisti dan. In potem sem čez toliko let zanosila in doživela popadke. Kar ti lahko rečem je samo to, da bolečini nista bili niti podobni, čeprav obe zelo intenzivni. Hočem rečt - sem vedela kaj je bolečina, sem bila na nogi še večkrat operirana, imela sem presaditev tkiva, ki so mi ga odvzeli iz hrbta in kožo iz zadnjice, vedela sem kaj pomeni, da "boli" a ne moreš primerjat. S tem ne mislim rečt, da je bila porodna bolečina hujša od teh operativnih ali obratno. Tako da, jaz mislim, da ne moreš bit pripravljena na bolečino. Na potek in kako si pomagat z razmišljanjem, ajde, to pa lahko. Samo na to se pripraviš samo tako, da poznaš potek, da poslušaš babico... Po moje ne moreš niti dveh porodov med sabo primerjat.
|
|
|
|