|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samojed
27.1.2008 11:39:16   
tisa80
Odločamo se za nakup novega družinskega člana in smo malo razmišljali,da bi se tokrat odločili za samojeda.Naj povem,da nočemo kar na vrat na nos kupit psa saj je to zelo velika odgovornost tako da trenutno še zbiramo informacije in na to bo padla odločitev.Do sedaj smo imeli dva neška ovčarja in ker nista imela rodovnika je oba vzela bolezen.Vsaj tako je rekel zdravnik.Tako mi je bilo hudo a sem raje videla da se je rešil muk.Sedaj smo pa v fazi ko smo zopet pripravljeni na psička in kolebamo med samojedom in zopet nemškim ovčarjem.Tako ,da če mi lahko kdo ki je lasnik teh "medvedkov"pove  kakšni kaj so karakterno in na kaj je treba biti pozoren.Naj povem da živimo v hiši in okli nje je veliko travnate in pa gozdne površine za sprehode.

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 27.1.2008 11:41:48 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samojed
27.1.2008 13:00:52   
Anonimen
Jaz samojeda nisme imela, imeli sta jih pa od punc tole na RR  Lara in Marogica, tako da upam, da ti bosta kaj več povedali o teh kužkih. Kolikor sem jaz brala debate o teh psih, ki so že bile, so bile res same pohvale.

Kar sem na internetu prebrala o samojedih in sem si zapomnila, je to, da niso priemrni za psa čuvaja, ker so do vseh tujcev takoooo prijazni in se z vsakim takoj spoprijateljijo. To je meni zelo simpatično, zato sem si zapomnila. Je pa zdaj odvisno, če psa potrebuješ tudi zato, da te opozori na prihod kakega tujca, takrat pa res ne vem, kako je  s tem. Saj laja verjetno vseeno malo, to po moje, da ja, ampak res ne vem točno.

Pa prebrala sem, da nimajo vonja, kot ga imajo drugi psi. To je sicer fino, če ga imaš v stanovanju, vendar pa menda drugi psi do samojedov niso prav prijazni, ker jih nekako ne spoznajo kot pripadnike psov, nekako v tem smislu. res je moa višavka prav na samojede fuuuul alergična.

Me pa veseli, da vas je končnosrečala pametuser posted image  in ste se odločili za nakup rodovniškega psa. Tako da jaz priporočam (to sem seveda tudi nekje prebrala), da si hodite leglo, ki so ga boste izrali (lahko tudi 2 legli), gledat. Da si greste parkrat mladičke ogledat. Da vidite, kako ravnajo z njimi, kakšna je psica (zdaj ne vem, pri višavcih sem jaz brala, da mora biti psička pokroviteljska, vendar vesela ij ponosna, da svoj "zaklad" pokaže tudi drugim). Ne sme biti poopadljiva, da mladičev ne bi pustila gledat ali pestovat. Ker značaj se deduje. Potem imaš precej še napisano o izbiri pravega mladiča, pri višavcih je tako, da je fino, če jim mečeš kakšno malo žogico in opazuješ, če mladiček sledi gibanjju te žogice. Lahko tudi teče ponjo, fino, lahkloo ti jo tudi prinese nazaj, čeprav ti psi, tako višavci kot samojedi, nimajo prinašalskega nagona, tako, da nosili žogice nazaj verjetno ne bodo.user posted image  Ampak glavno je opazovanje in reagiranje na nekaj, kar se okoli njih dogaja.

Bom poskusila poiskati link o  izbiri mladičev. Upam, da bom našla.

(odgovor članu tisa80)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2008 13:04:48   
Anonimen
Evo, sem našla, tukaj imaš nekaj napotkov, sicer res za vestije, ampak večina nasvetov za izbiro kužka velja kar za vse:

http://www.westieclubamerica.com/breed/acquire.html#breeder

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2008 13:19:28   
hubi
Mi smo sicer imeli novofundlanca, tako da ti o karakterju samojeda ne morem nič reči. Moja izkušnja z dolgodlakimi oz. bolj košatimi psi pa me je naučila, da bo naslednji pes obvezno kratkodlak in svetel. Higiena je neprimerno lažja in hitrejša.
Kar se pa tiče umiranja zaradi mešane krvi, včasih so rodovniški psi (sploh če ga kupuješ v Sloveniji) med sabo v sorodu in so pogoste bolezni, ki so značilne zgolj za neko pasmo.Tako da zna mešana kri prinesti malo svežine v psa. To je mnenje mojega veterinarja. Pri nakupu pasemskega psa se predvesm izogibaj večjih "farm", privatniki so boljši.
Lahko pa rešiš kakšno pasjo dušo iz zavetišča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2008 14:36:24   
žigolino
Mi ga imamo vse je ok,prijazen lep vsak mesec ga moraš kopat ker se ful umaže(vsaj naš kr naprej hodi po eni grabi kjer je voda in blato),sem pa gledla enkrat oddajo naHTV in so najbolj izpostavli da ful lajajo ti psi.In res naš cel dan laja sploh se ne utrudi kadar je zaprt v pesjaku.Najraje je prost in takrat ga je vsepovsod dovolj njega in njegove dlake.Je pa ful prijazen do otrok(imamo dva),ljubeč invčasih kar malo ljubosumen.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2008 15:05:23   
Grofica
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Pa prebrala sem, da nimajo vonja, kot ga imajo drugi psi.

