Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota virusu-previjanje in kopanje? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

pt -> Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota virusu-previjanje in kopanje? (26.1.2008 17:34:15)

Živjo,

kot sem že v naslovu napisala, me zanima, kako ste kopale in previjale vaše dojenčke, ki ste jih sepile proti rota virusu? Ali ste po vsakem previjanju razkuževale roke in s čim, če ste?
Kako pa ste kopale, če se lahko prenaša ta zoprni virus, ki ga cepljeni otroci izločajo z blato?

Ve to sprašujem, er je opozorilo, da "se cepilni virus nekaj časa izloča z blatom cepljenega otoka, še posebej okrog 7. dne po cepljenju. Osebe, i skrbijo za cepljene otoroke morajo zlasti skrbeti za higieno....."

prosim za vaše izkušnje.
Hvala.
P.

jasna -> RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota virusu-previjanje in kopanje? (26.1.2008 17:39:32)

Kopaš lahko normalno, saj dojenček virus že ima in ne bo zbolel. Poostriti moraš higieno ob previjanju, da zaščitiš ostale družinske člane. Umivanje rok bi moralo zadostovati.
LP

ThinkPink -> RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota virusu-previjanje in kopanje? (26.1.2008 17:42:00)

Nič kaj posebaj nisem komplicirala ali razkuževala. Kot ponavadi sem si po previjanju umila roke z milom. Kopala sva jo normalno. In ni bilo nobenih posebnosti.

pt -> RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota virusu-previjanje in kopanje? (26.1.2008 18:14:22)

hvala za info. jaz si še po previjanju razkužim s SPITADERMOM srejem, ki je tudi proti rota virusu. Saj, vem, da morda pretiravam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Čav.

Klarita -> RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota virusu-previjanje in kopanje? (26.1.2008 18:22:40)

Jaz ga previjam tako, kot ga drugače tudi. Po previjanju pa strogo takoj roke umit in takoj plenico ven v kanto.

Stran: [1]