Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota viru... 26.1.2008 17:33:10
|
|
|
|
pt
|
Živjo, kot sem že v naslovu napisala, me zanima, kako ste kopale in previjale vaše dojenčke, ki ste jih sepile proti rota virusu? Ali ste po vsakem previjanju razkuževale roke in s čim, če ste? Kako pa ste kopale, če se lahko prenaša ta zoprni virus, ki ga cepljeni otroci izločajo z blato? Ve to sprašujem, er je opozorilo, da "se cepilni virus nekaj časa izloča z blatom cepljenega otoka, še posebej okrog 7. dne po cepljenju. Osebe, i skrbijo za cepljene otoroke morajo zlasti skrbeti za higieno....." prosim za vaše izkušnje. Hvala. P.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 17:38:17
|
|
|
|
saskija
|
naš je cepljen proti rota virusu, zdaj drugič je že 14 dni po cepljenju in še vedno malo več odvaja. po vsakem previjanju, takoj ko sem previla plenico sem si roke razkužila s spitadermom raspršilom in ga šele nato oblekla, tudi previjalno sem več razkuževala.
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 17:42:58
|
|
|
|
Freycha
|
kot vedno sem si po umivanju rite umila roke z milom in je bilo čisto dovolj. Kopala sem jo normalno, pa ni ničesar fasala..... mislim, da je čisto dovolj, če imate doma neko zdravo mero higiene....
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 17:47:14
|
|
|
|
NRMM
|
Dovolj so umite roke,ker je to tako oslabljen virus v cepivu,da neko hudo razkuževanje ni potrebno.
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 17:48:06
|
|
|
|
rumba
|
Se popolnoma strinjam s Freycho. Pri nas tudi nismo imeli nekih posebnih prijemov po cepljenju, pa je bilo vse bp.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 18:18:09
|
|
|
|
pt
|
Hvala. saskija, alisi si spitader sprala iz rok, ali pustila na rokah in oblačila dojenčka?
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 18:42:30
|
|
|
|
saskija
|
jaz sem spitaderm kar pustila gor. meni je pač bilo tako lažje, da sem imela to v bližini previjalne, ker ne vem kako ve zmorete, da otroka previjete in kje si potem umijete roke, da ga do konca oblečete, recimo če je treba menjat body? drugače si roke le umivamo ko pa je bil cepljen pa sem jih tudi razkužila sem bila bolj varna, tudi kadar je kdo bolan jih razkužujemo, predvsem če gre za drisko in bruhanje. spitaderm se dobi v specializiranih trgovinah kot so sanolabor- stane pa tam okoli 7 eur imaš pa steklenico zelo, zelo dolgo.
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 18:45:19
|
|
|
|
Udb
|
Se opravičujem, ker bom delno smetila - koliko stare otročke se pa cepi proti rota? Mene je namreč ful strah, da bi to fasal. A to je sm za dojenčke? Kje se da kaj o tem cepljenju prebrat?
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 19:46:23
|
|
|
|
tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha kot vedno sem si po umivanju rite umila roke z milom in je bilo čisto dovolj. Kopala sem jo normalno, pa ni ničesar fasala..... mislim, da je čisto dovolj, če imate doma neko zdravo mero higiene.... enako.. udb - iskalnik RR -> rotavirus :) cepi se 2x do 6meseca starosti.
|
|
RE: Tiste, ki ste cepile dojenčke proti rota ... 26.1.2008 23:27:41
|
|
|
|
Rivi
|
Tudi mi smo cepili za rotavirus, in nismo preveč pazili na higieno - no, edino roke smo si umili po previjanju. Vse je bilo ok:) Kot so že omenile, cepivo vsebuje oslabljeni rotavirus in običajno ni nevaren zdravim odraslim ljudem - nevaren je tistim, ki so imunsko oslabljeni, npr. osebam po kemoterapiji - samo v takem primeru je potrebno bit res dosleden in previden.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?