uh,res? sosedov samojed ima vonj kot vsi ostali psi. user posted image
laja nonstp,pa ni v pesjaku,ampak na vrtu prosto teka. do mulcev je prijazen,to pa res.pa do mačk tudi. radoveden 100 na uro. včasih mi kar v kuhinjo prideuser posted image .
vidim pa,da ga skozi češejo,umivajo po vsakem sprehodu,v stanovanju imajo polno dlake...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2008 15:10:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Grofica

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Pa prebrala sem, da nimajo vonja, kot ga imajo drugi psi.

uh,res? sosedov samojed ima vonj kot vsi ostali psi. user posted image

Se mi zdi, da je še celo Lara, ki je tega psa imela, napisala, da nima vonja (po psih). Pa tudi drugje sem brala. A da sosedov ga pa ima?

(odgovor članu Grofica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2008 15:11:22   
Strawberrie Cherrie
Zame negovani psi nimajo vonja. Vsak pes, ki pa ga zanemarjaš, pa na žalost smrdi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2008 16:01:22   
*alja*
Mi smo ga imeli! Je res zeeeeelo prijazen, laja dost. So pa ful laufarski psi, pobegnil je takpoj ko je lahko in letel par krogov po našem gozdu in v bližnji potok se je hodil namakat, ko je prišel nazaj ga nisi spoznaluser posted image . Če bi ga še kdaj mela bi morali okrok bajte vse zagradit, ker smo ga na ta račun tudi izgubili. Čeprav so vsi lovci vedeli da leti čez šumo v potok so ga vseeno brez razloga in brez opozorila ustreliliuser posted image

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2008 16:06:24   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie

Zame negovani psi nimajo vonja. Vsak pes, ki pa ga zanemarjaš, pa na žalost smrdi.

To ne bo čisto res . Naša  novofundlanka ima vonj po stari mokri volneni krpiuser posted image . Ne glede na to, da je negovana, česana in praktično ves čas na zraku.  Poleti se sama meče v Kolpo, večkrat na dan in plava, pozimi jo enkrat na mesec okopamo s šamponom, vmes samo z vodo. Pa se valja po snegu, po travi... Sicer nas njen vonj ne moti, ker je ves čas zunaj... no ja, po pravici povedano,  mene včasih zmoti, ko ji nesem za jest in skoči name ter me preliže in potaca od veseljauser posted image  Pa pozna se tudi, če je nizek pritisk, vlažnost zraka, ipd... 

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2008 16:26:55   
Anonimen

Oh, kje pa. Naša Miša smrdi 100 na uro, pa če je skopana ali pa ne. Samo nam pač to ne smrdi, mi pravimo, da diši.user posted image  Po kođkih.

Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2008 16:30:20   
ninataja
Mislim, da če se boste odločili za samojeda boste imeli enga tazga sončka. Fantovi starši so ga imeli 13 let in ko sem jaz prvič videla tega psa, sem se čist zaljubila vanj :) Sicer je bil že gospod za svoja leta, samo je bil pa res lep. Ti psi imajo tak pogled, kot da bi se ves čas smejali... Mislim da je pravi pes za čuvaja. Ni tak pes ki bi se v prvič videnega človeka zapodil in ga napadel, ampak laja in to ornk, tako da je za plašit ljudi, samo napadel pa ne bo nikogar, res nikogar. Je pes ki se rad crklja in čoha na velik. Pa zaradi dlake mu je poleti vroče, tako da mu moraš skoz vrata odpirat, da hodi v hišo in iz hiše, kokr mu paše. Radi plavajo v morju in prav zaželeno je če jih pelješ na morje, samo pazit moraš da ne gre v pregloboko vodo, ker se mu dlaka ne napije in lahko utone. Je pa to velik pes in vedet moraš da mu bodo v starosti zaradi teže nagajali kolki in bo začel počasi težko vstajati ... Če te še kaj zanima kar vprašaj.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.1.2008 16:32:02   
skuštrana
Mi ga imamo..

