Anonimen
|
Jaz samojeda nisme imela, imeli sta jih pa od punc tole na RR Lara in Marogica, tako da upam, da ti bosta kaj več povedali o teh kužkih. Kolikor sem jaz brala debate o teh psih, ki so že bile, so bile res same pohvale. Kar sem na internetu prebrala o samojedih in sem si zapomnila, je to, da niso priemrni za psa čuvaja, ker so do vseh tujcev takoooo prijazni in se z vsakim takoj spoprijateljijo. To je meni zelo simpatično, zato sem si zapomnila. Je pa zdaj odvisno, če psa potrebuješ tudi zato, da te opozori na prihod kakega tujca, takrat pa res ne vem, kako je s tem. Saj laja verjetno vseeno malo, to po moje, da ja, ampak res ne vem točno. Pa prebrala sem, da nimajo vonja, kot ga imajo drugi psi. To je sicer fino, če ga imaš v stanovanju, vendar pa menda drugi psi do samojedov niso prav prijazni, ker jih nekako ne spoznajo kot pripadnike psov, nekako v tem smislu. res je moa višavka prav na samojede fuuuul alergična. Me pa veseli, da vas je končnosrečala pamet in ste se odločili za nakup rodovniškega psa. Tako da jaz priporočam (to sem seveda tudi nekje prebrala), da si hodite leglo, ki so ga boste izrali (lahko tudi 2 legli), gledat. Da si greste parkrat mladičke ogledat. Da vidite, kako ravnajo z njimi, kakšna je psica (zdaj ne vem, pri višavcih sem jaz brala, da mora biti psička pokroviteljska, vendar vesela ij ponosna, da svoj "zaklad" pokaže tudi drugim). Ne sme biti poopadljiva, da mladičev ne bi pustila gledat ali pestovat. Ker značaj se deduje. Potem imaš precej še napisano o izbiri pravega mladiča, pri višavcih je tako, da je fino, če jim mečeš kakšno malo žogico in opazuješ, če mladiček sledi gibanjju te žogice. Lahko tudi teče ponjo, fino, lahkloo ti jo tudi prinese nazaj, čeprav ti psi, tako višavci kot samojedi, nimajo prinašalskega nagona, tako, da nosili žogice nazaj verjetno ne bodo. Ampak glavno je opazovanje in reagiranje na nekaj, kar se okoli njih dogaja. Bom poskusila poiskati link o izbiri mladičev. Upam, da bom našla.
|