Kar je splišni napisala je res - nima vonja, fajn je, če ga misliš imet v stanovanju, ker mu dlaka odpada bolj v šopih in jo ne ena po ena (upam, da razumeš kaj mislim) in jo lahko potem kar poberešuser posted image , drugi psi jih sovražijo (vsaj našega reveza, celo sela laja ko gremo na sprehod in bi ga najrajši kar raztrgali), do tujce so full prijazni in zaupljivi (čeprav se našega tujci bojijo, ker full laja) in ja, zelo radi lajajo..in lajajo..in lajajo..verjetno ga lahko tega odvadiš, ampak moraš bit vztrajen..mi nismouser posted image Najpomebnejše pa je, da mu omogočiš velikooooo gibanja, ker bo drugače tako, kot je napisala alja - bežal bo...naš, če ga kdaj nimamo časa izlaufat in ga na spehod pelje možev oče, ki ga nikoli ne spusti, ampak naredi samo en mali krog, toliko da pes naredi potrebo je potem čisto naspidiran..samo išče kdaj in kje se bo šel potepat - izlaufat..

Pes je super, pravi družinski pes, naša L. se je obešala po njem, mu delala frizure - špangice mu je gor navesla, mu pere glavo on pa nič...pravzaprav naš renči in kaže zobe samo takrat, ko grmi, ker grmenja se pa boji kot 100 user posted image ...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.1.2008 16:34:13   
skuštrana
Naš pa nima rad morja, pa smo doma na morjuuser posted image Pa ga vseeno poleti kdaj pa kdaj peljemo, da se revež shladi...Ker tole naše podnebje ni ravno primerno za njihuser posted image user posted image Poleti cel dan prespi v kopalnici na plošćicah.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.1.2008 16:37:31   
skuštrana
Pišete, da imate probleme z njegovo dlako - mi nimamo, razen 2 krat letno ko menja dlakouser posted image user posted image takrat pa načešemo cele koše dlak..nam je pa vet rekel, da ga ni fajn prepogosto česat, mi ga sedaj, ko nimamo več toliko časa peljemo kar k frizerju, recimo 1 krat ali 2 krat na mesec...po potrebi pa ga vmes še samo doma sfriziramouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
28.1.2008 18:28:21   
Anonimen
Hojuser posted image  

Z vsakim kužkom je veliko dela,..... ampak tudi veliko veselja. Dolgodlaki beli pa potrebujejo malce več nege.
Odvisno je tudi ali je kuža pretežno zunaj ali notri.  

To, da kuža zboli ker nima rodovnika ne drži!

Je pa dala ena uporabnica zgoraj dober predlog - zavetišče. Če želiš mladička, brez skrbi, mladih kužkov je tudi v zavetiščih na pretek in veliki sončki so.

LP,....

< Sporočilo je popravil *Angelina* -- 28.1.2008 18:31:31 >

Neposredna povezava do sporočila: 16
30.1.2008 9:19:15   
buča
moja sestra ga ima.5 mesecev starega.Zelo je prijazna,to ni čuvaj,vsakega se razveseli.Jaz pa imam 4 letno punčko in se že skoraj več ne moreta igrati skupaj,ker je samojedka že skoraj prevelika in pretežka in mojo pupiko za šalo malo podere.
Če imaš rada mir,ti samojeda ne priporočam-se non stop fullll derejo..da ti para živce.
smrdijo pa res ne
aja,ena je napisala,da se ful umažejo,ker so beli...to je res,ampak vsa umazanija odpade iz njih dol,ni jih treba vedno kopat-baje tudi za njihovo dlako to ni dobro....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.1.2008 9:26:22   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

To ne bo čisto res . Naša  novofundlanka ima vonj po stari mokri volneni krpiuser posted image . Ne glede na to, da je negovana, česana in praktično ves čas na zraku.  Poleti se sama meče v Kolpo, večkrat na dan in plava, pozimi jo enkrat na mesec okopamo s šamponom, vmes samo z vodo. Pa se valja po snegu, po travi... Sicer nas njen vonj ne moti, ker je ves čas zunaj... no ja, po pravici povedano,  mene včasih zmoti, ko ji nesem za jest in skoči name ter me preliže in potaca od veseljauser posted image  Pa pozna se tudi, če je nizek pritisk, vlažnost zraka, ipd... 

jaz imam tudi novofundlanca in za njih je značilen poseben vonj, drugačen kot drugi psi in ne glede na to, če je čist. je pa res da nima drugačnega vonja tudi ko je moker.
o samojedu pa ti ne znam povedat, najboljše da prebereš na forumu o psih in debata o samojedih.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.1.2008 13:07:27   
andreja32
Mi imamo samojedko staro dve leti.To so taki scrkljančki da je kaj.Drugače je pa to res pes brez vonja.Imamo jo v hiši in dvakrat letno ko menja dlako je pač potrebno več sesanja, drugače pa ni problemov.karakterno so precej trmaste živalce, ampak  z prijaznim in doslednim vzgajanjem se jih da enako vzgojiti.Rabijo človeško bližino,....vsaj če lahko sklepam po naši.mi jo vozimo povsod s seboj, tudi na morje.......

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?